domov | baseball | softball | novice | tekmovanja | rezultati | galerija | povezave | info | forum
 
Volksbank

WILSON

ŠKODA

Mestna občina Ljubljana

Novice
22.9.2015  Vpisujemo nove člane v šolo baseball-a
Treningi za dečke/deklice (do 12 let) ter kadete (12-15let) bodo do konca oktobra (oz. dokler bo dopuščalo vreme) potekali, ob ponedeljkih sredah ter petkih 17.00-18.30 na baseball igrišču Ježica. Vabimo vse dečke ter deklice, ki bi radi preizkusili baseball, da se nam pridružijo. V času treningov je na voljo klubska oprema, tako da otroci potrebujejo le športno obutev, kratke hlače ter majico. Za dodatne informacije lahko pokličete 051/688553 (Samo)
13.9.2014  Kadeti zmagali v Varaždinu
Varaždinski klub Vindija je zadnji vikend v avgustu organiziral že 17. mednarodni turnir za mlajše kategorije Vindi Iso-sport. Ježica je tokrat nastopila s kadetsko ekipo in osvojila prvo mesto. Na poti do prvega mesta so premagali domačo ekipo Vindijo, Zajčke ter 2x Beograd96 v finalu z rezultatom 9:2. Nagrado za najboljšega metalca pa je dobil Luka Tell.
9.8.2014  Članska reprezentanca se vrača v B pool
Na Ježici je bilo odigrano evropsko prvenstvo skupine C. Slovenska članska baseball reprezentanca je dosegla zastavljeni cilj. Po uvodnem delu, kjer je Slovenija tekmovala v konkurenci z Izraelom ( poraz ), Latvijo ( zmaga ) in Finsko ( zmaga ) zasedla 2. mesto v skupini.
2. mesto je pomenilo nastop v četrtfinalnih obračunih nasprotnik pa je bila iz paralelne skupine prvo uvrščena reprezentanca Irske.
Slovenija je proti Irski uspela prikazati odlično igro in zasluženo tudi zabeležila zmago, ki jo je ponesla v finale prvenstva in s tem tudi v B kakovostni rang evropskega baseballa, kar je bil tudi cilj tekmovanja.
V finalnem boju se je Slovenija, tokrat drugič na turnirju, pomerila z reprezentanco Izraela. Izrael je bil tudi tokrat močnejši in zasluženo osvojil 1. mesto., Slovenija pa 2., pa vendar je le to mesto našo reprezentanco popeljalo v za stopničko višji kakovostni rang, B pool. V reprezentanci so nastopali tudi ježičani: Jaka Šerbec, Igor Drobnak ter Luka Kreitmayer. Več informacij na www.baseballstats.eu/

vir: zbss.si
28.7.2014  Jutri se začne evropsko člansko prvenstvo
Jutri, 29.07.2014 se začne člansko evropsko prvenstvo skupine C, ki bo potekalo v Ljubljani.

V tem tednu bo Ljubljana gostila osem državnih baseball reprezentanc, ki se bodo pomerile v skupini C. Tekmovanje bo potekalo na dveh igriščih, Ježica in Golovec.

Slovenska baseball državna reprezentanca bo tekme igrala na Ježici v diviziji B. Prva tekma je na sporedu jutri ob 17.30 uri proti Latviji. V nadaljevanju se bo Slovenija pomerila še z Izraelom in Finsko.

Kdo bo nasprotnik v nadaljevanju in za katero mesto se bodo naši fantje borili bo odvisno od razpleta predtekmovalnega dela.

http://www.baseballstats.eu/2014/ljubljana/schedule.php
http://www.baseball2014.si

vir: zbss.si
28.7.2014  Kadetska reprezentanca 5. v Bratislavi
Kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo v kategoriji kadetov U15 v Bratislavi je za nami.

Slovenska baseball reprezentanca U15 je v Bratislavi na Slovaškem odigrala kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo.

Lanskoletni rezultat je bil težko dosegljiv ( 2. mesto ), pa vendar, smo lahko zadovoljni z rezultatom mlade reprezentance, ki je, kot ena najmlajših na prvenstvu zasedla končno 5. mesto v konkurenci osmih državnih reprezentanc. Slovenske barve so zastopali tudi ježičani: VODOPIVEC Matevz,PERKO Nik, LAHAJNER Niko, TELL Luka, NG`INJA Tristan, NAROBE Gasper,PUNTAR Patrik,ZNOJ Domen
Več informacij na: http://www.baseballstats.eu/2014/bratislava/schedule.php
vir: zbss.si

vir: zbss.si
28.7.2014  Evropsko prvenstvo U12 je končano
V soboto 12.07.2014 je bilo končano evropsko prvenstvo državnih reprezentanc v kategoriji U12. Naša najmlajša reprezentanca je z dvemi porazi in dvemi zmagami zasedla 5. mesto.

Kalkulacije in taktiziranje v uvodnem delu v tekmi s Češko pomenil poraz, pa vendar smo pred tekmo po tihem upali na malo verjeten čudež. Po pravilu usmiljenja je Slovenija igrišče zapustila v 3. menjavi in s tem zabeležila prvi poraz. Razlika je bila prevelika, da bi najmlajši dobili več igralne priložnosti.

Taktiziranje bi se z malo sreče pozitivno izšlo, odlična igra naše izbrane vrste je v boju z aktualnimi evropskimi prvaki je pokazala, da kljub malemu naboru selektorja vendarle imamo velik potencial in močan strup v majhni steklenički. Tekmo je Slovenija izgubila z razliko ene same točke.

Po dveh porazih Slovenija ni želela nič več prepustiti naključju. Grenak priokus zadnjega poraza je botroval novi izkušnji in dvigu samozavesti. Slovenija zmore v borbo in se enakovredno kosati z reprezentancami z bogatejšo tradicijo in večjim naborom. Grenkega priokusa si ne želimo več in v tekmo z Avstrijo je Slovenija to dokazala in zasluženo zabeležila zmago.

Tedaj je bilo že odločeno. Zadnji ne moremo biti več. Želja po višjem mestu, na zlati sredini je v srečanju z Belorusi, ki so v začeteku prvenstva presenečali vse po vrsti je botrovala zmagi po pravilu usmiljenja. S tem je Slovenija zasedla končno 5. mesto v evropskem prostoru, kar je pohvale vredno.

Kljub nekoliko slabšemu vremenu je bilo prvenstvo realizirano na visokem nivoju, vzdušje pa je bilo fenomenalno. Ob tej priložnosti pa se iz srca zahvaljujemo za ves trud prostovoljcev, organizatorjev, ki so se izkazali in pripravili izredno lepo tekmovanje. Seveda pa ne smemo pozabiti se zahvaliti tudi igralcem, staršem, navijačem in vsem tistim, ki so prispevali košček v mozaik, da smo lahko zares uživali v prijetnem, nepozabnem tekmovanju. Uspeh je uspeh vseh nas.
Slovenske barve so zastopali tudi ježičani: Julijan Moze, Robin Ng'inja, Nik Lipar, Rok Arsovič ter Gašper Perko. Več informacij na: www.baseball2014.si

vir:zbss.si
5.6.2014  40 let baseball-a na Ježici ter v Sloveniji
Od leta 1974 do 2014 je 40 let. Natanko toliko je tudi od prve baseballa tekme na Ježici ter v Sloveniji. Veseli bomo vaše družbe v soboto 7.6. in nedeljo 8.6 ter tudi vašega aktivnega sodelovanja. Poleg pestrega programa
bo na voljo tudi hrana in pijača ter bogat srečelov v katerem je glavna nagrada eno-dnevna uporaba avtomobila Škoda SUPERB RS.

OKVIRNI PROGRAM

• Od 10.00 do 15.45 igrišče A
TURNIR ZA DEČKE IN DEKLICE

• Od 10.00 do 19.00 igrišče B
SLOWPICH COED TURNIR DP

• 15.45 – 16.15
IGRIVI BASEBALL PREDSTAVITEV - teeball za najmlajše

• 16.15
POSLOVILNA slowpitch TEKMA ŠUŠNJARA

• 17.00 slowpitch
REVIJALNA TEKMA COED Slowpitch
JEŽICA IZIVALCI : Lisičke aktualni evropski prvaki slowpitch coed

• 18.00
KADETI REVIJALNA TEKMA
Ježica : Zajčki – aktualni državni prvaki
27.2.2014  2. baseball in softball akademija
Kdaj: nedelja, 2.3.2014, od 10:00 – 12:00
Kje: ŠRC Ježica.
Prispevek: 5€ na udeleženca
Število mest je omejeno. Prijave na: info@zbss.si
Vabljeni!
27.2.2014  Novice ZBSS
Zimsko mrtvilo? To ni!
Kljub temu, da sta baseball in softball letna športa se letošnjo zimo precej dogaja. Naši zvezi za baseball in softball v sodelovanju z evropsko baseball zvezo sta bili zaupani dve evropski prvenstvi državnih reprezentanc.V Slovenijo je prispel ameriški trener Vincent Colasuono...


Baseball reprezentance Slovenije
Prvo prvenstvo se bo odvijalo od 7. do 12. julija in sicer evropsko prvenstvo U12 A nivo. Na prvenstvu bo nastopilo devet državnih reprezentanc, Slovenija, Češka, Rusija, Avstrija, Francija, Poljska, Litva, Belorusija in Litva. Slovenija bo tekmovala v skupini A in sicer v skupini s Češko, Rusko, Francosko in Poljsko reprezentanco. Vse kandidate za nastop obveščamo, da je na sporedu še ena preizkušnja ( 15. marec, športna dvorana Ig, od 10.30 do 12.30 ) v ciklusu treh preizkušenj na podlagi katerih se bo vodstvo odločilo za igralsko zasedbo, ki bo nastopila na tekmovanju. Seznam reprezentantov in razpored treningov bo objavljen do najkasneje 30. marca.

Od 28. julija do 3. avgusta bo Slovenska članska reprezentanca v Ljubljani nastopila na evropskem prvenstvu C nivoja. Slovenska članska reprezentanca se bo za napredovanje v B nivo spopadla z reprezentancami Finske, Izraela in Latvije v skupini B, skupino A pa bodo tvorile reprezentance Irske, Romunije, Madžarske in Norveške. Ob tej priložnosti sporočamo vsem klubom, da selektorju članske drževne reprezentance Vojkotu Korošcu kar najhitreje sporočijo seznam kandidatov za nastop.

Kadetska državna reprezentanca Slovenije bo potovala na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2015, ki bo na Slovaškem - Bratislava od 22. do 26. julija. Naša reprezentančna vrsta bo tekmovala v skupini B, kjer se bo pomerila z reprezentancami Avstrije, Srbije in Francije. V skupini A je Slovaška, Poljska, Švica in Madžarska.


Baseball in softball akademija Slovenije
V naše kraje je iz New Yorka prispel ameriški trener Vincent Colasuono, ki bo prihodnjih mesecih skrbel za napredek in razvoj naših športnih panog in njihovih akterjev. Deloval bo tako v klubih, kot na nivoji nacionalne panožne zveze ZBSS v okviru baseball in softballa akademije Slovenije in drževnih reprezentanc.

1. baseball in softball akademija se je že zgodila v športni dvorani Ig, kjer se je približno trideset participantov preizkusilo v atletskih veščinah, ki tvorijo igri baseballa in softballa. Prav tako se je v okviru akademije v Kranju zgodila prva trenerska klinika, na kateri je sodelovalo šest slovenskih trenerjev.

Na zvezni spletni strani www.zbss.si lahko v rubriki prihajajoči dogodki izveste kdaj so prihodnje klinike akademije, tekmovanja, treningi in vse druge aktivnosti.

Trenerske klinike so brezplačne in bodo potekale v ciklusu štirinajstih dni v športni dvorani Planina v Kranju. Naslednja klinika je na sporedu v petek 7. marca ob 21. uri. Udeležba je priporočljiva za vse trenerje vseh kategorij in disciplin.

Prihodnja akademija, za vse profile ( igralce, trenerje, sodnike ... ) bo že v nedeljo 2. marca v športni dvorani ŠRC Ježica s pričetkom ob 10.00 uri in bo trajala do 12.00 ure. Naslenji datumi akademije so 30. marec ŠRC Ježica in 5. april športna dvorana Ig.

Nagradni razpis za izdelavo logotipa za EP v baseball-u
Zveza za baseball in softball Slovenije objavlja javni razpis za oblikovanje logotipa prireditve EVROPSKO PRVENSTVO – BASEBALL. Z logotipom želimo vzpostaviti lastno identiteto in prepoznavnost letošnjih prvenstev v kategoriji U12 in članov.

Predloge zbiramo do 14.marca 2014.

Uradni razpis si lahko ogledate na tej povezavi….

Za dodatne informacije o razpisu se lahko obrnete na e-naslov: savina.golicnik@gmail.com ali na telefonsko številko 040 727 817.


Prihajajoči dvoranski turnirji ...
Dvoranska tekmovanja se nadaljujejo, 9. marca je na sporedu dvoranski COED slowpitch v športni dvorani Medvode. Rok za prijavo ekip je 5. marec ( softballzbss@gmail.com ), kotizacija znaša 50€ na ekipo.

Naslednji turnir za dečke in deklice bo v športni dvorani ŠRC Ježica, ki bo 16. marca. Ekipe lahko prijavite na elektronski naslov baseball kluba Ježica ( info@jezica-baseball.com )


Bliža se tekmovalna sezona DP Slovenije 2014
Ne manjka veliko, je že pred vrati. Pomlad! In z njo se začne baseball in softball sezona. Naj spomnimo vse klubske vodilne delavce, da bodo razpisi za tekmovanja kmalu izšli. Da pa bo odločitev, katere kategorije prijaviti sporočamo, da drastičnih sprememb v pravilnikih tekmovanj ne bo.

Za vsa tekmovanja vas prosimo, da spremljate zvezno spletno stran, facebook družabno omrežje, seveda pa bodo predstavniki klubov v vsakem primeru o tekmovanjih obveščeni po elektronski pošti.

PLAY BALL !!!

vir:ZBSS
28.11.2013  Dohodnina
Mogoče še niste odločeni, komu bi namenili del svoje dohodnine? V času, ko solidarnost postaja vedno bolj pomembna, se na vas obračamo s prošnjo, da s priloženim obrazcem delček dohodnine namenite nam. Podarite jo našemu društvu za prepotrebno opremo za treninge, tekme ter za vzdrževanje igrišča.

Izpolnjen obrazec s svojimi podatki pošljite na

Davčni urad Ljubljana, Davčna ul. 1, 1000 Ljubljana ali preko spleta eDavki.

Obljubljamo vam, da bomo še naprej lepo skrbeli za igrišče ter okolico in tako prispevali k lepši podobi soseske.

BSD Ježica

20.8.2013  Baseball in poker, skupna pot do srca ljudi
Cervelli

Američani ljubijo baseball kot ljubijo hamburgerje, zrezke in hotdoge. Ta šport je v njihovih srcih že več, kot stoletje in danes je to še vedno močno prisoten in se je celo razvil v močno bazo oboževalcev po vsej zemeljski obli. Evropske države, kot so Slovenija, Belgija in Italija, tako, kot Azijske države, Tajvan, Japonska, in Južna Koreja so prilagodile način igre, ki je odprl vrata Major Leaguea še večim mednarodnim igralcem. Igralci, kot so Francisco Cervelli iz Italije (New York Yankees), Japonska senzacija Yu Darvish (Texas Rangers), in Shin-Soo Choo iz Južne Koreje (Cicinnati Reds), so zaznamovali s svojo prisotnostjo v baseballu in s tem privabili nov val oboževalcev povsod po svetu. In tako, kot baseball pridobiva svetovno popularnost poker, ki stopa po isti poti do svetovne dominance.

Moderni poker je svojo pot začel v regiji Mississippi River v začetku leta 1800. V igri je kupček 52-ih kart, igra se je hitro razvila v različice, kot so seven and five-card stud, five-card draw in verjetno najpopularnejšo različico med njimi Texas Hold’em. V letih 1970 je igra dobila globalne razsežnosti in rodil se je World Series of Poker. Doyle Brunson z drugimi legendami igre je nosil večino bremena, da je igra postala to, kar je danes. Po drugi plati pa so televizijske hiše prispevale velikanski pospešek s predvajanjem najpomembnejših dogodkov, kot so World Series of Poker, the European Poker Tour in the World Poker Tour. Poleg kamer, ki spremljajo igro v konstantni akciji so producenti razvili pristop po katerem gledalci lahko slutijo kaj se dogaja v igralčevi glavi. Ljubitelji se zavedajo razburljivega dogajanja za igralno mizo in oponašajo vedenja najboljših igralcev. In tako partypoker promovira slavni rek Mikea Sextona: “It takes five minutes to learn, but a lifetime to master,”. Nova generacija igralcev pokra se spontano razvija v mednarodno konkurenco z dodatkom kančka svojega stila igre, ki dosežejo celo najzakotnejše dele Evrope. Omembe vredni evropski igralci kot so francoz Bertrand “ElkY” Grospellier, anglež Jake Cody, četrto uvrščeni nemec Marvin Rettenmaier so vsi prispevali k popularizaciji pokra in prinašajo bogato zapuščino za prihodnje rodove igralcev.

Po kriteriju popularnosti ni dvoma, da ljubitelji baseballa močno presegajo število poker intuzijastov, vendar ne moremo zanikati, da poker ne ubira pravilnih korakov k statusu velikana. S strastnimi igralci iz ZDA in močno mednarodno podporo bo poleg baseballa tudi poker zasedel svoje mesto v srcih ljudi.
28.10.2012  Timeout na ŠportTV tokrat v znamenju baseball-a
Tokratni Timeout na ŠportTV je bil v znamenju baseball-a. V prvem sklopu tokratne oddaje so se posvetili baseballu in tekmam svetovne serije - ˝world series˝. Novinar Gregor Kovačič se je preizkusil v vlogi odbijalca. Za komentar serije dvobojev med San Franciscom in Detroit Tigers bo poskrbel Rok Grilec. Gost v studio pa je bil Samo Perko predsednik BSD JEŽICA.
Povezave na prispevka:

Timeout v znamenju maratona baseball-a in nogometa

Rok Grilec in Samo Perko o baseball-u
27.9.2012  Vpisujemo nove člane v šolo baseball-a
Treningi za najmlajše bodo do 15. oktobra (oz. dokler bo dopuščalo vreme) potekali, ob ponedeljkih ter sredah 17.00-18.30 na baseball igrišču Ježica. Vabimo vse dečke ter deklice od 8 do 14 let, ki bi radi probali baseball, da se nam pridružijo. V času treningov je na voljo klubska oprema, tako da otroci potrebujejo le športno obutev, kratke hlače ter majico. Za dodatne informacije lahko poklicete 040/426136 (Gašper)
22.3.2012  Očistimo Slovenijo
V okviru akcije ˝Očistimo Slovenijo˝ bomo imeli na našem igrišču v soboto 24.3.´12 s pričetkom ob 12h delovno akcijo. V okviru akcije bomo očistili okolico igrišča in pripravili vse potrebno za začetek sezone
30.9.2011  Finale državnega prvenstva, Ježica: Zajčki, 1:1
Ježica, ki je v finalni obračun za državnega prvaka Slovenije v baseballu 2011 stopila kot underdog, je v gosteh dodobra poteptala štiriperesno deteljico domačih Zajčkov. Obe tekmi doubleheaderja sta v uvodnih inningih nakazovali na gladko zmago Zajčkov. V prvi tekmi so Zajčki vodili že z dobrih 4:0, podobno tudi v drugi, ko so prav tako povedli s 3:0, a se tem zgodnjim pobegom navkljub tekmi nista končali s prav nič razkošno razliko. Končna rezultata obeh tekem sta bila po 9. inningih 7:6.

V dopoldanskem "clash-u", prvi tekmi finala, sta na moundu začela za domače Zajčke Uroš Rudolf, ter za gostujoče Ježke Jure Drobnak. Nekje do 5. inninga so si Zajčki priigrali že lepo prednost štirih run-ov pri rezultatu 4:0. Ježica je v naslednjih menjavah počasi začela manjšati vodstvo, s točko po točko, kar je po dobrih sedmih menjavah pomenilo menjavo metalca Zajčkov. Vajeti je s pozicije metalca prevzel Andrej Bizjak, a se je izkazalo, da to ne bo pripomoglo k zaustavitvi navala udarcev Ježice, ki je še vedno nižala vodstvo, kmalu pa ga je izničila pri 4:4. Rezultat se je lomil pri vodstvu 5:4 in kasneje pri 6:4 za Ježico, saj je v 8. inningu Zajčkom že tekla voda v grlo. Kljub temu so po menjavi metalca Ježice Zajčki zagrizeno izenačili na 6:6 ter krenili v zadnji inning z moralno prednostjo. V nervoznem začetku devetega inninga so Ježki uspeli pod streho spraviti točko razlike, ki bi pomenila zmago v primeru, da Zajčki v svojem zadnjem napadu ne uspejo izenačiti ali povesti. Prav to se je tudi zgodilo, saj je v dramatičnem poizkusu kraje domače baze bil izločen zadnji tekač Zajčkov v scoring poziciji. Ježica je tako s 7:6 slavila prvo zmago letošnjega finala po sicer slabši predstavi v rednem delu prvenstva.

Po dobri uri predaha se je v sončnem popoldnevu pričela druga tekma finala, v kateri sta celotno izmeno na moundu za obe ekipi oddelala Andrej Bizjak za Zajčke ter Miha Brezavšček za Ježico. Po prvi predstavi je bilo tudi nejevernim Tomažem jasno, da Ježica ne bo lahek nasprotnik in vsi smo pričakovali vnovičen boj na nož. Tako smo čakali vse do tretjega inninga, ko smo se z rezultatskega izhodišča 0:0 premaknili na 3:0 za Zajčke s 3-run home runom Uroša Rudolfa. A očitno štiriperesna deteljica Zajčkom danes ni prinesla sreče, saj so Ježki prednost ponovno ulovili. Čutiti je bilo napetost med igralci obeh ekip, sodniki ter gledalci, saj se je vodstvo nenehno spogledovalo z obema ekipama. Tokrat so do šestice na semaforju prvi prilezli Zajčki, ki so vodstvo zadrževali do poznih inningov tekme. Ježici je kljub naporom domače obrambe uspelo priti do pet ter kasneje do šest točk, a so Zajčki medtem dodali še tisto sedmo, ki je po neuspešnem naletu Ježkov v 9. inningu obveljala za končno prednost druge tekme.

Magične števlike 7 in 6 se torej ponovno vračajo v rezultate finalnih obračunov.

To nedeljo se finale nadaljuje na Ježici. Vabljeni!

vir: ZBSS.si
12.9.2011  Ježica v finalu državnega prvenstva
Znana finalista državnega prvenstva 2011.

Na igrišču Ježice v Mali vasi za Bežigradom je Golovec klonil proti domači Ježici. Vsi prisotni so bili priča zanimivemu obračunu. Ježica je s srčno igro zasluženo dvakrat premagala favoriziran Golovec in si s tem priborila nastop v finalni seriji.

V Šlofji Loki na Gorenjskem pa so Lisjaki gostili Zajčke in izgubili srečanje. Tretja zmaga serije je Zajčke pripeljala do finalne serije v kateri so bodo pomerili z Ježico.

Finalna serija se začne čez štirinajst dni in sicer pri Zajčkih v Polju - Ljubljana.

vir: ZBSS.si
6.9.2011  Polfinale državnega prvenstva
1. krog play off serije državnega prvenstva Slovenije je za nami.

Po pomladnem razigravanju so si vstopnice za v play off sezone 2011 zagotovile ekipe Golovca, Zajčkov ter Lisjakov.

Ježica si je morala, kot zadnjeuvrščena ekipa pomladnega razigravanja A lige vstopnico za play off priboriti. Zato se je v dvoboju za preboj v A ligo morala pomeriti s prvouvrščeno ekipo AA lige, ekipo Dream Team. Ježičani so dvoboj dobili in si s tem zagotovili prvo serijo play offa proti Golovcu.

Prvi par play off serije je danes na svoje mesto postavil rezultate. Ježki so v gosteh pri Golovcu v Štepanjskem naselju zasluženo z borbeno igro domov odnesli eno zmago v prvi tekmi, drugo pa so morali prepustiti Golovcu.

Drugi par play off serije sta Zajčki in Lisjaki. Na domačem igrišču v Polju so smetano posneli ambiciozni Zajčki in doma obdržali obe zmagi.

Golovec : Ježica
1 : 1

Zajčki : Lisjaki
2 : 1

vir:ZBSS
2.10.2010  Člani jutri nadaljujejo polfinalne tekme
Jutri se bo na Ježici nadaljevalo polfinale državnega prvenstva v baseball-u. Trenutni rezultat med Mic Mengeš Ježico ter Zajčki je 1:1 v tekmah. Kot ponavadi bo 1.tekma odigrana ob 10ih ter 2. ob 13ih. Zajčki so prejšni vikend zmagali edino odigrano tekmo z rezultatom 9:4. V drugem polfinalnem paru kjer igrata Golovec ter Kranjski Lisjaki, so slednji povedli z rezultatom 2:1 v tekmah
25.9.2010  Članom se mudi
V nedeljo je na sporedu začetek končnice članske baseball sezone 2010.

Ker z vremenom v letošnji sezoni ni ravno pretirane sreče člani zamujajo s tekmovanim razporedom.

Zapletlo se je zaradi nezadostnega števila odigranih tekem v predtekmovanju. Zato so morale ekipe odigrati neodigrane tekme preden lahko začnejo s končnico.

Po odigranih vseh tekmah je MIC Mengeš Ježica zasedla prvo mesto, na drugem mestu pa je z majhnim zaostankom enega poraza pristal Golovec. Obe ekipi pa s seboj v končnico nosita zmago prednosti pred nasprotniki. Na tretjem mestu so Lisjaki in na četrtem Zajčki.

MIC Mengeš Ježica naj bi kljub temu, da so Zajčki povsem na dnu lestvice, Zajčkom bolj ugajali, kot Golovec, ki je letos izjemno dobro opremljen z metalno zasedbo.

Tako bo MIC Mengeš Ježica za sam nastop v finalni seriji morala premagati neugodne Zajčke. Golovec pa bo moral zvite Lisjake nagnati nazaj v brlog, če se bo želel prebiti v finalno serijo.

Torej, v nedeljo se bo dogajalo v Mali Vasi na Ježici in Štepanjskem naselju v Ljubljani. Prvi tekmi se pričneta ob 10.00 uri, drugi tekmo pa ob 13.00 uri. Sodniško vlogo bosta opravila Brane Galič in Andrej Jovanovič.

Vabljeni k ogledu.

vir: ZBSS.si
25.9.2010  Prva nočna slowpitch tekma v Sloveniji.
Včeraj se je v Lendavi odigrala prva nočna slowpitch tekma v zgodovini baseballa v Sloveniji.

Izjemna igralna površina in reflektorji so tekmi med Ježki in Sokoli dodali poseben pečat. Prvič v zgodovini Slovenskega baseballa so igralci imeli priložnost nastopiti v takšnih pogojih. Zmago so z rezultatom 16 : 8 z igrišča odnesli Ježičani.


V letošnjem letu, na novo ustanovljen baseball softball klub Lindau Hawks iz Lendave je prvič organiziral tekmo. Organizatorje, katerih vodja in predsednik kluba je Mario Raduha je ob tej priložnosti še posebej pohvaliti za trud in dobro voljo, ob dejstvu, da jim v teh časih vreme ni ravno naklonjeno.

Za tekmo in prihajajoči turnir so celo odstranili nogometni gol, ki je bil lociran za desno faul linijo, kar kaže, da v Lendavi z baseballom mislijo resno in z njimi v prihodnje ne bo prijetno zobati češenj na igrišču.

Vsi udeleženci so pohvalili samo igralno površino, ki je popolnoma ravna, namreč površina je prekrita z umetno travo. Samo vzdušje je bilo fenomenalno, tekmo pa si je ogledalo kar nekaj radovednežev, ki so lahko spoznali športno disciplino, ki jo gojimo. Njihovi občutki so bili nad pričakovanji, šport pa jim je všeč.

Za novico in promocijo je poskrbeli tudi medijski pokrovitej Lindau Hawksov - Lendavainfo.com. Nastal je tudi krajši video, ki so ga objavili ...vir:ZBSS.si
12.9.2010  Na Ježici 5.turnir za DP dečkov in deklic
Včeraj je na Ježici potekal 5. turnir za Državno prvenstvo dečkov in deklic v letošnji sezoni.

Turnirja se je udeležilo pet ekip. Ježica, Krpan NM, Lisjaki, Golovec in Zajčki. Ekipe so bile razdeljene v dve predtekmovalni skupini, ki so moči med seboj merile na dveh igriščih. Predtekmovanje poteka z metalnim katapultom v finalnih tekmah za končno uvrstitev pa morajo ekipe prikazati pravega metalca.

V prvi skupini so se za nastop v finalne boje potegovale tri ekipe. V prvi jutranji tekmi sta se pomerili ekipi Krpana in Golovca. Več sreče so imeli Golovčani, ki so se nato veselili zmage presenečenja. Golovčani so imeli takoj naslednjo tekmo proti Zajčkom, katero so močno izgubili. Upanje Krpanov za plasiranje v finalne boje kljub porazu proti Golovcu ni izpuhtelo v zrak in se v zadnji tekmo proti Zajčkom niso prepustili ravnodušno. V borbi z Zajčki so pokazali pogumno srce, vendar žal to ni bilo dovolj in morali so izkusiti grenak okus izpada.

V drugi tekmovalni skupini so se dvakrat pomerili elkipi Lisjakov in Ježice. Lisjaki sov dveh zaporednih tekmah nadvladali Ježico in se uspešno uvrstili v boj za sam vrh turnirja.

V finalnih bojih sta se za tretje mesto udarili ekipi Golovca in Ježice. V napetem in tesnem bolju so na koncu zmago slavili Ježičani (8:7) in tako osvojili tretje mesto.

Za prvo mesto pa sta se pomerili ekipi Lisjakov in Zajčkov. Kljub izredno močnem metalcu Lisjakom ni uspelo zaustaviti agresivnega napada Zajčkov, ki so na koncu srečanje zapustili kot zmagovalci (4:3) in tako so Lisjaki končali na drugem mestu, Zajčki pa na prvem.

Pohvalo za udeležbo si zaslužijo prav vsi prisotni, ki so s tem pokazali, da baseball na Slovenskem raste. Prav tako pa se zahvaljujemo tudi staršem, ki v prijetnem sočnem dnevu bodrili in vzpodbujali svoje malčke na igralni površini.

Po končani razglasitvi smo povabili še starše, da odigrajo tekmo proti otrokom, ki so z veseljem sprejeli izziv.
Na prijetni in zabavni tekmi so kljub naporom staršev zmagali mladi nadebudneži z rezultatom 9:7 in tako zaključili prijeten sončen dan na Ježiškem igrišču.

Se vidimo prihodnjič ! Play Ball !

Končna razvrstitev turnirja:

1.Zajčki - Ljubljana Polje
2.Lisjaki - Kranj
3.Ježica - Ljubljana Ježica
4.Golovec - Ljubljana Štepanjsko Naselje
5.Krpan - Novo Mesto
12.9.2010  Z baseballom na osnovnih šolah začnemo oktobra
Tudi letos bodo na OŠ Danile Kumar ter OŠ Maksa Pečarja potekali treningi baseball-a.

OŠ Danile Kumar:
3.-5.razred: torek 17.00-17.45 (velika t.)
6.-9.razred: četrtek 14.00-15.15 (srednja t.)

OŠ Maksa Pečarja:
4.-7.razred: ponedeljek 14.30-15.30

Dodatni termin zimskih treningov bo na Staničevi 41, vsak četrtek 16.00-17.00

S trening bomo začeli v oktobru. Do takrat ste vsi vabljeni na baseball igrišče Ježica.(PON in SRE 17.00-19.00)
Več informacij dobite pri Gašperju 040/426136, ki je vodja mladinskega programa
10.9.2010  Baseball na Otroškem Bazarju
Letos se najmlajšim predstavljamo tudi na Otroškem Bazarju, ki poteka med 9. in 12.9.2010 na Gospodarskem razstavišču. Najdete nas lahko v hali A2 nasproti plezalne stene. Razstavni prostor si delimo z Apoteko Natura. Otroški Bazar je odprt od 9h-19h, vstop je prost.
10.9.2010  Ježica vodilna po rednem delu v članski ligi
Ježica je s 13. zmagami in 5. porazi zaključila redni del ligaškega tekmovanja na 1.mestu. Takoj za petami ji sledi Golovec s porazom več. Za 3. in 4. mesto bosta odločali tekmi to nedeljo med Zajčki ter Lisjaki. Ježica ter Golovec sta si s tem priborila zmago prednosti v polfinalnih bojih. Polfinalni pari bodo tako znani v nedeljo.
1.9.2010  Vpisujemo nove člane v šolo baseball-a
Treningi za najmlajše bodo v septembru potekali, ob ponedeljkih ter sredah 17.00-18.30 na baseball igrišču Ježica. Vabimo vse dečke ter deklice od 8 do 14 let, ki bi radi probali baseball, da se nam pridružijo. V času treningov je na voljo klubska oprema, tako da otroci potrebujejo le športno obutev, kratke hlače ter majico. Za dodatne informacije lahko poklicete 040/426136 (Gašper)
14.7.2010  Vrhunski bejzbol na Šport TV
Zvesti gledalci in gledalke prve slovenske športne televizije zagotovo že veste, da na zaslone Šport TV prihaja najmočnejša bejzbol liga ZDA in Kanade. Tekmo vseh zvezd lige MLB si boste tako lahko ogledali ob 02:00 v noči na sredo ter še ponovitev ob 18:00. Več informacij najdete na http://sport-tv.si/novice/vrhunski-bejzbol-na-sport-tv/?offset=10

vir: sport-tv.si
12.6.2010  Baseball na Luninem festivalu
BSD JEŽICA je skupaj z ekipama Zajčki ter Kranjski Lisjaki izvedla leošnjo predstavitev na Luninem festivalu. Hvala tudi Golovcu za pomoč. Lahko smo si ogledali dve tekmi v T-ballu med mešano ekipo Zajčki-Lisjaki ter Ježico, na koncu so se pomerili še starši proti otrokom. Od lani je bil viden napredek, v igri mladih baseball igralcev. Zopet pa smo omogočili številnim otrokom, da so izvedeli za ta šport ter se tudi sami preizkusili v odbijanju. Slike z Luninega festivala lahko vidite na facebook profilu BSD JEŽICA: http://www.facebook.com/album.php?aid=2040744&id=1402950353&l=54f9c017dc
2.6.2010  MLB kamp v Varaždinu
MLB - Major League Baseball poletni regionalno razvojni kamp.
19.-23.07.2010., Varaždin - Croatia - Hrvaška
Mednarodni MLB program v sodelovanju z Hrvaško Baseball Zvezo in baseball klubom Vindija organizira intenzivni tedenski trening kamp za igralce starosti od 13 do 19 let.

Cilj tega dogodka je naravnan usposabljanju tako igralcev, kot trenerjev. S tem bodo udeleženci pridobili dobre temelje za njihov nadaljni razvoj.

Dogodek je organiziran in namenjen vsem interesentom širšega okoliškega področja Hrvaške, Slovenije, Madžarske, Srbije, Bolgarije, Turčije...

Program, ki so bo odvijal bo pod nadzorom in vodstvom MLB mobilnih trenerjev, ki jih bo vodil Bill W.Percy.Treningi bodo dvakrat dnevno.

Baseball Club "VINDIJA" bo zagotovil igrišče in opremo, potrebno za izvedbo, igralci pa seveda lahko kljub temu s seboj prinesejo in uporabljajo svojo opremo. Nastanitev v telovadnici bo brezplačna, udeleženci potrebujejo le spalne vreče. Prihod udeležencev je planiran v nedeljo zvečer 18. Julija.
Vsi zainteresirani igralci lahko za prijavo kontaktirate svojega trenerja
17.5.2010  Zapustil nas je Matjaž Primožič-Piko
Kot strela z jasnega nas je udarila novica o včerajšni smrti Matjaža Primožiča, Pikota. Nekdanji predsednik ter dolgoletni član našega društva je vedno rad zahajal na baseball igrišče in vedno smo bili veseli njegove družbe. Piko pogrešali te bomo.
Iskreno sožalje vsem bližnjim
15.5.2010  Slovenska liga v živo
V nedeljo bomo lahko spremljali tekme preko interneta...

Vse tekme, ki so na sporedu v nedeljo 16.5.2010, v baseball parku Ježica si bomo lahko ogledali v živo preko spleta. Tekme bomo lahko spremljali na spletnem naslovu SLOnet.TV ... http://www.slonet.tv/?si=159

Ob 10.00 je na sporedu prva tekma 4. kroga državnega prvenstva članov v baseballu med ekipama Ježice in Golovca, sledi softball tekma članic med ekipama Ježice in Lisičk. Ob 15.00 uri pa vas zopet vabimo, da se nam pridružite pri ogledu baseball tekme med ekipama Ježice in Golovca, bodisi preko spleta ali pa celo v živo.

Akcija prenosov poteka v okviru medijskega programa ZBSS in je še v razvojni fazi. Upamo, da bo tovrstna dejavnost postala stalnica, ki nas bo spremljala v prihodnosti.

Vljudno vabljeni k ogledu...

vir:ZBSS
15.5.2010  Spletna stran
Po preselitvi naše strani na nov server smo imeli nekaj težav z urejanjem novic ter ostalih vsebin.
Zahvala gre programerjem iz podjetja domovanje.com, ki so poskrbeli, da stran zopet deluje.
5.2.2010  Baseball na Osnovnih šolah
V letošnjem letu smo začeli z interesno dejavnostjo na OŠ Maksa Pečarja ter na OŠ Danile Kumar. Na treninge so vabljeni fantje in dekleta (v promicijskem obdobju zastonj):

OŠ DANILE KUMAR
Četrtek: ST 13.45-15.15 (6-9 razred)
Petek.: VT 12.45-13.30 (3-5 razred)
info: Gašper Cimperman 040 426 136

OŠ MAKSA PEČARJA
Sreda: 13.30-14.30
info: Jani Malovič 040 525 172

za tiste, ki v omenjenih terminih nimate časa imamo dodaten trening na Staničevi ul. 41 ob torkih 16-17h, info: Gašper Cimperman 040 426 136
5.2.2010  Ježica druga na Slowpitch turnirju
Za nami je tudi 18. Indoor SOFTBALL Coed SLOWPITCH turnir. Potekal je v vsem zelo ljubi telovadnici v Vojašnici Franc Rozman Stane v Ljubljani. Očitno so turnirji planirani na najbolj snežene dneve v sezoni, ali pa se vreme prilagaja turnirjem in malo ponagaja. Tako ekipe niso rabile pretiranega ogrevanja, saj so se ogrele s kidanjem snega z avtomobilov na parkiriščih, da so lahko pravočasno prišle!
Prvič je pod okriljem Ježice nastopala tudi slowpitch ekipa in se prebila vse do finala. Čestitke!

Končni vrstni red:
1. mesto: Street Kings
2. mesto: Ježica
3. mesto: Lisičke
4. mesto: Gromovi
5. mesto: Bulldogi
6. mesto: Ljubljanski Zmaji
7. mesto: Tigrice
8. mesto: Legende
9. mesto: Medvednica
10. mesto: Zajčki

Naslednji turnir bo v soboto 20. februarja. To bo zadnji turnir pred zaključnim turnirjem najboljših štirih in tako zadnja možnost za uvrstitev nanj. Zato pričakujemo zelo napete tekme saj je krog kandidatov zelo velik! Prav tako bodo tekme potekale pod budnim očesom strokovnjakov za Slowpitch saj bo v petek 19. februarja potekala klinika za Slowpitch sodnike, v nedeljo 21. pa še klinika za trenerje Slowpitcha! Obeta se nam torej lep, temovalno izobraževalni vikend! Vsi vljudno vabljeni !
vir:ZBSS
6.10.2009  Baseball na slonet.tv
V soboto 11. in nedeljo 12. okrobra bodo zopet prenešali tekme finalne serije državnega prvenstva Slovenije v baseballu.

http://zbss.si/index.php?option=com_banners&task=click&bid=15

Vsi tisti, ki morate med tem, ko poteka igra na zelenici, biti poleg računalnika, boste zpet deležni spremljanja tekem v živo. Zgornja povezava, vas preusmeri na mesto, kjer bo možen ogled tekem v živo preko računalnika.

Po prvih dveh tekmah, ki so bile odigrane pretekli konec tedna, je rezultat v zmagah 1 : 1. Moštvi za osvojitev naslova potrebujeta 3 zmage.

11. in 12. oktobra ob 15. uri v živo iz Škofje Loke, kjer so Kranjski Lisjaki doma.

Vabljeni k ogledu...

Play Ball !!!

vir:ZBSS.si
6.10.2009  IV. PUČNIKOV MEMORIAL
XIX. COED SLOWPITCH TURNIR –IV. PUČNIKOV MEMORIAL, ki je bil posvečen spominu na preminulega predsednika ZBSS, Janka Pučnika, se je to soboto izvedel na igrišču BSD Ježica.

Zaradi velikega števila prijavljenih ekip, se je predtekmovanje odvijalo v dveh skupinah, na dveh lokacijah. Skupina A v kateri so bile ekipe: Miži team, Ameriška ambasada, Conrad team in Tigrice so se v enokrožnem sistemu pomerile med sabo na igrišču BSD Ježica,skupina B z ekipami: Street Kings, Long Bridge in Ljubljanski Zmaji pa na igrišču BSK Golovec. Tekmovanje se je nato v celoti preselilo na Ježico, kjer so z dobro igro presenetili igralci in igralke Conrad teama in dosegli odlično drugo mesto. Zmagovalec turnirje je bila ponovno ekipa Long Bridga, tretje mesto pa je zasluženo osvojila ekipa Ameriške ambasade in si tako zagotovila tekmovanje na Zaključnem turnirju najboljših štirih ekip.

V Mednarodni ligi se bodo poleg njih potegovali za naslov prvaka leta 2009 in denarno nagrado še Long Bridge, Street King in Ljubljanski Zmaji.

Znane pa so tudi najboljše štiri ekipe v Državnem prvenstvu, ki se bodo prav tako pomerile med seboj na Zaključnem turnirju čez 14 dni. To so: Long Bridge, Street Kings, Ljubljanski Zmaji in Miži team.

Že zdaj pa vas vabimo na Zaključni turnir najboljših štirih ekip, ki bo 17. oktobra 2009, kjer boste lahko uživali v resnično dobrem slowpitchu.
vir:ZBSS.si
9.9.2009  35 letnica baseball-a na Ježici ter v Sloveniji
19.9.2009 bomo praznovali 35 letnico baseball-a na Ježici ter v Sloveniji. Obeta se celodnevni program s tekmami ter spremljajočimi dejavnostmi: srečolov, plesni nastop, ter obilo dobre glasbe. Hrane ter pijača bo na voljo po ugodnih cenah. Prisotni se bodo imeli možnost preizkusiti v tunelu za odbijanje ter v igri na samem igrišču. Vabljeni vsi ljubiteji baseball-a.

Previden program:
9.00-12.00 Državno prvenstvo za dečke
12.30-16.00 Baseball tekma med Ježico in Golovcem
16.00-17.00 Softball ter slowpitch (dvojni program na dveh igriščih)
17.15-18.00 Slowpitch Veterani Ježica proti (Ameriški ambasadi) na igrišču zraven pa slowpitch za vse ki bi želeli poizkusiti.
Finalno žrebanje top nagrad
Nastop plesne skupine,
in žur do poznih ur.
9.9.2009  Septembrski treningi za najmlajše
Treningi za najmlajše bodo v septembru potekali, ob torkih ter četrtkih 16.30-18.00. Vabimo vse dečke ter deklice od 8 do 14 let, ki bi radi probali baseball, da se nam pridružijo. V času treningov je na voljo klubska oprema, tako da otroci potrebujejo le športno obutev, kratke hlače ter majico. Za dodatne informacije lahko poklicete 041/559388 (Luka)
14.6.2009  Treningi za najmlajše tudi v juniju brezplačni
Treningi za najmlajše so tudi v juniju brezplačni. Nadaljujemo s promocijo ter vabimo vse dečke ter deklice od 8 do 12 let, ki bi radi probali baseball, da se nam pridružijo. Treningi potekajo v sredo in petek 16.30-18.00. V času treningov je na voljo klubska oprema, tako da otroci potrebujejo le športno obutev, kratke hlače ter majico. Za dodatne informacije lahko poklicete 041/559388 (Luka)
13.6.2009  Lunin festival
Danes od 10-18h nas boste našli v tivoliju, kjer bo potekal 3. Lunin festival - Praznik otrok. Več informacij o samem festivalu lahko najdete na spodnjem naslovu. Baseball bo na prizorišču 21.
( http://www.luninportal.si/index.php?cat=2&id=17 )
Na samem prizorišču si boste lahko ogledali, kako baseball izgleda v živo. Otroci pa bodo seveda tudi sami lahko probali odbijati, loviti ter metati. Vabljeni
12.5.2009  BSD Ježica na Facebook-u
Baseball softball društvo Ježica lahko najdete tudi na Facebook-u, pod imenom BSD JEŽICA. Aktualne informacije in slike ureja Žiga Štrukelj
12.5.2009  Baseball šola Ježica
V sredo ob 16.30 začnemo z šolo baseball-a na Ježici. Šolo bo vodil dolgoletni reprezentant v baseball-u ter profesor športne vzgoje na OŠ Maksa Pečarja Jani Malovič. Šola je namenjena fantom in dekletom od 8-12 let. Treningi bodo potekali v sredo in petek 16.30-17.00. V času treningov je na voljo klubska oprema, tako da otroci potrebujejo le športno obutev, trenirko ter majico. V mesecu maju imamo promocijo tako da so treningi brezplačni. Tudi kasneje strošek ne bo pretiran, saj je vadnina 25eur/mesec. Igrišče se nahaja ob Tesovnikovi ulici za Bežigradom. Pod info -> lokacija igrišča, lahko najdete zemljevid z lokacijo igrišča. Vabljeni vsi, ki bi se radi pod strokovnim vodstvom spoznali z baseball-om.
Za dodatne informacije lahko pokličete trenerja Janija 040/525172 ali sekretarja društva Lukata 041/559388

BSD JEŽICA
11.5.2009  Ježica s popolnim izkupičkom
Slovenski baseballisti so minuli konec tedna otvorili letošnjo sezono državnega prvenstva.

Po uvodnih dveh krogih so najbolj zadovoljni igralci Ježice, ki so zabeležili dve zmagi. V soboto so 8 : 7 premagali Golovec, dan kasneje pa so nadigrali še mešano zasedbo Zajčkov in Kopra s kar 24 : 1.

Ljubljansko-primorska zasedba bo uvod v sezono želela čim hitreje pozabiti, saj so jih na tudi sobotni preizkušnji s 17 : 1 prelisičili Lisjaki iz Škofje Loke. Večkratni državni prvaki so na drugi tekmi vikenda prikazali veliko manj kot na prvi, saj so izgubili proti Golovcu z 2 : 13.

Državno prvenstvo se bo zdaj za več kot mesec dni umaknilo na stran, saj slovensko reprezentanco čakajo tekme v italijanski B ligi.

Konec tedna bodo slovenski reprezentanti gostovali v Rovigu pri ekipi Ilcee.

VIR: ZBSS.SI - Gašper Jakomin
23.3.2009  Obvestilo vsem igralcem članske kategorije
Vodstvo ZBSS , obvešča vse zainteresirane igralce članskega baseballa, da je sestanek za nastop v italijanski B ligi v torek 24.03.2009 ob 19.oo uri na igrišču Golovca. Razpored tekem si lahko ogledate na spletni strani zveze( http://zbss.si/index.php?option=com_content&view=article&id=124:italjanska-b-liga&catid=34:lani&Itemid=61 ). Usoda nastopa v omenjeni ligi in izvedba državnega prvenstva je odvisna od razpleta tega sestanka. Na sestanku bo vodstvo predstavilo načrte in logistiko izvedbe, prav tako pa s tem želi vodstveni organ pridobiti informacijo o udeležbi in interesu nastopa igralcev, ki so na razpolago.

V primeru, da omenjeni projekt propade, lahko po neuradnih informacijah pričakujemo odstopno izjavo predsednika zveze Borisa Vehovca, ki resnično verjame v ta projekt, njegove pozitivne in razvojne učinke, saj je v ta projekt bilo vloženo ogromno truda in žrtvovanja s strani vodstvenega organa ZBSS.
vir: ZBSS.SI
10.10.2008  Zaključek sezone
Člani in članice BSD Ježica, navijači ter ljubitelji baseballa
To nedeljo bo na igrišču Ježica zaključek sezone. Zaključek je prestavljen zaradi pokalne tekme članske baseball reprezentance(v soboto). Predviden je naslednji urnik:

10.00-13.00 delovna akcija
13.00-14.00 Batting practise
14.00-16.00 tekma STARI-MLADI
16.00 - piknik time za ˝športnike˝ ostali že prej

Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Ste pa vsi vabljeni da prinesete še kakšen priboljšek (sladico, solato, kostanj,...)
Baseball tekma MLADI-STARI bo odigrana če se zberemo v zadostnem številu, drugače pa lahko odigramo slowpitch s pomočjo punc ter ostalih.

Športni pozdrav


BSD Ježica

P.S.: Športno društvo Ježica organizira za vse zagrete tekače to nedeljo v okviru športnega dneva ČS Posavje, Tek ob savi s štartom ob 10h na
šternu. Več informacij najdete na http://www.drustvo-jezica.si/?page=tekobsavi
15.9.2008  Začetek treningov za najmlajše
V torek 16.9. ob 17h se začnejo treningi baseball-a za deklice in dečke stare 8-12 let. Do konca meseca oktobra bodo trening potekali vsak torek in četrtek pod budnim očesom trenerja Mižija, dolgoletnega člana BSD Ježica. V mesecu novembru se bomo preselili v telovadnico na Staničevi ulici. Vsa baseball oprema je brezplačno na voljo v klubu. Potrebuješ samo športno opremo (majico, trenirko, superge) ter dobro voljo. Akcija ob novem šolskem letu: vadba v mesecu septembru je brezplačna!!!Več informacij dobite na telefonu 041/559388(Luka)
25.6.2008  Športne počitnice v Ljubljani 30.6.-4.7.
V sodelovanju z Gibi športom letos organiziramo aktivne športne počitnice za otroke od 1.-5. razreda osnovne šole. Preko bogatega programa, se bodo otroci spoznali z igro tenisa in baseballa. Poleg teh dveh športov bodo imeli možnost udeležbe še pri plesni delavnici, delavnici naredi sam, spoznali se bodo z igro odbojke ne mivki, obiskali bodo pravo baseball igrišče, zabavali se bodo v mestni plaži Laguna, sodelovali v igrah brez meja in še več. Okolje dogajanja in sami rekviziti so posebej prilagojeni otrokovi starosti tako, da lahko otrok doseže maksimalno uspešnost, ter tako gradi na svoji samozavesti in športnem duhu.
Aktivnosti se bodo odvijale v športnem centru Kleče-Gradis, kjer bodo otroci lahko od ponedeljka do petka, od 07.30h do 16.30h varno zabavali ter se učili novih športnih znanj. Vsak dan je organizirano kosilo, sokovi so na razpolago skozi ves dan. V primeru dežja se aktivnosti normalno odvijajo v notranjih prostorih. Cena za naše člane je 130eur (za ostale 145eur). Za dodatne informacije pokličite na 041/733-573 (Urban)
5.6.2008  Pokalni prvaki Slovenije v baseballu so Zajčki
V prvi polfinalni tekmi med Golovcem in Zajčki so v začetku sicer povedli igralci Golovca z 2:0, vendar so do konca tekme Zajčki rezultat prevesili v svojo korist ter tekmo zaključili z rezultatom 10:3. Drugi polfinalni boj se je odvijal v bolj dramatičnem slogu. Sprva so Lisjaki že vodili z rezultatom 5:0, ko so Ježičani pospešili tempo. V peti menjavi je prišlo izenačen (5:5) in s tem boj za vstop v finale pokala v polnem teku. Žal je šlo igralcem Ježice potem vse samo še po klancu navzdol, saj se jim je v napadu poškodoval ključni igralec Luka Kreitmayer, ki je igral na poziciji metalca. To pa je dodobra podžgalo napad kranjskih Lisjakov. Le ti so to s pridom izkoristili in premagali Ježico z rezultatom 12:5.

Tako je bilo vse nared za finalni obračun med starimi znanci Lisjaki in Zajčki. V finalni tekmi Zajčki niso pustili presenečenja. Kljub temu, da so Lisjaki na hrib postavili oba svoja najboljša metalca Jesusa Delgada in Briana Willburja, je napad Zajčkov deloval zelo suvereno in točke so počasi kapljale. Za Zajčke je celo finale suvereno odmetal Rok Vadas, ki je s pomočjo obrambe dobil le eno točko. Tako so Zajčki postali pokalni prvaki s končnim rezultatom 10:1.

Vir: http://www.siol.net/sportal/drugi_sporti/preostalo/2008/06/pokalni_prvaki_slovenije_v_baseballu_za_leto_2008_so_zajcki.aspx
23.5.2008  Po novo zmago v Italijo
Slovenska reprezentanca to nedeljo igra na igrišču v Opčinah. Tekma se začne ob 10:00, odhod avtobusa je ob 6:00 zjutraj izpred hale Tivoli.
23.5.2008  Žreb parov za pokal Slovenije
Izžrebani so bili pari za Pokal Slovenije v baseballu.

Skupina A, ki igra na Ježici: Ježica, Novo mesto-Koper in Golovec
Skupina B, ki igra v Polju: Lisjaki, Zajčki in Maribor

V obeh skupinah so pari: prvi-drugi, drugi-tretji in tretji-prvi, po tem vrstnem redu
se tekme v soboto tudi igrajo in to ob 10:00, 13:00 in 16:00 (7 inningov ali 150 minut)

Polfinalna para v nedeljo v Mariboru sta A1-B2 in B1-A2, domačina sta prva iz vsake skupine.
Tekmi sta ob 11:00 in 14:00 in velja enaka omejitev kot na sobotnih tekmah.
V kolikor Maribor osvoji pozicijo B1, se tekmi zamenjata.

Finale se igra ob 17:00 brez omejitev.
26.11.2007  Aluminij je ˝out˝, les je ˝in˝
Včeraj je na zvezo ter klube dospelo obvestilo, ki predpisuje, da se bodo vsa tekmovanja nad 18 let pod okriljem CEB, evropske baseball federacije od slej igrala z lesenimi palicami. Odločitev IO ZBSS lani je bila torej prava saj je omenjeni odbor vztrajal na odločitvi, da po pokalnem tekmovanju (turnirju) ekipe v ligi morajo začeti uporabljati lesene palice. Kot priloga omenjenemu sporočilu oziroma direktivi je tudi seznam palic na katerem se je znova znašlo nekaj pravih eksotičnih proizvajalcev in na vso srečo na njemu ni tudi t.i. "home made" skropocal, ki so nevarna tako za igralce, sodnike in gledalce. Pravilo velja za vsa tekmovanja v kategorijah nad 18let. Mladinska, kadetska ter tekmovanja za dečke in deklice se bodo še naprej igrala z aluminijastimi palicami. Najboljšo ponudbo lesenih in aluminijastih palic v sloveniji ima spletni portal www.lamisport.si ki je tudi eden izmed pokroviteljev dvoranskega baseball turnirja na Ježici.
26.11.2007  Nova spletna stran ZBSS
Izvršni odbor Zveze za baseball in softball Slovenije je predstavil novo spletno stran www.zbss.si ki bo vsem ljubiteljem baseballa in softballa postregla z vse potrebnimi informacijami o klubih, društvih, selekcijah, treningih in seveda novostih, ki jih prinaša nova sezona.
19.11.2007  Ekipe že pričele priprave na novo sezono
Članske ekipe, ki nastopajo v 1. slovenski basebal ligi se že pospešeno pripravljajo na novo sezono. Najbolj aktivni so pri ljubljanskih društvih. Zajčki - povratniki na baseball sceno so v svoje vrste domnevno spet privabili akterje uspešnih sezon v katerih so osvojili naslov državnih prvakov. V lanski sezone je okostje ekipe (predvsem mlajši del) nastopal za ljubljansko Ježico, kjer pa skupaj z igralci omenjene ekipe praktično razen pokalnega naslova niso naredili nič posebnega. V staro jato se tako vračajo tudi tisti, ki so sezono 2007 izpustili in Zajčki bodo znova, če bodo seveda uredili finančne zadeve s krovno organizacijo ZBSS znova kandidati za naslov prvaka. Očitno so njihove želje še večje saj so na svoji uradni spletni strani napisali, da se pripravljajo na naskok v sam vrh Interlige in vrnitev v tekmovanja za evropski pokal CEB. Pomisleki so seveda finančne narave saj je dobro znano, da se društvo ubada s precejšnjimi težavami že nekaj let. Pogoj za vse omenjene cilje in želje pa se seveda začne in konča pri - denarju. In ta je zagotovo tudi razlog zakaj slovenski baseball caplja za mnogimi športi v Sloveniji in drži kot pribito, da če se grožnje ZBSS, ki je postavila moratorij, da morajo imeti klubi do leta 2009 ekipo dečkov in deklic do 12 let, da bodo lahko nastopili v DP - se obeta baseball-u in softball-u v Sloveniji bolj žalosten konec. Poleg povratnikov na sceno se bodo zagotovo na sezono bolje pripravili pri Ježici, ki bo letos po zagotovilih predstavnikov tega kluba stavila bolj na mlajše igralce, ki v preteklosti niso dobili priložnosti in seveda s tistimi, ki prihajajo iz kadetskih vrst, ki tekem tako ali tako niso imeli že dve sezoni. Društvo se je strokovno močno okrepilo saj je k sodelovanju povabilo Boruta Beličiča, ki bo znanje delil tako doma kot v tujini in zgraditi ekipo za bodočnost. Beličič bo deloval tudi kot kadetski/mladinski trener in v letih delovanja je dokazal, da ima za to odlične metode. Pri ostalih klubih vlada zatišje vendar se veliko govori o tem, da bodo državne prvake zapustili nekateri člani, kar pa roko na srce poslušamo že vrsto let in na koncu se vedno izkaže vse skupaj kot neslana šala kot kaj drugega. Pri drugouvrščeni ekipi DP - ekipi Golovec, ki je doživel pravi polom v finalni seriji se v teh dneh ukvarjajo predvsem s svojo nekoč superiorno softball ekipo, ki pa jo je po klasični navadi razdrla ravno struktura, ki naj bi jo okrepila. In so spet (vsaj tako se govori) pri starem novem trenerju Miranu Brinovcu, ki je nekaj mesecev v "azilu" vadil z igralkami, ki so se odpravile z njim (vadile so v Polju). Kljub vsemu upamo, da se bo ekipa znova zbrala in da bo DP v softballu spet na nivoju prejšnjih let - letošnje je bilo na koncu bolj podobno rekreativni ligi COED in nedeljskemu prijateljskemu druženju. Spodbudna novica pa ob tem prihaja tudi iz Maribora kjer naj bi lokalni klub dobil svoje igrišče in naj bi tekme DP igral v parku ŽTK Maribor. Upamo le, da se to zgodi tudi pri obeh novodobnih ekipah iz Novega mesta in Kopra, ki že nekaj let gostujeta in izčrpavata klubsko balagajno s nenehnimi potovanji v Ljubljano in nazaj. Na vodilnih v ZBSS je da se odločijo in postavijo pravila in da se ne zanašajo stalno na načelo važno je sodelovati - neglede na kvaliteto in zunanjo podobo tekmovanja. Take izdelke pa je - zelo težko prodati. In tega bi se morali zavedati vsi...

Vir: www.baseball.si
9.11.2007  V nedeljo začetek priprav na novo sezono
V nedeljo se v dvorani ŠRC Ježica začenjanjo priprave članske ekipe na novo sezono. Za zgodnji štart se je vodstvo odločilo, ker bodo k vadbi pritegnili mlajše igralce, ki se bodo letos priključili članski ekipi.
9.11.2007  Reprezentanci v Italijo, klubi v...
Na včerajšnji seji IO ZBSS je bil za selektorja članske reprezentance izbran Vojko Korošec, kateremu bo pomagal Andrej Mrevlje - njegov edini resni protikandidat pri izboru za omenjeno funkcijo. V sezoni 2008 je pred reprezentanco velik izziv - kvalifikacije za EP v Moskvi leta 2009, ki pa se jih je krovna organizacija lotila po mnenju mnogih na bizaren način. Zakaj? Vodstvo ZBSS se namreč z italijansko baseball in softball zvezo FIBS dogovorja o projektu, ki bi v sezoni 2008 poslal naše najboljše ase med C2 ekipe in tako uradno nastopil v DP Italije (članice bodo nastopile istočasno in sicer v B ligi). Res je da reprezentanca potrebuje močne tekme, vendar rekreativna liga, še malenkost slabša od slovenske zagotovo ne more biti primeren poligon za resne priprave na reprezentance Hrvaške, Srbije, Avstrije in ostalih možnih nasprotnikov na omenjenih kvalifikacijah. Drži tudi dejstvo, da višje od C2 lige naša reprezentanca tudi ne more začeti svoje odisejade po FJK vendar ali bo strošek omenjenega tekmovanja zares povrnil vloženo investicijo. Po mnenju mnogih ne, saj bi denar porabljen za prevoz in hrano lahko porabili za obisk dveh ali treh močnih turnirjev pred kvalifikacijami in angažiranjem tujega strokovnjaka, ki bi morda konec koncev tudi koga kaj naučil in ne samo "vodil". Še bolj pomembno pa je vprašanje če se je ZBSS sploh prej posvetovala z klubi, da bodo pripravljeni pošiljati svoje člane na tekme v Italijo in s tem ogrožati svoje klubske interese, ki jih ne manjka. Še bolj pa skrbi dejstvo, da se bodo na pot podajali nezavarovani, mnogokrat z lastnim prevozom na razdalje, ki po odigrani tekmi niso ravno mačji kašelj.

Vir: www.baseball.si
22.10.2007  Začetek zimske vadbe!
Vabimo vse nove člane (otroci med 7 in 15 letom), da se nam pridružijo na treningih! Treningi so na sledeči lokaciji:
Vsak torek in četrtek med 16.00 in 17.00 na Staničevi 41 (Bežigrad) - za stavbo Varnosti Bežigrad - zgornja telovadnica
Začetek vadbe je predviden 6. novembra!

Za več informacij nam pišite ali nas pokličite. Številke in e-naslovi so v kontaktih!

Športni pozdrav,

BSD Ježica
22.10.2007  Predprijave za spomladanski kamp v Turčiji.
V sodelovanju s turistično agencijo TAO Sport in BSD Ježica v začetku meseca februarja načrtujemo enotedenske priprave v mestu Belek, Turčija. Vse zainteresirane pozivamo, da nam pošljete e-mail naslov na naslov info@jezica-baseball.com in sicer do 1.12.2007. Cena enotedenskega aranžmaja (all inclusive) z organiziranim letalskim prevozom znaša 600,00€. Glede na to, da ima kraj Belek dve čudoviti igrišči za baseball in čudovite plaže vam obisk tega kraja toplo priporočamo. Minimalno število za izvedbo potovanja je 15 zato povabite tudi prijatelje in starše, ki se nam lahko pridružijo. Vabljeni seveda tudi ostali člani in članice slovenskih klubov. Ob tem vabimo k sodelovanju tudi trenerje slovenskih ekip, ki bi bili pripravljeni voditi treninge in pomagati Dan Newmanu pri omenjenemu projektu. Vabljeni!
21.9.2007  V mesecu septembru vpisujemo nove člane
V vseh kategorijah je vadba za nove člane do konca meseca septembra zastonj. Fantje in punčke starosti 7-12 let (little league) imajo treninge torek ter četrtek ob 17.30 malo starejši(junior league) 13-17let pa ob 16ih. Nove članice sprejemajo tudi v softball ekipi, ki ima treninge vsako sredo ter petek ob 17.30. Za dodatne informacije lahko pokličete na 041/559388.
20.9.2007  V finalu Golovec ter Kranjski Lisjaki
Redni del državnega prvenstva je zaključen. Poteza Ježica je izgubila prvo mesto, ki ga je imela po končanem spomladanskem delu prvenstva. V jesenskem delu je Ježica tesno izgubila obe odločujoči tekmi za vstop v finale. Proti Golovcu z rezultatom 7:5, ter 5:3 proti Kranjski Lisjakom. Zaradi spremembe v letošnjem sistemu tekmovanja so ježičani tako že končali sezono. Dodatnih tekem za tretjo mesto letos ne bo. Zaželimo jim lahko le več sreče v prihodnji sezoni.
20.5.2007  Ježici Pokalni naslov!
V finalni tekmi, ki je bila na igrišču ŠD Golovec je ekipa Poteza Ježica visoko z 12:1 premagala ekipo Kranjskih Lisjakov. Po odličnem začetku in odlični predstavi metalca Ježice Mihe Brezavščka je vodilno moštvo 1. slovenske lige zadržalo vse do 7. menjave, ko je razlika narasla na 10 točk razlike kar je bilo dovolj za ježiško slavje. Ježičani so tako po nekaj letih suše (zadnjič so bili Pokalni prvaki leta 2005) znova osvojili domačo lovoriko. V sobotni polfinalni tekmi, ki so jo Ježičani tesno dobili pa je blestel veteran Tine Zaletel, ki je Golovcu dopustil vsega 2 točki.
14.5.2007  Odlične predstave na Ježici
V soboto in nedeljo smo na vseh tekmah videli zares odlične predstave in kvaliteto igre, ki se je ne bi sramovali niti klubi v najmočnejših evropskih ligah. Kljub dvema porazoma v soboto, so igralci domače ekipe, Poteza Ježica pred mnogoštevilnimi gledalci v nedeljo pokazali res izvrstno predstavo v kateri je blestel mladi Rok Vadas, zadnja okrepitev ježiške ekipe (nastopa kot posojeni igralec ekipe Zajčkov), ki je zadržal napade izredno dobre ekipe iz Varaždina. Ekipa Ježice tako ostaja v igri za najvišja mesta v letošnji ligi, kljub temu, da je skoraj povsem jasno, da bo šla letošnja lovorika znova na Hrvaško, ekipi iz Karlovca. Poleg Vadasa so se pri Poteza Ježici izkazali vsi igralci predvsem v obrambi, na žalost pa še vedno šepa igra v napadu. Prihodnji teden bo Ježica napadala prvo letošnjo lovoriko saj je na sporedu Pokal Slovenije.
7.5.2007  Ježici 100% izkupiček!
Tudi v drugem ligaškem vikendu je ekipe Poteza Ježica ostala neporažena. V soboto so palice in rokavice prekrižali z ekipo iz Maribora, ki je svojega najboljšega metalca hranila za obračun z Lisjaki v nedeljo, in posledično visoko zmagala. Pri domači ekipi se je izkazala celotna obramba, ki sta jo z odlično pitching predstavo dopolnila še Miha Brezavšček in Aleš Stražar. Na koncu 22:2 za domače in sicer v 5. menjavi, ko je bila tekma zaradi dežja prekinjena in končana. V nedeljo so Ježičani krenili v goste k mestnim rivalom ekipi Golovca in visoko zmagali. Odlično odbijanje in metanje Tineta Zaletela je na koncu prineslo 100% izkupiček in dobro napoved pred naslednjim krogom Interlige.
21.4.2007  Dobre novice iz Hrvaške
V prvi tekmi je bila v 11. inningu boljša od ekipe iz Beograda. V drugi tekmi dneva pa so v 8. inningu tesno premagali še domačo ekipo Vindijo iz Varaždina z rezultatom 5:4. Proti domači ekipi je odlično tekmo odigral metalec Ježice Miha Brezavšček, ki je v 8. inningih dovolil domači ekipi vsega 4 točke. V prvi tekmi je Luka Kreitmayer odmetal vseh 11. inningov in kljub velikemu številu napak v obrambi je Poteza Ježici uspelo to kar mnogi pred gostovanjem niso pričakovali. Danes bo ekipa iz Bežigrada igrala proti Kelteksu, ki je včeraj suvereno premagal domačo ekipo iz Varaždina.
21.4.2007  Težko gostovanje v Varaždinu!
Kljub spodbudnemu začetku priprav prted novo sezono je ekipa Poteza Ježica na prvi gostovanje (turnir) mednarodne lige Interleague krenila v močno okrnjeni zasedbi. Zaradi poškodb in obveznosti v šoli bo ekipi Ježičanov na premieri zagotovo zelo težko, saj so se vse ekipe, ki nastopajo v letošnji ligi močno okrepile. Še najbolj Kelteks iz Karlovca, ki je v svoje vrste zvabil kar tri tuje igralce in Varaždin, ki je pripeljal bivšega igralka Lisjakov iz Venezuele. Tekme v mednarodni ligi bodo Ježičanom zagotovo koristile pred nadaljevanjem dolge in naporne sezone, ki se bo končala konec junija in DP, ki so bo končalo s končnico v mesecu oktobru.
16.4.2007  Namenite svoj del dohodnine BSD Ježica
Vse ljubitelje in pristaše BSD Ježica prosimo, da nam pri oddaji vaše dohodninske napovedi namenite 0,5% saj smo registrirani kot društvo, ki deluje za javno dobro. Na 6. strani v rubriko vnesite le indentifikacijsko številko BSD Ježica in sicer: SI18453082
15.4.2007  Dober začetek sezone!
V prvi tekmi je bila boljša od Risov iz Novega mesta. Rezultat na koncu je bil 20:0. Tekmo so Ježičani zelo dobro odigrali v obrambi še posebej pa je potrebno pohvaliti "baterijo" Brezavšček - Gajzer, ki nista gostujoči ekipi prepustila niti točke. V drugi tekmi dneva se je po odličnem začetku Ježičanom poznala utrujenost in so v 3. menjavi tekme proti Mečaricam iz Kopra prejeli kar 6 točk. Že v naslednji menjavi so goste iz Obale ujeli in povedli in razliko do konca tekme le še povečevali. Tekmo je zelo dobro odigral Tine Zaletel, povratnik v letošnji sezoni, ki je dopustil vsega točko. Pri Poteza Ježici se je izkazal tudi mladi Miha Dečman, ki je odlično opravil tako v obrambi in napadu. Tudi vsi ostali igralci si zaslužijo pohvalo za resen pristop in spodbujanje in komaj čakamo na naslednje tekme DP in IL. Prijetno nedeljsko dogajanje je pokvaril nešportno obnašanje ameriškega igralca ekipe Mečaric, ki je bil po ugovarjanju sodniku izključen. Ekipa in igralec bosta kaznovana.
13.4.2007  Znan dokončen seznam igralcev za sezono 2007
Ekipa Poteza Ježica je v torek popolnila svojo listo registriranih igralcev v sezoni 2007. Ekipi so se poleg štirih mladinskih igralcev pridružili še štirje tuji igralci in sicer povratnik v ekipo Scott Lykins, ter trije kubanski igralci, ki so včeraj že trenirali s člansko ekipo, ki jo v novi sezoni vodi bivši strateg ekipe Zajčki, Andrej Bizjak. Poleg trenerja so se ekipi Poteza Ježica pridružili še Klemen Gajzer, Tine Marolt, Boštjan Ciperle, Marko Mrhar in Uroš Rudolf, ki so v lanski sezoni igrali v ekipi Zajčki.
4.4.2007  Izžrebani pari za Pokal Slovenije
V Novem mestu so včeraj izžrebali pare skupin v boju za naslov pokalnega prvaka Republike Slovenije v baseballu. V skupini A (tekme bodo na Ježici) so poleg nosilca skupine BSD Ježica še Golovec in Novo mesto, v skupini B (tekme bodo v Škofji Loki) pa so poleg domačih Lisjakov še Maribor in Mečarice iz Kopra. Zmagovalca skupin se bosta v nedeljo 20.5. pomerila na Golovcu v super finalu za lovoriko, ki prinaša neposredno uvrstitev v evropska klubska tekmovanja.
28.1.2007  Zmaga za Krokodile!
V dvorani ŠRC Ježica je danes potekal 3. mednarodni Little League baseball turnir na katerem so nastopile ekipe iz Hrvaške, Italije in Slovenije. Prvo mesto je osvojila ekipa Krokodilov iz Ljubljane, ki je v finalni tekmi
premagala ekipo White Sox iz Buttria. Poleg omenjenih Krokodilov se je turnrija udeležila tudi ekipa Sokolov iz Novega mesta, ki so kljub 6. mestu pokazali veliko volje in želje po
tem, da premagajo vrstnike iz prestolnice. Vsi upamo namreč, da se bo že na naslednjem turnirju obema slovenskima ekipama pridružila še kakšna. Ekipo Krokodilov, ki so jo v večini sestavljali člani Ježice so okrepili še Zajčki, ki so se odrezali zares odlično. Zmaga Krokodilov je prva zmaga slovenske ekipe na turnirju v Sloveniji saj so bili pred tem Gusarji (leta 2005) drugi leto kasneje pa Krokodili, ki so zasedli 5. mesto. Končni vrstni red je tako sledeči:
1. mesto: Krokodili, Ljubljana
2. mesto: White Sox, Buttrio
3. mesto: Kelteks, Karlovac
4. mesto: Vindija, Varaždin
5. mesto: Alpina, Trst
6. mesto: Sokoli, Novo mesto
Nagrade najboljšim sta podelila Igor Veselinovič, sekretar ZBSS in Dan Newman, legenda evropskega baseballa. MVP turnirja je s fenomenalno igro postal Richard Dolenc! Čestitke, vse še posebno staršem za vso pomoč!
5.12.2006  Podelitev nagrad najboljšim bo v NM!
V soboto 16.12. bo v Novem mestu podelitev nagrad najboljšim baseball in softball ekipam v sezoni 2006, ki bo potekala v sklopu mednarodnega COED turnirja. Podelitev bo ob 14. uri v dvorani Leona Štuklja.
5.12.2006  Ponovno v Novo mesto!
V sklopu mednarodnega COED turnirja v Novem mestu in podelitvi nagrad najboljšim baseball in softball ekipam v letošnji sezoni se bodo na dveh tekmah v mini baseballu znova pomerili igralci Sokolov iz Novega mesta in Krokodilov iz Ljubljane.
26.11.2006  6. mesto za Krokodile
Krokodili iz Ljubljane so na mednarodnemu turnirju v Cervignanu osvojili 6. mesto. Po petih porazih v predtekmovanju so v zadnji tekmi za 5. mesto tudi drugič klonili proti Rangersom iz Redipuglie. Ekipo Krokodilov so na turnirju okrepili tudi člani ekipe Sokolov iz Novega mesta. Na prve zmage upamo, da ne bomo več dolgo čakali in že naslednja priložnost bo v decembru, ko se bo ekipa udeležila turnirja v Buttriu.Rezultati:Alpina Trst : Krokodili Ljubljana 18:3

Krokodili Ljubljana : Buttrio White Sox 8:12

Cervignano Tigers : Krokodili Ljubljana 8:2

Krokodili Ljubljana : San Lorenzo Drag Bears 11:16

Redipuglia Rangers : Krokodili Ljubljana 11:2Za 5. mesto:Krokodili Ljubljana : Redipuglia Rangers 6:16
18.10.2006  Znova med Tigre!
V nedeljo 26.11.2006 se bo ekipa dečkov in deklic, skupaj z vrstniki iz Novega mesta odpravila na dvoranski turnir v Cervignano. Kot vedno bo tam nastopilo 12 ekip.
10.10.2006  Zaključek sezone-piknik
Za vse člane društva, navijače ter ljubitelje baseball-a oz. softball-a bo v soboto 14.10. na igrišču BSD Ježica zaključek sezone. Za rekreacijo, hrano in pijačo bo poskrbljeno. Pridi športno oblečen(a) ter nasmejan(a).
Predviden program:
11:00 junior/senior : člani
13:00 jezica:zajcki (veterani)
15:00 starši:otroci
POVEJ NAPREJ!!!
10.10.2006  Poteza Ježica je končala DP na 2.mestu
Po razburljivem finalu v katerem so rezultatsko prevladali Zajčki, je Poteza Ježica končala DP na 2. mestu. Zajčki so v finalu zmagali 3:0 v tekmah (11:5,6:3,4:6). Posebej razburljiva je bila zadnja tekma kjer je Poteza Ježica vodila 4:1 do 9. inninga. V zadnji menjavi je Zajčkom uspel neverjetni preobrat, z grand slamom Arneža so obrnili tekmo sebi v prid in osvojili naslov državnega prvaka.
Končni vrstni red v DP-državnem prvenstvu
1.Zajčki
2.Poteza Ježica
3.Kr.Lisjaki
4.Golovec
5.Reflex Maribor
6.Mečarice Koper
7.Risi Novo Mesto
3.9.2006  Premagali Zajčke!
Ekipa Poteza Ježica je prva, ki ji je letos uspelo premagati Zajčke. Tekmo je zelo dobro na poziciji metalca začel Matej Berginc, ki je zadržal nasprotni napad na vsega 6 točk. Pri rezultatu 10:6 ga je zamenjal letos najuspešnejši metalec Ježice Luka Kreitmayer, ki je do konca tekme Zajčkom prepustil vsega dve točki. Na koncu je Poteza Ježice slavila z rezultatom 14:8. Pri Poteza Ježici se je v napadu znova izkazal Žiga Snoj, ki je udaril še en home run. To je uspelo tudi Elvirju Sadikoviču. V obrambi je ob odstotnosti določenih igralcev odlično delovala naveza Matej Krstič na poziciji medbaznega igralca in 2. baze, ki jo je odigral Elvir Sadikovič. Na tekmi so manjkali Miha Levec, Žiga Štrukelj in Aleš Stražar, ki so na mladinskem turnirju v Varaždinu, ter Edin Sadikovič in Domen Rotar. Danes ob 11. uri igra ekipa Poteza Ježice eno izmed odločilnih tekem v boju za prvi dve mesti proti ekipi Kranjskih Lisjakov, ki so po zadnjih informacijah spremenili strokovni štab tik pred začetkom drugega dela prvenstva.
4.8.2006  Little League EMEA na forumu
Vsi rezultati, povzetki tekem in dogajanje na regionalnem Little League tekmovanju vam je na voljo na našem spletnem forumu in sicer na naslovu: www.jezica-baseball.com/forum
17.7.2006  Še četrtič brez zmage
V Kutnem kjer poteka regionalno baseball prvenstvo Junior League je naša ekipa Ježice izgubila tudi četrtič zapored, tokrat proti ekipi Velike Britanje, ki jo v večini sestavljajo otroci mehanikov in kuharic ameriških baz. Po šolanju iz osnovnih pravil baseballa (v prvih štirih tekmah) se bodo do konca tekmovanja naši igralci pomerili z ekipami, ki so prav tako izpadle v prijateljskih tekmah in si izmenjali nekaj rabljene opreme, ki je odslužila svojemu namenu.
17.7.2006  Kljub trem zmagam le 5. mesto!
Kljub trem zmagam v predtekmovalni skupini je ekipa Ježice na turnirju v San Lorenzu osvojila šele 5. mesto. V zadnjem tekmovalnem dnevu so po zmagi proti Black Panthersom ugnali še Tigerčke iz Cervignana, a kljub temu kot rečeno osvojili 5. mesto. Izvrstno se je v zadnjem tekmovalnem dnevu izkazal "klon - Kajetan", ki je z odličnimi potezami nadvušil zbrane goriške gledalce (beri preračunljivce) in si prislužil vozovnico za Poljsko na katero se bodo naši mladi igralci odpravili 30 t.m.. Naj omenimo tudi to da je Tdej v zadnjem tekmovalnemu dnevu odigral tekmo za hrvaško ekipo Vindije in v 4. menjavah prejel le 3 točke. Dober obet za Kutno ni kaj.
14.7.2006  Še tretji poraz na Poljskem!
Tudi v tretji tekme regionalnega turnirja Junior League je ekipa Ježice izgubila. Tokrat proti Veliki Britaniji in sicer z rezultatom 16:5. Danes se bodo naši pomerili še z ameriško-nemško ekipi, najmočnejšo ekipa na turnirju in sicer ob 13. uri.
13.7.2006  Razgajbali domačine
Z odlično igro je ekipa Ježice dosegla prvo zmago v San Lorenzu. In kakšna zmaga je to bila, po prvi menjavi, ko so igralci Ježice prejeli 4 točke je na pozicijo metalca stopil Martin in v treh menjavah gostujoči ekipi prepustil vsega eno točko. V zadnji menjavi je trener ekipe z drzno potezo (bunt - kratkim udarcem) znova Martina - najboljšega igralca danes - in dvojno krajo v eno akciji (1 in 2 baza zasedeni) osvojil dve točke in Ježica je slavila s 6:5. Jutri je naslednja tekma v predtekmovalni skupini in sicer ob 10. uri.
13.7.2006  Visok poraz v Italiji!
V prvi tekmi baseball festivala v San Lorenzu so igralci Ježice visoko izgubili. S 15:4 so bili boljši igralci Bologne, ki so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik. Poraz gre pripisati smešnim odločitvam organizatorja turnirja, ki je naši ekipi (ko so jih verjetno videli) prepovedala, da na turnirju mečejo igralci rojeni leta 1993. Ker to pomeni, da lahko sedaj mečejo le trije igralci (dva sta celo premlada da bi metala) ima trener ekipe velike težave. Odločitev o tej omejitvi je bila sprejeta na tehnični komisiji. Kljub temu se bodo naši igralci potrudili, da odigrajo drugo tekmo bolje in da pokažejo, da jih "igrice" ne bodo spravile s tira. Druga tekma bo danes ob 18. uri.
13.7.2006  Kutno: dva poraza!
Ekipa Ježice, ki nastopa na regionalnem Junior League tekmovanju na Poljskem je dvakrat izgubila. V prvem srečanju proti ekipi iz Belgije je bil rezultat večino tekme v korist slednjih a so se naši fantje v predzadnji 6. menjavi pobrali in izzid skoraj izenačili. Za kaj več jim je zmanjkalo moči in so ob koncu izgubili z 21:14. V tekmovanju Junior League še vedno čakamo na prvo zmago in tudi drugi dan tekmovanja smo bili daleč od željenega uspeha. Tokrat je bila od naše ekipe boljša maeriško-italijanska ekipa, ki je slavila gladko in sicer z rezultatom 22:1.
10.7.2006  Srečno prispeli v Kutno!
Po novi epopeji, bolje rečeno pravi odiseadi je ekipa Junior League prispela v Kutno. Po magičnem razpletu te zanimive in začarane avanture (vedno znova) v prelepo Poljsko so se v poznih večernih urah naši hrabri vitezi (11 jih šteje ekspedicija) brez pokvarjenega konja s Trojan in luknjo v bančnem računu ugledali prizorišče bitk v naslednjih desetih dneh. Borili se bodo proti večinoma Američanom, ki so se viteštva in veščin borili po vojaških bazah širom po Evropi. Že jutri se bodo naši hrabri borci spopadli z Belgijo. S katerim prevoznim sredstvom pa poizkusimo drugo leto - to je zdaj vprašanje!
21.6.2006  Zmaga proti Lisičkam
Na softball turnirju z DP so dekleta Ježice dosegle prvo zmago tudi proti Lisičkam iz Škofje Loke in tako že v prvi sezoni presegle cilje, ki so bili začrtani pred sezono. Zmago proti Lisičkam bomo še dolgo pomnili saj so dekleta kljub zaostanku 12:4 v 5. menjavi uspele zbrati dovolj moči, da so tako v 6. menjavi izzid znižale na 12:10 ter nato v zadnjem napadu dosegle zmagovitotočko in slavile s končnim rezultatom 15:14. Čestitke!
2.6.2006  EP v Ljubljani
Vse potrebne informacije vezane na Pokal pokalnih prvakov v Ljubljani so vam na voljo na spletni strani www.ep.baseball.si Obilo užitkov ob spremljanju rezultatov! Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje baseballa in ekipe Poteza Ježica, da si ogledate tekme, ki bodo zagotovo zelo zanimive.
29.5.2006  Na tekmo v Italijo!
V sklopu priprav na EP bo ekipa Ježice jutri gostovala pri tretjeuvrščeni ekipi 3. italijanske lige Ronchi dei Legionari. Ježičanom se bodo na tekmi pridružile tudi štiri tuje okrepitve.
29.5.2006  Evropski pokal pokalnih prvakov
Evropski pokal pokalnih prvakov, 12.-17.6.2006, Ljubljana. Znan je razpored tekmovanja. Domača ekipa Poteza Ježica bo vse tekme igrala ob 17.00

PON 12.6.
9:00 Superfund Wanderers:Regensburg Legionaire
13:00 Vindija Varaždin : Oslo Pretenders
16:30 Otvoritvena slovesnost
17:00 Poteza Ježica : Sissach Frogs

TOR 13.6.
9:00 Regensburg Legionaire : Vindija Varaždin
13:00 Sissach Frogs : Superfund Wanderers
17:00 Oslo Pretenders : Poteza Ježica

SRE 14.6.
9:00 Oslo Pretenders : Superfund Wanderers
13:00 Regensburg Legionaire : Sissach Frogs
17:00 Poteza Ježica : Vindija Varaždin

ČET 15.6.
9:00 Vindija Varaždin : Sissach Frogs
13:00 Oslo Pretenders : Regensburg Legionaire
17:00 Poteza Ježica : Superfund Wanderers

PET 16.6.
9:00 Sissach Frogs : Oslo Pretenders
13:00 Superfund Wanderers : Vindija Varaždin
17:00 Regensburg Legionaire : Poteza Ježica

SOB 17.6. FINALE - ˝Best of three˝
11:00 1. : 2.
14:00 2. : 1. (igra se v primeru da je rezultat 1:1 v tekmah)
21.5.2006  Prva zmaga tudi za dekleta!
Na turnirju za DP v softballu je ekipa Ježice dosegla svojo prvo zmago proti neposrednim tekmicam za 3. mesto v DP, Divjim Mačkam iz Novega mesta. Dekleta so tekmo odlično začele in že po 1. menjavi vodile z rezultatom 23:0, ki so ga do konca tekme z lahkoto zadržale in si priborile prvo zmago za softball ekipo Ježice po mnogih letih. V prvi tekmi današnjega turnirja so proti favorizirani ekipi v DP ekipi Golovca odlično igrale tri menjave in zaostajale le dve točki (12:10) a so ob menjavi najboljše metalke domače ekipe na koncu izgubile z rezultatom 24:10.
21.5.2006  Odlična obramba za novo zmago
V tekmi prvega dela državnega prvenstva v baseballu je ekipa Poteza Ježica premagala po odlični igri v obrambi vedno nevarno ekipo Golovca z rezultatom 6:1. Metalec Ježice Luka Kreitmayer je z odlično predstavo zadržal vse pritiske gostujoče ekipe in po sedmih menjavah zapustil igrišče brez prejete točke. Z enim samim walkom in odlično kontrolo je zagotovil Ježici še peto zmago in s tem dve točki pred nadaljevanjem DP v skupini A v kateri bodo poleg obeh današnjih nasprotnikov še Zajčki in Lisjaki. Odločilni element za današnjo zmago je poleg odličnega metanja Kreitmayerja tudi fenomenalna obramba, ki v celi tekmi ni naredila niti ene (!) same napake.
16.5.2006  Baseball na Majskih igrah
V ponedeljek 15.5. smo na pobudo ŠOU Športa v okviru Majskih iger za študente pripravili brezplačno delavnico baseballa. Na samem prizorišču smo postavili kletko z mrežo (˝tunel˝) v kateri so imeli študentje in študentke možnost odbijati žoge, ki so letele iz ˝pitching mašine˝. Napotke za odbijanje jim je dal članski trener Poteza Ježice Teddy Figueroa, pomagala pa sta mu Zoran Banjac ter Luka Kreitmayer. Prispevek o baseballu na Majskih igrah lahko danes vidite na INFO TV.
16.5.2006  Baseball na RTVSLO - jutranji program
V nedeljo 14.5. je na tekmi proti mariborskem Reflexu snemalna ekipa RTVSLO - jutranji program posnela prispevek o baseballu. Posnetek so predvajali na ponedeljkovi oddaji Dobro jutri ob 7:10. Na tem mestu bo v kratkem narejena povezava na omenjeni posnetek, ki si ga boste lahko vsi ogledali.
14.5.2006  Oddan seznam igralcev za EP
Vodstvo BSD Ježica je danes na CEB poslala seznam 40 igralcev, ki ga bo trener Teddy Figueroa skrčil 24 ur pred začetkom turnirja v Ljubljani. Na seznamu je poleg domačih igralcev še nekaj igralcev iz drugih slovenskih ekip ter tuje okrepitve in sicer: Gianpietro Miani, Alessandro Miani, Andrea Cossar, Tiago Di Silva, Magnus Hoglund, Chris Taddonio ter Sam in Adam Petke.
14.5.2006  Znova visoka zmaga
Po visoki zmagi prejšnjo soboto proti Mečaricam iz Kopra so igralci Poteza Ježice v soboto in danes dosegli še dve visoki zmagi proti ekipama iz Novega mesta (25:5) ter Reflexu iz Maribora (21:0). Zadnji dve zmagi sta potrdili, da je bila odločitev vodstva tekmovanja pravilna saj se bodo prve štiri ekipe med seboj pomerile v naslednjih mesecih za prvi dve mesti, ki vodita v finale DP ostalim tre ekipam pa omogočata, da se z bolj izenačenimi tekmeci pomerijo v turnirjih za uvrstitev od 5. do 7. mesta. Glede na ne prav spodbuden začetek (morda tudi konec?) mednarodne Interlige je morda nadaljevanje DP dobra osnova za pripravo reprezentantov pred EP skupine B v Belgiji v mesecu avgustu.
29.4.2006  Igralkam novi dve zmagi!
V sredo sta se v sklopu priprav na državno prvenstvo med seboj pomerili kadetska ekipa ter softball ekipa Ježice. V izredno napeti končnici na obeh tekmah so imele več sreče igralke softball ekipe Ježice, ki so na koncu slavile s 7:5 ter 3:2. Prva turnir za softball ekipe bo na sporedu že 7. maja med tem ko za kadetski ekipi še vedno ni razporeda v mednarodni ligi, ki naj bi jo slovenski ekipi (Golovec in Ježica) igrali v letošnji sezoni.
27.4.2006  TWIB pred vrati
Prva TV je s strani Major League Baseball včeraj prejela osnutek pogodbe, ki omenjeni TV postaji zagotavlja triletne pravice za predvajane popularne oddaje o baseballu This Week in Baseball. Predviden začetek predvajanja oddaje je v sredini meseca maja zato vse ljubitelje baseballa vabimo, da si omenjeno oddajo ogledate. Vsekakor pa gledalcem in ljubiteljem baseballa predlagamo, da s svojimi predlogi in idejami obveščate Prvo TV preko e-maila, da si v bodoče želimo tudi tekem, predvsem končnice. Namreč od zanimanj je odvisno ali bodo le-te potem tudi predvajali.
27.4.2006  Tesen poraz v derbiju kroga
Ljubljanski derbi je navdušil številne gledalce, ki so si ogledali dvoboj med "domačo" Poteza Ježico in Zajčki. Slednji so zaradi urejanja igrišča na Ježici gostili pokalne prvake, ki so po vodstvu v 1. menjavi v naslednjih osmih menjavah dosegli le še eno točko in na žalost letos prvič izgubili. Poteza Ježica je v prvih dveh letošnjih tekmah pokazala dobro igro s katero smo lahko povsem zadovoljni in je dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva. Navdušuje namreč dejstvo, da so tekme kot je bila v nedeljo tisto kar si ljubitelji baseballa v Sloveniji želijo in z velikim zanimanjem bomo spremljali najboljše štiri ekipe v boju za prvi dve mesti, ki vodita v finale letošnjega državnega prvenstva. Ob dejstvu, da je tudi v ekipi Golovca prišlo do določenega napredka smo zato še toliko bolj optimistični tudi kar se tiče nastopov za v dresu z državnim grbom tako v mladinski kot tudi članski konurence. V derbiju kroga se je znova izkazal Žiga Snoj, letošnja okrepitev Ježice in z novim home run udarcem ter še dvema lepima hitoma dokazal, da je tudi v prihodnje z njim potrebno resno računati. Pri Ježici so bili poleg Žige zelo dobri Jure in Igor Drobnak, Luka Kreitmayer, metalec Tine Zaletel (ki se je vrnil na to pozicijo po več kot letu dni), mladi Matej Krstič, ki je dobro igral predvsem v obrambi in tudi vsi ostali. Končni izzid 3:6 v korist Zajčkov pa bi bil lahko tudi drugačen še posebno če povzamemo besede pomočnika trenerju Teddyju Figuroi Urošu Djinovskemu, ki je po tekmi povedal: "z malce več športne sreče bi se derbi lahko razpletel tudi drugače in le met ali dva bi lahko tekmo obrnila nam v prid. Dejstvo je da ekipa igra dobro in da kljub porazu navkljub komaj čakamo na nove tekme v DP ter seveda v bližajočem se evropskem pokalu meseca junija v Ljubljani. Z nekaj okrepitvami bomo tisti zares pravi." Zaradi zasedenosti in pripave igrišča je nedeljska tekma z Golovcem odpovedana in se bo odigrala 21.5. ob 11. uri. Že naslednjo soboto bo Ježica gostila ekipo Mečaric iz Kopra, verjetno na enemu izmed dveh preostalih ljubljanskih igrišč.
16.4.2006  MLB stavnica
Na spletni strani www.e-sportgames.net so vam na voljo brezplačne stave na tekme v Major League Baseball. Igra bo dober uvod pred oddajo o baseballu (This Week in Baseball), ki ga bo od konca maja naprej predvajala televizijska hiša Prva TV.
15.4.2006  Prva zmaga deklet Ježice!
V prijateljski tekmi med softball ekipama Novega mesta in Ježice so sledile slednje in sicer z rezultatom 19:13. Pri domači ekipi so se odlično odrezale prav vse igralke, ki so nastopile in dokazale, da so bili naporni treningi v zimskem času vredni truda. Pri zmagovalkah je dobro predstavo pokazala predvsem metalka Jasna Korže. V napadu so se izkazale vse igralke saj so vse dosegle vsaj en hit. Rezultat je dobra napoved za začetek sezone v katerem bo softball ekipa Ježice nastopila po dolgoletnem premoru. Trener ekipe Ježica Jaka Šerbec je po tekmi povedal: "vsa dekleta so igrala odlično, še posebno pa sem zadovoljen z predstavo metalke in lovilke."
9.4.2006  Lepa zmaga proti Lisjakom
Ekipa Poteza Ježice je v prvi tekmi letošnje sezone v Škofji Loki visoko porazila aktualne državne prvake Slovenije, kranjske Lisjake. Pri gostujoči ekipi so se odlično odrezali Luka Kreitmayer, ki je odmetal celo tekmo ter Žiga Snoj, Igor in Jure Drobnak ter Jaka Šerbec z home run udarci. Po daljši odsotnosti je dobro igral tudi Tine Zaletel, ki je zamenjal poškodovanega Miho Levca. V ekipi Poteza Ježica še ni nastopil Magnus Höglund, ki še vedno čaka na dokumentacijo s Švedske. Manjkali so tudi Matej Berginc, Elvir Sadikovič in mlajši člani. Še posebna pohvala gre obema novima okrepitvama Poteza Ježice in sicer Žigi Snoju ter Mateju Krstiču, ki sta odlično zapolnila vrzel v infieldu.
7.4.2006  Preminil bivši predsednik ZBSS
Prejeli smo žalostno novico, da je včeraj preminil bivši predsednik Zveze za baseball in softball Slovenije, gospod Janko Pučnik. V njegov spomin se bodo vse ekipe na tekmah tega vikenda poklonile z minuto molka. Družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje.
29.3.2006  Bogdan Barovič novi predsednik ZBSS
Bogdan Barovič, poslanec SNS, je novi predsednik Zveza za Baseball in Softball Slovenije. Triletni mandat mu je zaupala skupščina ZBSS, ki je bila včeraj v prostorih Četrtne skupnosto Polje. Na skupščini so bili prisotnipredstavniki vseh slovenskih klubov razen nekativnih klubov Celje in Domžale. Skupščina je sprejela nekaj novosti in sicer je v prvi meri ločila usklajevanje tekmovalnih oravilnikov, prestopnih pravlinikov in tekmovanja strokovni - tekmovalni komisiji med tem, ko se naj bi vodstvo ZBSS (Izvršni odbor) po novem ukvarjal le z dejanskim delovanjem zveze in skrbel za trženje. Po petih letih se je z uradne funkcije v ZBSS poslovil sekretar in bivši predsednik ZBSS Igor Veselinovič kateremu so se člani skupščine zahvalili s prisrčnim aplavzom. Zveza za Baseball in Softball je tako dobila svojega šestega predsednika. Skupščina je v svoje vrste na koncu sprejela še en nov klub in sicer Krpan Little League.
28.3.2006  Dobrodošel Teddy!
Prejšnji četrtek je na letališče v Benetke priletel Teddy Figueroa, ki je ekipo Poteza Ježica vodil že v lanski sezoni. Teddy bo v letošnji sezoni vodil vse ekipe pod okriljem kluba razen softball sekcije, ki jo vodi Jaka Šerbec. Teddy je že v nedeljo sklical prvi trening na igrišču katerega se je udeležilo 8 igralcev.
13.3.2006  Snoj in Krstič nova člana Ježice!
BSD Ježica je vložila zahtevek za prestop obetavnih mladih igralcev Žige Snoja in Mateja Krstiča, ki sta bila do sedaj člana Golovca oziroma Nosorogov iz Domžal. Oba omenjena igralca bosta predstavljala okostje nove ekipe, ki bo skupaj z veterani kost so Jaka Šerbec, Elvir Sadikovič, Matej Berginc ter Magnus Höglund zagotovo znova posegla po najvišjih mestih v DP ter Evropskemu Pokalu Pokalnih zmagovalcev junija v Ljubljani. Matej Krstič in Žiga Snoj sta člana mladinske reprezentance in odlična infielderja.
9.3.2006  Krokodilom 3. mesto!
Na turnirju v Cervignanu so člani ekipe Krokodili osvojili končno 3. mesto in s tem ponovili uspeh iz lanske sezone. Z odlično igro predvsem proti Europi s katero so visoko izgubili finale v Buttriu so mladi igralci pokazali, da zares hitro napredujejo. Za najboljšega napadalnega igralca je bil izbran Matevž, za najboljšega obrambnega igralca pa Tadej. Naslednji turnir bo v Staranzanu konec meseca aprila.
5.3.2006  Dobordošel, Magnus!
Letošnja okrepitev Poteze Ježice iz Ljubljane prihaja iz daljne Švedske. Ja, prav ste slišali. Le kdo bi si mislil, da Švedje igrajo igro, kot je baseball. In to niti ni vse. Švedski baseball ima že kar dolgo tradicijo, saj so se tam s tem športom spoznali leta 1912 na olimpijskih igrah v Stockholmu. Tam so lokalni patrioti tega športa odigrali eksibicijsko tekmo proti ameriški ekipi. Zveza za tovrstni šport je bila na švedksih tleh vzpostavljena šele leta 1956, a do takrat so nekateri švedski igralci že igrali v čezlužni MLB. Med njimi so bili Charlie Bold, Eric Erickson, Charlie Hallstrom in Axel Lindstrom.

Kdo in kaj je dosegel Magnus Höglund, pa nam je v kratkem intervjuju povedal kar sam.

Ali se nam lahko na kratko predstavite, koliko ste stari, od kje prihajate, kako ste začeli z baseballom, kdo so vaši vzorniki?

Sem v svojih štiridesetih in še vedno aktivno igram baseball. Zadnja leta mi je uspelo ostati zdrav, kar je pripomoglo k temu, da sem bil v svojem poklicu uspešen. Z baseballom sem začel pri svojih 14-ih, v lokalnem klubu domačega mesta Rattvik. Z njim sem v letu 2001 in 2002 uspel osvojiti švedsko prvenstvo, katerega sem osvojil še v šestih sezonah z drugim klubom, vključno z lanskoletnim (2005).
Baseball mi je dal v življenju veliko zabave in prijateljev, veliko sem v tem času tudi prepotoval okoli sveta. Moj vzornik v začetkih je bil trener Dave Clark, ki me je naučil discipline, delovnih navad ter me naučil, kako se spoprijeti z igro baseballa. Dave je sedaj "scout" v Floridi, kjer tudi živi.

Kot smo slišali, ste eden izmed najboljših metalcev švedske reprezentance, s katero ste med drugim nastopali tudi na svetovnih prvenstvih. Kaj vas je prineslo v naše kraje, kjer je baseball, odkrito rečeno, ljubiteljski šport?

Prišel sem v navezo z Gašperjem Freyerjem preko kolega, ki je igralec golfa in živi v Sloveniji. Začela sva debato o starih dobrih časih in da bi morda rabil nekoga, ki bi pomagal k razvoju kluba. Od takrat sem že obiskal vašo deželo in bilo mi je zelo všeč. Čudovita pokrajina in ljudje so prijazni. In mislim, da je nivo igre približno enak tistemu v švedskih klubih.

Kakšna bo vaša vloga v novem klubu. Boste le igralec, ali boste prevzeli tudi del trenerskega dela?

Nismo se še dogovarjali o moji vlogi v klubu, ampak poskusil bom pomagati na kakršen koli način bom lahko, tako na igrišču kot na klopi.

Mogoče eno vprašanje, ki bo predvsem zanimalo igralce v slovenski ligi. Kaj obsega vaš repertoar metov, s katerimi lahko izločite odbijalca? Navsezadnje ste nekdaj proti Sloveniji na Evropskem prvenstvu dosegli no hitter.

Vedno sem bil starting pitcher, tako v klubu kot v reprezentanci in to mi najbolj odgovarja. Rekel bi, da je moj fokus predvsem na kontroli (metov) in redko podarjam nasprotnikom base-on-balls-e in ne pustim, da se na bazah nabirajo tekači. Meti, ki jih uporabljam so lahko različni iz tekme v tekmo. Uporabljam različice fastballa ( sinking fastball ), changeupa ( tailing change up ), curve/slider in včasih splitter. Ponavadi vidim, kaj mi tisti dan najbolje gre in to uporabim.

Kot najbrž veste, vaš klub letos sodeluje v dveh prvenstvenih ligah, Interligi in državnem prvenstvu Slovenije. V eni se igra z lesom, v drugi je dovoljena uporaba aluminija. Kakšni so vaši pogledi na uporabo
aluminija? Boste sami igrali z lesom v obeh prvenstvih? Ali mislite, da bi morali v Sloveniji začeti uveljavljati le uporabo lesenih kijev?

Če bom sodeloval v napadu, bom najverjetneje uporabljal lesen kij, kot počnem že od leta 2000. Odbijanje z lesom je malo večji strošek od aluminijaste možnosti, a je odbijalec prisiljen, da razvije pravilno tehniko in tako postane boljši.

Še eno vprašanje, ki se navezuje na vaše metalske sposobnosti, tokrat glede fastball-a. Kakšna je, po vaši
oceni, povprečna hitrost vaše hitre (fastball) žogice?

Rekel bi, da okoli 80 - 83 mph ( 128 - 133 kmh).
3.3.2006  Krokodili v Cervignano
V nedeljo 5.3. potuje v Cervignano ekipa Ježica Krokodili, ki bo nastopila na 17. turnirju mesta Cervignano na kateremu nastopa 10 ekip. V skupini B bodo proti Krokodilom igrale naslednje ekipe: Ronchi dei Legionari, Cervignano, Trst, San Lorenzo in Buttrio.
27.2.2006  Prihaja Magnus Höglund
V ponedeljek prihaja v Slovenijo letošnja prva okrepitev ekipe Poteza Ježica. Prvič v zgodovini slovenske baseball lige bo za eno izmed ekip nastopil igralec iz Švedske. Magnus Höglund je najboljši metalec švedske reprezentance vseh časov in je s švedsko člansko ekipo osvojil dve bronasti medalji na EP ter je nastopil na dveh Svetovnih prvenstvih, nazadnje lansko leto na Nizozemskem na katerega se je Švedska uvrstila po odlični predstavi na EP. Magnus Höglund je dober znanec tudi slovenske baseball reprezentance proti kateri je leta 1995 v sedmih menjavah dosegel edini no-hitter v zgodovini EP ravno proti Sloveniji. Le walk Gašperja Freyerja je preprečil perfect game. Magnus bo zaradi znanja španskega jezika pomagal s svojim znanjem tudi mladim igralcem Ježice ter ostalim slovenskim igralcem če bodo pokazali zanimanje za to.
27.2.2006  Znani udeleženci EP v Ljubljani
Na kongresu CEB v Stockholmu je bil opravljen žreb ekip, ki bodo nastopila v evropskih klubskih tekmovanjih. Na Ježici bodo, poleg domače ekipe Poteza Ježica, junija gostovale še ekipe iz Norveške, Avstrije, Nemčije, Švice, Poljske in Hrvaške. Obeta se nam razburljiv turnir in upamo, da bo omenjeni dogodek privabil veliko število ljubiteljev te igre v Sloveniji."
27.2.2006  Člani in mladinci v Antwerpen!
Slovenska članska in mladinska reprezentanca bosta na kvalifikacijah za evropsko prventvo v Španiji (člani) ter Italiji (mladinci) odigrali v Antwerpnu. Tako je odločila tehnična komisija, ki je odobrila prošnjo IO ZBSS, da se izogne dolgi in dragi avanturi v Moskvo. Mladinska reprezentanca naj bi po prvotnih zagotovilih igrala na Švedskem oziroma na Poljskem, tako, da je odločitev o odhodu v Belgijo zelo presenetljiva.
27.2.2006  Znane skupine za EP
V Stockholmu so na kongresu CEB določili tudi predtekmovalne skupine kvalifikacij na EP v Španiji. Slovenija bo v Antwerpnu igrala v predtekmovanju tri tekme in sicer proti reprezentancam San Marina, Belgije ter Švice. V drugi predtekmovalni skupini so še Hrvaška, Slovaška, Irska in Norveška."
28.1.2006  Vas zanima softball?
Kljub temu, da imamo v društvu veliko deklet, ki že igrajo softball vas vabimo, da se nam pridružite. Če si želite druženja in imate v sebi malo tekmovalnosti ste več kot dobrodošle. V zimskem času (do začetka aprila) so treningi v zgornji telovadnici na Staničevi 41 in sicer vsak petek od 17.30 do 19.00 ter vsako nedeljo od 21.00 do 22.00. Za več informacij nam pišite na naslov jakaserbec7@yahoo.com
27.1.2006  Kongres CEB na Švedskem!
V Stockholmu bo od 23. do 26.2. potekal redni letni kongres CEB, na katerem se bodo predstavniki 43 članic organizacioje posvetili poročilom z regionalnih mitingov ter zbliževanju z organizacijama MLB (Major League Baseball) in Little League. Poleg tega bodo na tekmovanju določili potnike na kvalifikacije za EP v Španiji in sicer v Rusijo ali Belgijo. Na kongresu bodo člani tehnične komisije določili tudi skupine za evropske pokale, ki bodo organizirani v tretjem tednu v juniju. Od slovenskih predstavnikov bosta nastopili ekipi Kranjskih Lisjakov ter Poteza Ježica.
22.1.2006  Premik v softball prvenstvu!
V sklopu turnirja so se predstavniki Ježice in Karlovca neformalno dogovarjali o sodelovanju v ligi v kateri bi nastopile "nove" ekipe kot so Novo mesto, Karlovac, Trst in Ježica. Poleg tega smo stike vzpostavili tudi z ekipo iz Azzana. Že v prihodnjih tednih bo znanega več glede tekmovanja in z veseljem vas bomo o vsem obvestili na naših spletnih straneh.
22.1.2006  5. mesto za Krokodile!
Kljub odlični igri in trem zmagam, so se morali na koncu mladi Krokodili iz Ježice zadovoljiti s 5. mestom. v predtekmovalni skupini so namreč za 2 prejeti točki zaostali za Kelteksom ter San Lorenzom, končnim zmagovalcem, ki so ga edini na turnirju premagali ravno naši asi. Odlična organizacija turnirja h kateri so pripomogli starši in člani našega društva so dobili obilo pohval od vseh ekip, ki si želijo ponovne vrnitve v Ljubljano. Poleg zmagovalcev so nas obiskali še Tigri iz Cervignana, ki so osvojili 2. mesto ter Kelteks Karlovac (3. mesto), sledijo jim White Sox Buttrio ter na zadnjem mestu ekipa iz Varaždina, Vindija. Turnir v letu 2007 bo po željah organizatorjev morda prvič sploh dvodnevni saj je zanimanje za le-tega izjemno. Namreč kar 11 ekip se je še dodatno prijavilo na naš dogodek.
16.1.2006  Obisk softball ekipe v Italiji
Dekleta softball ekipe Poteza Ježice so se udeležile pitching&hitting klinike v mestu Azzano v Italiji. Kliniko je vodila dolgoletna reprezentanka Italije v softballu Anna Batigelli, ki je dekletom pokazala različne vaje za odbijanje in pripomočke, ki izboljšajo tehniko odbijanja. V drugem delu klinike je inštruktor FIBS, italijanske baseball in softball zveze prikazal izredno natačno tehnike metanja. Obisk bo zagotovo pripomogel k razvoju igre v našemu društvu. Poleg tega smo dosegli dogovor o prijateljskih (dvoranskih) tekmah konec marca ter pripravljalne tekme v aprilu, ki bodo služile za dobro pripravo pred nastopi v DP. Seminarja se je udeležilo 10 deklet ter trener Jaka Šerbec.
16.1.2006  Ekipa se popolnjuje
Članska ekipa Ježice bo v svojih vrstah v prihodnji sezoni imela nekaj novih obrazov. Seznam igralcev se še oblikuje in bo znan v sredini februarja.
16.1.2006  Klinika za trenerje in igralce
V Ljubljani bo ta konec tedna potekala mednarodna klinika, ki jo bodo vodili trije strokovnjaki iz ZDA. Klinika bo potekala po prilagojenemu programa in je primerna za tiste, ki se bodo prvič seznanili s to igro ter tistimi, ki igrajo baseball na najvišjem nivoju. V zaključni fazi klinike si bodo udeleženci ogledali 2. mednarodni dvoranski turnir, ki bo potekal na ŠRC Ježica.
16.1.2006  Seznam ekip za EP v Ljubljani!
S sedeža CEB so sporočili 11 ekip, ki se bodo v dveh skupinah (v Ljubljani in Blagoevgradu) pomerile za naslov klubskega prvaka v Pokalu Pokalnih zmagovalcev CWC. Turnirja bosta na sporedu med 13. in 18. junijem. Morebitni nasprotniki Poteza Ježice so tako: Apollo Bratislava, Slovaška, Indians Lausanne, Švica, Minsk, Belorusija, Oslo Pretenders, Norveška, Regensburg, Lagionere, Nemčija, Silesta Rybnik, Poljska, Sundbybers, Švedska, Wanderers, Dunaj, Avstrija, Vindija, Varaždin, Hrvaška.
16.1.2006  V nedeljo turnir v Ljubljani!
Tudi drugo leto zapored bosta društvi BSD Ježica ter Ljubljana Little League skupaj organizirala dvoranski turnir za otroke. Prijavljenih je šest ekip iz treh držav. Udeležbo so potrdile ekipe: Buttrio White Sox, Cervignano Tigers, Kelteks Karlovac, Vindija Varaždin, Krokodili Ježica Ljubljana ter San Lorenzo Drag Bears. Tekmovanje se začne ob 9.30 uri s prvo tekmo med Krokodili in Drag Bearsi. Finalni obračun bo na sporedu ob 16.00 uri. Organizatorji so poskrbeli za srečelov z bogatimi nagradami. Vsaka srečka zadane zato dobrodošli. Vse tekme bodo v ŠRC Ježica v Savljah.
21.12.2005  COED hit!
V Ljubljani je v šotoru pred Pedagoško fakulteto potekal 1. mednarodni COED turnir, ki se ga je udeležilo 9 ekip iz Slovenije, Hrvaške ter ambasade ZDA. Med turnirjem so iz rok ambasadorja ZDA v Sloveniji, gospoda Robertsona nagrade za dosežke v tekmovanjih v letu 2005 prejele najboljše ekipe in s tem dejanjem se je uradno končala (turbolentna) sezona. Turnir je organizirala softball sekcija Slovenije, ki obljublja, da projekt ni zadnji in da so bodoči projekti še bolj zanimivi. Komaj čakamo in se veselimo novih dogodkom. Čestitke organizatorjem in sodelujočim ekipam, še posebno veteranom Ježice.
21.12.2005  EP v Ljubljani!
Od 14. do 19. junija bo v Ljubljani na igrišču Ježice potekalo Evropsko klubsko prvenstvo Stare celine. Ekipe, ki bodo nastopale v Ljubljani bodo znane do konca leta, ko poteče rok za prijave ekip na CEB. Po letu 1996 bo Ljubljana znova gostila enega izmed evropskih pokalov. Leta 1996 je Ježica zasedla 2. mesto, ko je v finalu izgubila s španskim prvakom iz Pamplone.
16.12.2005  Klinika v Italiji!
14.1.2006 se bodo naša dekleta odpravila na enodnevno pitching kliniko v Pordenone v Italiji. Dekleta bodo dan preživela z italijanski pitching coachem državne reprezentance v softballu ter trenerko v omenjenem društvu. V primeru, da udeležba zanima tudi katero izmed igralk iz drugih ekip naj se nam oglasijo na našem spletnem forumu.
12.12.2005  2. LLL Indoor Turnir bo 22.1.06!
22. januarja 2006 bo v Ljubljani že 2. LLL indoor turnir, ki ga organizirata skupaj BSD LLL ter BSD Ježica. Turnir bo potekal v ŠRC Ježica in sicer bo na turnirju sodelovalo najmanj 6 ekip. V primeru večjega števila prijav bo turnir razširjen in bo na njem sodelovalo 8 ekip. Trenutno so udeležbo potrdile ekipe: Buttrio White Sox, San Lorenzo Drag Bears, Cervignano Tigers, Vindija Varaždin ter seveda Krokodili iz Ljubljane. V sklopu tekmovanja bo potekal bogat srečelov. Vsaka srečka zadave! Dobrodošli!!!
12.12.2005  2. mesto v Buttriu
Turnir v Buttriu je znova dokazal, da je nova Little League generacija iz pravega testa. Kljub temu, da je na pot krenilo le 9 otrok (med njimi tudi Alen iz Novega mesta), so igralci na koncu dolgega in napornega dneva osvojili kočno 2. mesto. Še posebno razburljiva je bila tekma v polfinlu, ki se je končala po naših željah. Po začetnemu vodstvu Tigersov so igralci Krokodilov (tokrat v krokodilji koži) izzid takoj izenačili. V naslednjih dveh menjavah sta obe ekipi dosegli po 2 točki in pred odločilno 4. menjavo (ko se je čas že iztekal) je bil rezultat 6:6. V 4. menjavi je ekipa Tigersov znova dosegla 4 točke, ki so jih z dvema izločenima igralcema dosegli tudi že na trenutke obupani Krokodilčki. V drugi dodatni menjavi so Tigersi dosegli le 3 točke in sicer o odlično odigranem double playu. Sledil je epski zadnji napak tokrat prerojenih Krokodilov, ki pa se ni začel najbolje. Najprej je bil na visok dolg udarec, ki bi zagotovo pristal v home run teritoriju izločen 4. odbijalec Tadej. Ko so trenutek za tem izločili še Filipa na udarec v infield je vse skupaj izgledalo zelo slabo. Naslednji je bil na vrsti Alen, novinec na tekmah in naš prijatelj iz Novega mesta, ki je s single udarcem elegantno osvojil prvo bazo. Za njim je prišel na vrsto Matevž, ki je silovito odbil žogico, ki jo je shortstop le odbil v outfield. Nastopil je trenutek resnice. Na vrsti je bil Kajetan, ki je ravno včeraj slavil rojstni dan, ki je z res lepim prvim udarcem po sredini igrišča udaril 3-run home run in izzid izenačil. Richie je takoj za njim na prazne baze udaril odličen linedrive in osvojil dve bazi. Za njim pa je zmago s home run udarcem potrdil Uroš in dokončno zapečatil usodo Tigrčkov. 16:15 in pot v finale, kjer so naše Krokodile pričakali zares odlični igralci Europe iz okolice Cervignana, ki so suvereno igrali v napadu. Kolni izzid 16:9 in s tem odlično 2. mesto. V predetkmovanju je ekipa Krokodilov premagala v skupini Buttrio s 12:7 ter San Lorenzo s 14:6.
8.11.2005  Prvi zimski trening!
V nedeljo se je v dvorani na ŠRCju zbrala ekipa, ki bo branila barve Ježice v sezoni 2006. Kljub odstotnosti 6 ključnih igralcev iz lanske sezone (opravičeno odsotnih) se je na treningu zbralo 17 igralcev katerim so se pridružile že nove okrepitve o katerih bomo na tej strani poročali v kratkem. Za več informacij o ekipi Poteza Ježica obiščite našo spletno stran.
8.11.2005  Teddy se vrača!
Takoj po koncu sezone se je klubsko vodstvo dogovorilo za sodelovanje z letošnjim kubanskim trenerjem Teddyjem Figueroa, ki se bo ekipi znova pridružil marca prihodnje leto. Teddy se trenutno pripravlja na kliniko, ki jo bo organiziral na Arubi ter bo v mesecu januarju obiskal Kubo. Za več informacij o Teddyju obiščite spletni forum našega društva.
8.11.2005  Igrišče v popravilu!
Konec meseca oktobra so se na igrišču na Ježici začela dela v sklopu priprav na EP. V prvi fazi je v načrtu ureditev notranjega dela igrišča ter nova ograja. V drugi fazi se bo začela sanacija tribun in spremljevalnih objektov, ki so potrebni za normalno izvajanje programov v sklopu društva. Poleg tega je potrebna priprava igrišča za organizacijo dveh velikih tekmovanj na katere se je Ježica prijavila v sodelovanju z ZBSS. Več o sanaciji igrišča si preberite na našem forumu.
8.11.2005  Ježica kandidat za organizacijo CWC 2006
Vodstvo BDS Ježica se je odločilo, da pri CEB kandidira za organizacijo kvalifikacij Pokala Pokalnih zmagovalcev, ki bo v juniju prihodnje leto. Protikandidata Ljubljani oz. našemu društvu sta še Blagovgrad, Bolgarija ter Beograd, Srbija in Črna gora. V primeru, da CEB zaupa kandidaturo Ježici bo to že tretji veliki dogodek na našemu igrišču (EP skupine B 1994 ter Pokal Pokalnih zmagovalcev leta 1996). Odločitev o organizatorju turnirja bo znana 12.11. na rednem sestanku vodstva CEB.
8.11.2005  Samo še 8 ekip na EP?
Po napovedi uradne spletne strani angleške baseball reprezentance CEB razmišlja o skrčenju števila ekip na Evropskem prvenstvu po letu 2007, ko bo Španija gostila najboljše igralce baseballa. S trenutnih 12 sodelujočih reprezentanc želijo skrčiti udeležbo le na 8. Vir: http://www.gbbaseball.com/
15.10.2005  Zaključek sezone
Na igrišču Ježica bo danes v soboto od 11:30 potekal zaključek sezone. Zbrali se bodo mladi in stari ljubitelji baseball in softballa. Sezono bomo zaključili s piknikom ter slowpitch softball-om. Najprej se bodo pomerili veterani proti novonastali ekipi softballašic, nato se bodo pomerili naši najmlajši proti staršem nazadnje pa bodo odigrali se zagrizeni juniorji proti članom. Za lačne in žejne bo poskrbljeno. Točil se bo mošt ter čaj za mlade, jedel se bo kostanj, horseburger, palačinke, ter dobrote pridnih mamic. Zaključili bomo s srečolovom kjer bo vsaka srečka zadela, ne bo pa manjkalo zanimivih nagrad (baseball rokavice, kij, žogice, majice, mobi paket itd. Vsi ljubitelji baseballa ter softballa vabljeni.
28.9.2005  Turnir v Ronkah!
V nedeljo se bo naša najmlajša ekipa podala na nov turnir. To bo že osmi turnir ekipe te ekipe v letošnji sezoni, ki se bo v Ronkah prikazala v bolj pomlajeni sestavi. Že sedaj se namreč začenjajo priprave na prihodnjo sezono, ki bo spet zelo zanimiva. Vrhunec sezone bo zagotovo regionalno prvenstvo na Poljskem ter možnost odhoda na Japonsko, kamor smo bili povabljeni prejšnji teden. Turnir v Ronkah bo mednarodni saj bo poleg ekipe Ježice nastopila še ekipa iz Avstrije (Dunaj) ter Aviana (ZDA) in tri italijanske ekipe. Vsaka ekipa bo odigrala 5 tekem, torej po sistemu round robin.
28.9.2005  Poraz v polfinalu!
Kljub dobri igri v jesenskem delu je morala ekipa Poteza Ježica priznati premoč Zajčkov v polfinalnem dvoboju za naslov državnega prvaka v baseballu. Poraz v četrti tekmi je bil plod velikega števila napak in že kar tradicionalne sreče branilcev naslova, ki so vse tekme odigrali z vsega 9 ali 10 igralci. Kljub porazu se vodstvo moštva Poteza Ježica že aktivno pripravlja na prihodnjo sezono, ki bo zagotovo polna dobrih tekem tako doma kot v tujini. Poteza Ježica je v letošnji sezoni kljub porazu v polfinalu izpolnila pričakovanja in z zmago v pokalu Slovenije pridobila pravico do nastopa v evropskih klubskih tekmovanjih, ki ga bo ekipa po zadnjih podatkih skoraj zagotovo izkoristila. In sicer po dolgi odstotnosti iz tekmovanj tega razreda. Zadnjič je ekipa Ježice nastopila v Linzu leta 2000. Poleg tega je potrebno omeniti, da je v letošnji sezoni društvo okrepilo mladinski pogon v katerega je že vključenih 45 otrok. Nekateri izmed mladih igralcev bodo tako že v prihodnji sezoni dobili priložnost, da pokažejo kaj znajo.
15.9.2005  Dečkom 2. mesto!
Na turnirju v Italiji so naši dečki osvojili lep uspeh. Po porazu v finalu so končali turnir v Rovigu na 2. mestu in s tem odlično zaokrožili res čudovito sezono. Po nastopih v zimski ligi v Italiji, turnirjih v Staranzanu, Buttriu, Cervignanu, San Lorenzu, Kutnu na Poljskem in Parmi so se naši najmlajši tako uspešno predstavili tudi v Rovigu. V izredem finalu so sicer v zadnji menjavi zapravili zmago, a smo kljub temu lahko ponosni na naše najmlajše člane. Poleg naših igralcev sta se nam tokrat pridružila tudi igralca iz Novega mesta, ki sta se odlično vklopila v ekipo in bosta vabljena k sodelovanju tudi v zimskem času, ko se bomo znova udeležili zimske lige.
15.9.2005  Uspešna premiera naših deklet!
Na igrišču Golovca je včeraj po dolgem času tekmo odigrala tudi naša softball ekipa. Zbrana dekleta za katere je bila to prva tekma v življenju so prikazala odlično igro in se kosala z Divjimi mačkami iz Novega mesta. Ekipa iz Novega mesta letos pravtako nastopa prvič v DP. Po izenačenem začetku so igralke Ježice odlično odbijale in igrale v obrambi vendar jim je na koncu zmanjkalo moči. Končni rezultat 22:12 za "gostiteljice" pove, da sta obe ekipi igrali dobro v napadu. Določene pomanjkljivosti bo trener ekipe Jaka zagotovo odpravil v nekaj tednih in nadejamo se odličnih rezultatov v bodoče. Naslednja prijateljska tekma med tekmicami bo v ponedeljek 19.9. na Ježici.
11.9.2005  Dečki v finalu!
Zmaga, zmaga! Uvrstitev v finale z rezultatom 4:3, v zadnjem inningu je na polne baze ob rezultatu 3:3 na BB zmago Ježici prinesel Uroš Stojanovič (eden izmed treh Urošov, ki jih imamo v ekipi). Odlično predstavo so pokazali vsi naši trije pitcherji in sicer Tadej, Miha in Martin, ki je dokončal zadnjo polovico 4. menjave. V finalu igrajo ob 16.30 uri proti San Martinu, prvouvršeni ekipi skupine B. Po novicah je svojo prvo točko za Ježico osvojil tudi Urban in Novega mesta, ki skupaj z Gašperjem pomagata ekipi Ježice.
11.9.2005  Najmlajši v finalu!
Na turnirju v Rovigu so se naši najmlajši odlično odrezali in v predtekmovalni skupini dosegli tri zmage. Danes ob 9. uri bodo odigrali prvo polfinalno srečanje. Želimo jim obilo uspeha in uvrstitev v finale.
11.9.2005  Visoka zmaga!
Člani prve ekipe Poteza Ježica so včeraj visoko premagali favorizirane Zajčke z rezultatom 15:5 in izenačili izzid v polfinalu na 1:1. Danes je na sporedu tretja tekma na Ježici. Na spektakularni tekmi polni odličnih potez (predvsem napadalnih) je najbolj odmeven zagotovo izreden home run Jake Šerbca, trenutno najboljšega slovenskega igralca baseballa. Home run je dosegel tudi Elvir Sadikovič, ki je zares pripomogel k odličnim predstavam ekipe. K temu je treba dodati tudi učinek Jureta Drobnaka, ki odlično poveljuje ekipi na mestu lovilca. Zmago je za Ježico dosegel Luka Kreitmayer, ki mu je kot relief metalec v zadnjih štirih menjavah pomagal Miha Brezavšček.
3.9.2005  Ježičani v finalu!
Jutri ob 14. uri bo mlada ekipa Ježice (dečki do 12 let) v Varaždinu igrala v finalu turnirja Vindije. Pod vodstvom trenerja Pavla Žurljakovskega so mladi Ježičani zmagali na vseh štirih predtekmovalnih tekmah in se bodo jutri pomerili z ekipo Alpine iz Trsta, ki so jo premagali v zadnji tekmi rednega dela z rezultatom 11:4. V finalu, ki se prične ob 14. uri bo začetni metalec Tim Testen, ki s Tadejom Brelihom in Mihatom Čeperlinom tvori udarno metalsko navezo, ki ji na turnirju ni bila kos nobena ekipa.
3.9.2005  Prva tekma polfinala prekinjena!
V prvi tekmi polfinala DP v baseballu med ekipama Zajčkov in Poteza Ježica je bila v 4. menjavi prekinjena. Rezultat ob prekinitvi je bil 1:0 za domačo ekipo. Jutri se bosta ekipi pomerili v drugi tekmi in sicer v Polju ob 15. uri. Ekipi igrata na 3 dobljene zmage. Pri ekipi Poteza Ježica sta se po poškodbi vrnila Jure Drobnak ter Elvir Sadikovič, ki bosta glavna aduta Ježičanov v končnici DP. Pri Ježičanih je odlično metal Matej Berginc. V drugem polfinalu se bosta pomerila ekipi Kranjskih Lisjakov ter Golovca. Kljub temu, da so Lisjaki favoriti lahko mlada in številčna ekipa iz Štepanjskega naselja preseneti.
24.8.2005  Zmaga proti ZDA!
Na Svetovnem pokalu v Parmi je slovenska ekipa sestavljena iz članov našega društva včeraj dosegla zgodovinsko zmago. Prvič se je namreč zgodilo, da je na uradnem tekmovanju kakšna slovenska ekipa ugnala ekipo iz ZDA. Z zmago 8:7 so tako naši kljub porazom v prvih treh kolih proti Italiji (2:3), evropskim prvakom Poljakom (6:8) ter odličnim Čehom (1:17) še naprej v igri za naslov. Jutri se namreč začnejo tekme končnice v katero se uvrstijo vse ekipe. Danes igra naša ekipa s selekcijo Emiglie Romanie in Japonsko.
2.8.2005  Zmaga!!!
Z zmago proti Škotski je Slovenija Little League v igri za četrtfinale. Odločilna tekma bo v četrtek proti Nemcem, ki so včeraj izgubili proti Rusiji s 5:0. Tekmo danes je odlično odmetal Miha Čeperlin, ki je Škotom že lani povzročal obilo težav. Zmaga s 6:4 je pomembna tudi iz stališča, da so se po 4 točkah v 1. inningu naši fantje pobrali in zdržali pritisk ob zaostanku. Pri odbijanju so blesteli predvsem oba Lukata in Tadej.
2.8.2005  Dobro proti Nizozemski!
Kljub porazu v prvi tekmi regionalnega tekmovanja proti favorizirani ekipi iz Nizozemske so igralci Slovenia Little League prikazali izredno dobro igro. Predvsem tisto v obrambi, ki se je izredno dobro upirala v 2. in 3. menjavi. V 1. menjavi so naši igralci kljub že dvema izločenima igralcema dobili 5 točk, zadnje tri na home-run udarec Nizozemskega igralca. Naša ekipa je sicer na bazah pustila kar lepo število igralcev a jim je za prvo točko na turnirju zmanjkalo malo sreče. Končni rezultat ne kaže realne slike saj je odsev dveh zares odbrih udarcev v 1. in 4. menjavi. Celo tekmo je odlično metal Martin Godnič, ki mora po pravilih počivati (kot metalec) na naslednjih dveh tekmah. Drugače so bili naši enakovreden tekmec in z optimizmom pričakujejo današnjo tekmo ob 10.30 proti ekipi iz Škotske.
1.8.2005  Žreb skupin za Little League
Na žrebu skupin je vodja ekipe Miha Levec Slovenija Little League izžrebal naslednje nasprotnike in sicer: Nizozemsko, Rusijo, Škotsko ter Nemčijo. V skupini B pa so: Avstrija, Moldavija, Poljska, Bulgarija, Litva in Belorusija. Prva tekma bo že danes ob 9.30 uri proti favorizirani ekipi prvenstva, Nozizemski.
31.7.2005  Prvi trening 16.8.!
Prvi trening članske ekipe pred končnico DP bo v torek, 16.8. ob 18. uri.
31.7.2005  Prispeli v Kutno!
Slovenia 1 Little League ekipa je po dolgem potovanju končno prispela na prizorišče zaključnega EMEA regionalnega turnirja. Žreb skupin je predviden ob 18.30 uri. Takoj ko bomo imeli informacijo o razporedu jo bomo objavili na naših spletnih straneh. Pred tekmovanjem veljajo za favorita igralci iz Nizozemske in Španije. Žreb ni delegiran zato z nestrpnostjo pričakujemo prve informacije. Prva tekmo bo na sporedu že jutri. Zmagovalec turnirja se po končanem tekmovanju odpravi v Williamsport na Svetovno prvenstvo. Veliko sreče!
29.7.2005  Vse nared za Little League EMEA turnir!
Dokončno je znana ekipa igralcev, ki bodo v soboto ob 12.45 uri odpotovali z ljubljanske železniške postaje proti EMEA regionalnemu centru v Kutnu na Poljskem. Pod vodstvom trenerjev Mihe Levca, Teddyja Figueroe in Gašperja Vuka se bo ekipa pomerila z 13 ekipami iz cele Evrope, Bližnjega Vzhoda in Afrike. Žreb skupin bo v nedeljo 31.7.. Možni nasprotniki naše ekipe so Avstrija, Belgija, Poljska, Tanzania, Poljska, Angilja, Škotska, Litva, Moldavija, Bulgarija, Romunija, Španija, Nemčija in Ukrajina. Ekipo sestavljajo naslednji igralci: Nejc Ambrožič, Luka Rupert, Luka Svetlin, Denis Grabljevec, Tadej Brelih, Miha Čeperlin, Uroš Jurišič, Martin Godnič, Richard Dolenc, Kajetan Žilevski, Jaka Mencin.
18.7.2005  Final Six IL v Splitu!?!
Končan je redni del sezone v Interligi. Prvak lige je ekipa Nade iz Splita, ki je v celotni sezoni izgubila le eno srečanje. Kot zmagovalec lige bo Split organiziral zaključni turnir najboljših šestih ekip na katerem po dolgem času ne slovenskih ekip. Ker ekipa Beograda ni odigrala vseh tekem in ker se mnoge tekme zaradi različnih razlogov niso odigrale je komisar lige (ki dosledno in korektno vodi tekmovanje že sedem let) je končni seznam udeležencev sledeči in sicer: Nada Split, Kelteks Karlovac, Zagreb, Sleepwalkers Budimpešta, Beograd 96 ter Diving Ducks z Dunaja.
18.7.2005  Nizozemski nova zmaga na EP!
Nizozemska je z zmago proti Italiji v finalu EP na Češkem osvojila nov naslov evropskega prvaka. Z rezultatom 17:0 so dokazali, da na jim na turnirju ni bila dorasla nobena ekipa. Nizozemska je tako osvojila že svojo devetnajsto evropsko krono. Prvaki so že štirikrat zaporedoma in po prikazanemu se jim za primat na Stari celini ni bati. Kot zanimivost naj napišemo, da je Rusija, dobitnica bronaste medalje na zadnjem EP, izpadla skupaj z Hrvaško. Obe ekipi se selita v nižji rang tekmovanja, kjer igra tudi Slovenija.
14.7.2005  Prva zmaga!
V tekmi za razvrstitev od 7. do 11. mesta je Slovenia Junior League ekipa končno zmagala in sicer proti Jordaniji z rezultatom 5:3. Kočno je naša ekipa uspešno (brez prejete točke) prestala prvi inning in po odlični predstavi na moundu, je naš pitcher Balž Erjavec vso tekmo uspešno zadrževal napade Jordanije. Danes se bodo naši ob 13. uri pomerili z ekipo Moldavije. V Slovenijo se vračajo v petek zjutraj in jih doma pričakujemo v poznih večernih urah. Čestitke za prvo zmago in srečno pot domov.
13.7.2005  All-Star American League!
V tradicionalni 50. tekmi All-Star so že osmič zapored zmagali igralci American League. Kočni rezultat je bil 7:5. V tekmi je sta blestela Miguel Tejada (Baltimore Orioles) ter Marc Teixeira (Texas Rangers), ki sta vsak udarila po en home run. Miguel Tejada je osvojil tudi MVP lovoriko. Tekmo je zaznamovalo veliko število odigranih double play situacij. Roger Clemens je nastopil že na svoji 11. tekmi All-Star in v svojem edinemu inningu izločil vse tri igralce s strike out-om. Tekma je bila v Detriot-u.
13.7.2005  Hrvaška le za obstanek!
Reprezentanca Hrvaške, ki sodeluje na EP skupine A v Pragi je po 5 porazih v skupini za obstanek, kjer se bo proti izpadu iz elitne skupine borila proti Rusiji, Švedski in Veliki Britaniji. V skupini z naslov evropskega prvaka najbolje kaže Nizozemski in Španiji, ki imata pred nadaljevanjem dve zmagi, ki sta jih prinesli s seboj iz predtekmovalne skupine. Poleg obeh ekip se bodo za naslov borile še: domačini Čehi, Italijani, Francozi in Nemci.
13.7.2005  Denis Kafol je novinec leta!
Po glasovanju na spletni strani našega društva si je naziv novinca leta v rednem delu sezone 2005 prislužil Denis Kafol. Drugo mesto je osvojil Gašper Vuk pred Alešom Stražarjem in Ryoju Kiharo, ki sta si delila 3. mesto. Vsem čestitamo za odlične predstave letos in razpisujemo nov boj in sicer Rookie of the Play-offs 2005.
13.7.2005  S kom torej v polfinalu?
Po zagotovljenem tretjem mestu po rednem delu DP bo ekipa Poteza Ježica igrala proti drugouvrščeni ekipi za vstop v finale DP. Zanimivo je to, da se sploh ne ve kdo bo nasprotnik naše ekipe saj se redni del tekmovanja za DP sploh še ni končal. Odločilna tekma za prvo mesto, ki predstavlja najboljše izhodišče za kočnico, med Lisjaki in Zajčki bo namreč šele 28. avgusta (domnevno). Prva tekma med obema nasprotnikoma je bila zaradi poškodbe igralca Zajčkov prekinjena v 4. menjavi saj so imeli Zajčki na igrišču le 9 igralcev.
13.7.2005  Premočni tudi Belorusi!
Na žalost so naši igralci izgubili tudi tekmo proti Belorusiji in so zasedli zadnje mesto v predtekmovanju. Kljub vsemu so se zelo dobro borili in prikazali na trenutke zares odlično igro. Na žalost je šepala kontrola pitcherjev in slabo odbijanje, ki je botrovala k tem slabim rezultatom. Kljub temu so naši igralci dostojno zastopali barve Slovenije, Ljubljana Little League in Ježice in na njih v prihodnje lahko še kako računamo. Ne smemo pozabiti namreč, da so se tekmovanja udeležili prvič in za mnoge je bil to šele prvi turnir v karieri. Ekipo Slovenia Junior League sestavljajo: Blaž, Blaž, Blaž, Jani, Tim, Beno, Marko, Jan, Jernej, Luka, Rok ter head coach Teddy, coach Matej in požrtvovalna Špela. Hvala vsem in srečno na poti domov.
11.7.2005  Po rednem delu na 3. mestu!
Članska ekipa Poteza Ježica je tekmovanje v rednem delu DP končala na 3. mestu in se bo v polfinalu DP pomerila z drugouvrščeno ekipo. Ker zaradi neodigranih tekem le-ta še ni znan bomo na nasprotnika čakali vse do jesenskega dela DP. V prvem delu sezone so se izredno izkazali nekateri mlajši igralci, ki so dobili več priložnosti kot prejšnja leta. Miha Brezavšček, Denis Kafol, Aleš Stražar in Žiga Štrukelj so prikaali obilo znanja in volje. Poleg njih so ekipi pomagali še drugi mladi igralci, ki bodo v letu ali dveh dobili še več priložnosti.
11.7.2005  Na koncu 4. mesto!
Igralci Ježice so na mednarodnemu turnirju v San Lorenzu osvojili končno 4. mesto. Po porazu v tekmi za tretje mesto proti Redipugliji se tako mladi igralci domov vračajo z 3 zmagami in 3 porazi in lepo izkušnjo, saj je bil turnir pripravljen na zares visokem nivoju. Naslednji turnir za dečke in deklice bo EMEA regionalno prvenstvo v Kutnem na Poljskem.
11.7.2005  Tudi tokrat neuspešni!
S tesnim porazom 13:11 je naša ekipa izgubila tudi tretje srečanje na regionalnemu turnirju na Poljskem. Tokrat so bili od njih boljši igralci iz Moldavije. Danes se bodo naši pomerili z ekipo Ukrajine, ki še ni izgubila srečanja. Jutri bo na sporedu še zadnja tekma v predtekmovanju, ko se bodo naši pomerili z Belorusijo.
9.7.2005  3 zmage v dveh dneh!
Igralci Ježice Little League so na turnirju v Italiji v dveh dneh dosegli 3 lepe zmage, a so si z porazom v prvi tekmi zaprli vrata v veliki finale. Tako bodo jutri igrali tekmo za tretje mesto. Tekma bo jutri ob 10.50 uri.
9.7.2005  Poraz proti Litvi!
V drugi tekmi EMEA regionalnega turnirja so naši igralci zabeležili drugi poraz. V tekmi proti Litvi so naši igralci danes zelo dobro odbijali in dosegli kar 11 točk kar je bilo premalo za zmago. Končni rezultat 23:11 za ekipo iz Litve, ki vodi v skupini skupaj z Ukrajino, ki je pravtako dosegla dve zmagi. Jutri igrajo naši igralci proti Moldaviji.
8.7.2005  Poraz z Jordanijo!
V prvi tekmi regionalenga EMEA prvenstva je ekipa Slovenije izgubila z Jordanijo z rezultatom 14:0. Po slabem začetku so naši igralci vzpostavili ravnotežje a proti močni ekipi v kateri je kar 9 ameriških igralcev je bilo kaj več kot poraz težko pričakovati. Naslednja tekma bo že jutri ob 10. uri proti ekipi Litve.
8.7.2005  Prva zmaga v SL!
Ekipa Ježice je na turnirju v San Lorenzu prvič zmagala. Premagali so ekipo White Sox. Tekmo je začel Uroš in nalogo odlično opravil (skupaj 3 IP). Njegovo delo je potrdil Tadej z odličnim inningom (1 IP). Zmago so naši nadebudneži dosegli v zadnjem napadu z dvema točkama. Odlično! Jutri imajo na sporedu dve tekmi in sicer proti Staranzanu in Redipugliji. Tekmi odločata o nedeljskem sporedu, ko se bo odločalo o zmagovalcu turnirja. Potrebno je poudariti, da je turnir organiziran na vrhunskem nivoju.
8.7.2005  Baseball in softball črtana!!!
Singapur - Mednarodni olimpijski komite (MOK) je na današnjem zasedanju v Singapurju iz športnega programa poletnih olimpijskih iger v Londonu leta 2012 črtal tekmovanji v baseballu in softballu, poročajo tuje tiskovne agencije. V soboto bo MOK določil športa, ki bosta v programu olimpijskih iger zapolnila manjkajočo tekmovalno vrzel, na čakalni listi pa so naslednji športi: golf, ragbi, squash, karate in kotalkanje.
8.7.2005  V San Lorenzu dva poraza!
Na turnirju v San Lorenzu je ekipa dečkov in deklic Ježice zabeležila prvi dan tekmovanja dva poraza. V prvi tekmi so po dodatnem inningu izgubili proti ekipi iz ameriške vojaške baze Aviano 10:9. Mladi Američani so vodili že za 4 točke, vendar so jih mladi Ježičani ujeli a jim je v zadnji menjavi sreča obrnila hrbet. V drugi tekmi proti domačim Drag Bearsom so zaradi utrujenosti naši igralci visoko izgubili z rezultatom 11:1. Tekma je bila odločena v prvi menjavi, ko Ježičani niso uspeli doseči točke kljub polnim bazam. Na tekmi so na bazah pustili kar 7 igralcev. Danes imajona sporedu tekmo ob 10.30 uri proti White Soxom iz Buttria.
8.7.2005  Začetek EMEA regionalnega prvenstva!
Slovenia Junior League ekipa igra danes prvo tekmo proti Jordaniji ob 10.30 uri. V skupini B so poleg obeh ekip še: Moldavija, Belorusija in Litva. Zmagovalec tekmovanja, kjer nastopajo še ekipe iz Nizozemske, Belgije, Avstrije, Poljske in Nemčije potuje v avgustu na World Series, ki je letos v mestu Taylor v zvezni državi Michigan, ZDA.
30.6.2005  Junior League EMEA turnir pred vrati!
V sredo prihodnji teden odhaja ekipa Ljubljana Little League na 10-dnevni regionalni turnir v Kutno na Poljskem. Izbrana ekipa najboljših se bo borila z akončno zmago proti 12 selekcijam iz Evrope, Bližnjega Vzhoda ter Afrike. Zmagovalec turnirja bo od 6.8. do 12.8. nastopil na Junior League World Series, ki je vsako leto v Michiganu, ZDA.
16.6.2005  Danes prva tekma turnirja v Italiji!
Danes ob 13. uri se bo ekipa Jezica Little League udeležila močnega turnirja v Italiji, kjer bodo poleg naše ekipe sodleovale še ekipe iz cele Italije. Favorit turnirja je zagotovo ekipa Ronchija, s katero so se mladi igralci letos že srečali in zaradi dežja prekinjeno tekmo nesrečno izgubili. Z ekipo Ronchija se bodo člani naše ekipe pomerili jutri popoldne ob 15. uri, danes pa jih čaka prva tekma proti ekipi Godo. Tekma bo ob 17. uri na igrišču v Chervignanu.
16.6.2005  Dva poraza v Beogradu!
Kljub dobri igri in vse boljši obrambi je ekipa Poteza Ježice zabeležila dva poraza v Beogradu. V soboto so bili domačini boljši z 8:0 in s tem dokončno zapečatila usodo Ježice, ki se prvi po letu 1998 ne bo uvrstila na sklepni turnir lige. Nova priložnost bo zagotovo drugo leto, ko se bo mlada ekipa Poteza Ježice, po letu dni izkušenj in upanju, da se končno vrnejo nazaj vsi igralci iz šampionske ekipe v letih 2002 in 2003. Nova priložnost za to bo že v jeseni, ko se bodo igralci Ježice lahko posvetili le tekmovanju v DP in končnici, ki bo zagotovo zelo zanimiva. Naj omenimo, da je v nedeljski tekmi po dobri igri Ježica izgubila in sicer z 6:3 vendar je ekipa dokazala, da bi z malce več sreče lahko iztržila zmago ali dve. Kot rečeno bo priložnosti še dovolj in z veseljem pričakujemo nove boje v DP in Interligi, ki bo zagotovo znova na izredno visokem nivoju, kot je bila to že letos.
9.6.2005  Tri zmage prešnji konec tedna!
Ekipa Poteza Ježica je minuli konec tedna zmagala vse tri tekme. Tako v soboto kot v nedeljo se je končno izkazala obramba in pitching Ježice. Plod trdega dela nove, spremenjene ekipe s trenerjem Teddyjem Figueroa-o na čelu se tako obrestuje in že se veselimo jesenskih bojev, ko se bodo ekipi pridružili vsi igralci, ki zaradi različnih obveznosti in poškodb niso uspeli pomagati ekipi. Bližajoči se konec tedna bo ekipa Poteza Ježica gostovala pri Beogradu, ki igra v letošnji sezoni zares odlično. V primeru dveh zmag bo ekipa Ježice še imela teoretične možnosti za uvrstitev na zaključni turnir Final 6.
9.6.2005  Gusarji v Chervignano!
Prihodnji četrtek bo ekipa Little League odpotovala na tridnevni turnir v Chervignano. Nasprotniki bodo ekipe Godoja, Ronchija in Alpine iz Trsta.
7.5.2005  Splitska Nada še naprej brez poraza.
30.4.&1.5. je Poteza Ježica gostila vodilno ekipo na lestvici, Splitsko Nado. Lanski vice prvaki Interlige so se v letošnji sezoni dodatno okrepili z venezuelskim metalcem Pereiro ter zagrebčanom Pavlakovičem. V ekipi pa je že od lanske sezone odlični japonski metalec Teda Monna. Kot kaže rezultat so bili spličani pretrd oreh za pomlajeno ekipo Poteza Ježice. Obe tekmi so ježičani začeli dobro, v nedeljo so celo vodili 4:0 vendar je Split po začetnih težavah obe tekmi prepričljivo zmagal. Mlada ekipa Poteza Ježice počasi nabira izkušnje in kot kaže letos ne bo krojila vrha Interlige. V nedeljo je svojo prvo priložnost v Interligi odlično izkoristil Žiga Štrukelj. V igro je prišel v zadnji menjavi in udaril žogico za dve bazi.
Tekmi Zajčki-Beograd sta odpadli zaradi težav s pridobitvijo vizumov Beograjske ekipe.

28.4.2005  Prihaja vodilna ekipa IL!
V soboto in nedeljo bo na Ježici gostovala vodilna ekipa Interlige. Prvouvrščena ekipa Nade iz Splita se je v letošnji sezoni še dodatno okrepila in je v svoje vrste zvabila najboljšega hrvaškega metalca ter ob tem še levorokega venezuelskega metalca, ki tvorita skupaj s Tetsuhiro Monno najmočnejši pitching staff v ligi. Pri domači ekipi se po študijski odstotnosti vrača Miha Brezavšček, žal pa bo ta konec tedna manjkal Jaka Šerbec, trenutno najboljši slovenski igralec baseballa. Zmaga v eni izmed tekem bi bila za mlado ekipo Ježice veliko presenečenje zato bodo lahko igralci nastopili sporščeno, še posebno po zmagi proti odličnim Avstrijcem.
25.4.2005  Prva zmaga letos!
V nedeljski tekmi je mlada ekipa Poteza Ježica dosegla prvo zmago v letošnji sezoni. Po dramatični končnici je na udarec Luke Kreitmayerja dosegla odločilno točko in premagala "vročo" ekipo z Dunaja. Pri gostujoči ekipi, ki ima poleg reprezentantov Avstrije v ekipi tudi dva igralca iz Japonske, enega iz Hondurasa in enega iz ZDA odličen uspeh in dobra popotnica za naprej. Tekmo je odlično odmetal tudi okrepitev Ryoju Kihara, ki je v 7 menjavah gostujoči ekipi prepustil vsega tri točke. V sobotni tekmi se je domači ekipi Ježice nasprotno ravno zalomilo na koncu tekme, ki so jo neprepričljivi Madžari vnovčili in dosegli pomembno zmago v borbi za 6. mesto, ki še vodi na zaključni turnir. Prihodnji teden bo v Ljubljani gostovala vodilna ekipe Interlige, Split.
25.4.2005  Gusarji 3. v Staranzanu!
Na mednarodnem turnirju v Staranzanu so igralci Ježice (nastopali so pod imenom Gusarji) osvojili 3. mesto. Po gladki zmagi v prvi tekmi proti ekipi Rangers iz Redipuglie so mladi igralci v drugi tekmi po vodstvu z 2:1 v 2. menjavi zapravili prednost v 3. menjavi in izgubili s končnim rezultatom 3:2. Tekma je bila v 2. menjavi prekinjena zaradi dežja več kot 30 minut. Prekinitev je šla bolj na roko končnim zmagovalcem ekipi Black Panthers. V tekmi za 3. mesto so Gusarji šele v zadnji menjavi uspeli ujeti zaostanek iz 1. menjave (4:0) ter zmagali s končnim rezultatom 5:4. Prvi turnir sezone je bil tako uspešen, pokazale pa so se pomankljivosti, ki jih bo potrebno odpraviti do začetka avgusta, ko se bo najboljših 14 igralcev lige odpravilo v Kutno na Poljskem, kjer bo potekalo EMEA regionalno Little League tekmovanje.
22.4.2005  V goste prihajajo Avstrijci in Madžari!
V soboto in nedeljo bo na Ježici znova pestro. Domači ekipi, Poteza Ježici prihaja v goste odlična ekipa Diving Ducks iz predmestja Dunaja. Ekipa je v letošnji sezoni okrepljena z dvema ameriškima in dvema japonskima igralcema in so vse tekme odigrali na visokem nivoju. Že v soboto se bodo domači igralci pomerili z najboljšo Madžarsko ekipo, ki je bila vedno težak nasprotnik Ježice. Okrepljeni z japonskim medbaznim igralcem bodo za mlado ekipo Ježice težak zalogaj. Pri domači ekipi zaradi poškodbe še vedno manjka Jure Drobnak ter Miha Brezavšček, ki je odsoten zaradi študijskih obveznosti. Po poškodbi se na outfield vrača Scott Lykins. Coach Teddy Figueroa napoveduje spremembe v line-upu ter v infieldu, ki je najbolj šepal v prvih dveh tekmah.
18.4.2005  Slab začetek v Interligi
Ta konec tedna sta v Sloveniji gostovali hrvaški ekipi Zagreb in Karlovac. Obe ekipi sta očitno trenutno v boljši formi kot slovenska predstavnika Poteza Ježica ter Zajčki. Na igrišču Ježice je v soboto dominiral Karlovac. Številne napake v obrambi so omogočile lahko zmago Karlovcu (1:8). V napadu pa so ježičani delovali zaspano. V opravičilo jim je lahko le da je bila to njihova prva letošnja tekma. V nedeljo je vse kazalo, da se bo ponovila sobotna zgodba. V prvi polovici 4. menjave je Zagreb vodil že 10:2. Potem pa je sledil preobrat in v eni menjavi so naredili 6 točk ter se približali na 8:10. Do konca tekme sta se ekipi iz menjave v menjavo borili za zmago. Na koncu devete menjave je bila sreča na strani Zagrebčanov in po maratonski tekmi (3h50min) so slavil zmago z rezultatom 12:14.
16.4.2005  Danes in jutri tekmi na Ježici!
Danes v goste k ekipi Poteza Ježica prihaja ekipa Kelteksa iz Karlovca, ki je prejšnji teden visoko premagala ekipo iz Dunaja z rezultatom 11:1. K ekipi Kelteksa se je pred sezono vrnil Damir Karin in s pomočjo dvem mladih pitcherjev bodo v letošnji sezoni trd oreh za vsako ekipo. Pri domači ekipi bo zaradi poškodbe odsoten Jure Drobnak, ki se bo ekipi predvidoma pridružil drug teden. Zaradi študijskih obveznosti bo pravtako manjkal closer Miha Brezavšček, ki se bo vrnil šele na tekmi proti Nadi iz Splita, ki bo na sporedu čez 14 dni. V nedeljski tekmi bo ekipa Poteza Ježica gostila lanske prvake lige, Zagreb, ki je pravtako v 1. kolu zabeležil zmago in sicer proti Sleepwalkersom iz Budimpešte. Za gostujočo ekipo v letošnji sezoni nastopa venezuelski metalec. Ekipo je konec leta zapustil njihov najboljši igralec Pavlakovič, ki igra za ekipo Splita. Tekma bo že ob 11. uri na igrišču BSD Ježica.
11.4.2005  Nedeljska tekma odpovedana!
Nedeljska tekma med domačimi Antsi in Poteza Ježico je bila zaradi močnega deževja odpovedana. Nov termin bo znan po objavi biltena Interlige. Zajčki so tudi v nedeljo uspeli tekmo odigrati. Vindijo so premagali z rezultatom 9:3. Vse ostale tekme so bile zaradi slabega vremena odpovedane.
10.4.2005  Proti Vindiji prekinjeno v 4. menjavi!
Igralci Poteza Ježice so na gostovanju pri Vindiji iz Varaždina tekmo odigrali le do 4. menjave (pri rezultatu 1:1), ki je bila nato, zaradi močnih padavin prekinjena. Pri Poteza Ježici je točko dosegel Scott Lykins, ki je udaril double, na udarec Jake Šerbca (1 RBI). Pri Poteza Ježici je svoj krst doživel tudi Japonec Ryoju Kihara, ki je v 4. menjavah predlah 1 unearned run. Tekma bo ponovljena v celoti, datum le-te pa bo določil komisar Interlige. Po končani tekmi se je ekipa odpravila v Nagykanizso, kjer bo danes proti domačim Antsom poizkušala doseči prvo zmago. Včeraj so Zajčki ekipo "Mravelj" premgali po 5. menjavi z rezultatom 5:2. V Karlovcu je domači Kelteks premagal dunajske Diving Duckse z 11:1, vendar je bila tekma izredno izenačena vse do 7. menjave, ko je ob menjavi ameriškega pitcherja mlada ekipa Kelteksa osvojila 5 točk in tekmo mirno zaključila. Zagreb je doma po pričakovanjih z rezultatom 9:7 premal Sleepwalkerse iz Budimpešte.
7.4.2005  Začenja se Interleague 2005
Ta vikend bosta slovenski ekipi (Zajčki ter Poteza Ježica) odigrali prvi tekmi interlige v letošnji sezoni. V 8. sezoni interlige (od ´98) bo nastopalo 10 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske ter Srbije in Črne gore. Ekipe se bodo pomerile v dvokrožnem sistem, kar pomeni da bo vsaka ekipa odigrala 18 tekem. Za razliko od prejšnih let ko je zmagovalca interlige odločal jesenski ˝Final-four˝ bo letos zmagovalec tisti, ki zmaga največ tekem v rednem delu. Jeseni pa se bo najboljših 6 iz interlige pomerilo v pokalu interlige, ki bo potekal tri dni.
Letošnji vrh bodo nedvomno krojili udeleženci lanskega Final-four turnirja (1.Zagreb, 2.Split, 3. Poteza Ježica, 4.Zajčki). Zmagovalci Final-four turnirja 2004, BK Zagreb se je letos okrepil z venezuelskim metalcem: Adolfo Gonzalez. Izgubili pa so njihovega najboljšega metalca Pavlakoviča, ki bo nastopal za Split. Split se je okrepil še z venezuelskim metalcem Ernestom Pereira in ima tako tri odlične levičarje (metalce). Slovenska kluba bosta imela tako v letošnji sezoni še težje delo. Vendar so Zajčki mlado moštvo, ki si hitro nabira izkušnje, letos jih bo vodil Brane Galič. Očitno so v odlični formi saj so letos zmagali v Kitzbühlu (indoor Evropacup) ter na Smrekyjevem memorialu. Poteza Ježica ima letos kubanskega trenerja Teddy Figueroa v ekipo pa je prišel tudi mladi japonski metalec Ryoju Kihara. Igral pa bo tudi američan Scott Lykins, ki je Ježico vodil lani. Nihče pa ne pozna avstrijske ekipe Diving Ducks, ki ravno tako napoveduje prihod na vrh. Letošnja sezona v interligi bo tako sigurno zanimiva.

6.4.2005  Izbor za MLB evropsko akademijo v Karlovcu
V nedeljo 3.4.05 se je na baseball igrišču v Karlovcu (Hrvaška) odvijal regionalni izbor za MLB (Major league baseball) evropsko akademijo oz. kamp, ki bo potekal od 4-27.7.2005 v Italiji - Tirrenia. Izbora so se udelezili igralci stari 15-19 let, ki so bili povabljeni s strani zveze (ZBSS) ter klubov. Na izboru je sodeovalo 46 povabljenih igralcev iz Slovenije, Hrvaške ter Bolgarije. Igralce za akademijo so s strani MLB izbirali profesionalni scout-i : Alex Morales, Pepito Centeno, Dan Bonnano in Mike Mc Clellan. Iz Slovenije so se izbora udelezilo 14 igralcev iz treh Sloveniskih klubov (Poteza Jezica, Zajčki, Golovec). Trenerja Ježice Teddy Figueroa ter Scott Lykins sta na izbor peljala naslednje igralce: Denis Kafol, Aleš Stražar in Štrukelj Žiga.
Po evropi bo v tem mesecu še 6 podobnih izborov (Barcelona, Tirrenia, Amsterdam, Paris, Praga, Munchen), iz katerih bo izbranih 60 igralcev, ki jih bodo tri tedne trenirali MLB trenerji oz. instruktorji. Konec meseca bodo znani izbranci ki bodo imeli možnost udeležbe na akademiji, ki jo v celoti financira MLB.
29.3.2005  Prihaja Ramon Figueroa!
Danes bo na brniško letališče prispel novi trener ekip na Ježici, Ramon Figueroa. Že leta 1979 se je iz Kube preselil v Madridu kjer je postal glavni trener tamkajšnjih Piratov. Leto kasneje se je preselil v ZDA kjer je od leta 1988 do leta 1994 delal v organizaciji Houston Astrosov in za njih v El Salvadorju vodi baseball akademijo. Leta 1995 in 1996 je bil trener ekipe Monterrrey Sultanes v profesionalni mehiški ligi. V letu 1996 se je znova vrnil v Evropo kjer je treniral več ekip in sicer v Franciji in Švici. Ramon bo meseca maja star 60 let. Pomočniki Ramona Figueroe bodo letos Jaka Šerbec (outfield), Scott Lykins (infield) in Matej Berginc (pitching).
29.3.2005  3. Smrekyjev turnir
S ponovitvijo lanskega finala se je končal 3. Smrekyjev turnir, ki so ga drugo leto zapored osvojili igralci ekipe Zajčki. Turnir je potekal v slabem vremenu in je v medprazničnem času prvabil na tribune maloštevilne gledalce. V bodoče bi bilo smotrno premisliti o terminu turnirja saj je nestabilno vreme krojilo tekme letošnjega in prejšnjih turnirjev. Ekipa Poteza Ježica je osvojila 6. mesto. Rezultat je bil pričakovan saj so prednost za nastop dobili mlajši igrlalci, ki si nabirajo izkušnje, ki jih bodo uporabili v naslednjih letih, ko bodo le-ti predstavljali ogrodje ekipe. Z dobro igro sta se še posebno izkazala Denis Kafol in Aleš Stražar. Od starejših igralcev pa si posebno pohvalo zaslužita Jaka Šerbec in Scott Lykins, ki sta vodila ekipo pred prihodom novega trenerja. Naslednjo tekmo bo Poteza Ježica odigrala 9. aprila proti Vindiji iz Varaždina, ki je v prvenstvu Hrvaške tesno izgubila proti Zagrebu ter premagala Karlovac. Dan za tem bo ekipa gostovala pri Antsih iz Nagykanizse.
22.3.2005  Japonec na Ježici!
Vodstvo BSD Ježice se je dogovorilo za sodelovanje (prihaja na posojo) z japonskim igralcem Ryojujem Kiharo, ki bo igral za člansko ekipo ter pomagal pri treniranju mlajših selekcij v sklopu Ljubljana Little League. Kihara je star 25 let in prihaja iz Hirošime in je nazadnje igral v korporativni ligi na Japonskem. Kihara je prvi japonski igralec, ki bo 31 letih delovanja BSD Ježica nastopil za omenjeno društvo. V Ljubljano pride 2. aprila. Na voljo ekipi bo že na prvi tekmi proti Vindiji iz Varaždina.
22.3.2005  Little League tekmovanje bo štelo za DP!
Po dogovoru med ZBSS in Ljubljana Little League bo slednja v letu 2005 organizirala tekmovanja za DP v kategoriji Little League (dečki in deklice) ter Junior League (kadeti). Tekme bodo potekale med tednom, ko imajo ekipe treninge in ko so igrišča manj zasedena. All-Star turnir bo v sredini junija kjer bo izbrana All-Star ekipa, ki bo zastopala Slovenia 1 Little League na EMEA regionalnem turnirju na Poljskem, kjer se bodo ekipe potegovale za vstopnico na Little League World Series, ki je vsako leto v Williamsportu, PA. Klube in društva ob tej priložnosti pozivamo, da prijavijo vse igralce v teh dveh starostnih kategorijah saj bomo igralce, ki jih ni dovolj za eno ekipo razdelili med ostale ekipe in mladim omogočili čim večje število tekem.
22.3.2005  Konec tedna Smrekyjev turnir!
V soboto in nedeljo bo v Ljubljani (natančneje na igrišču Golovca in Ježice) na sporedu 3. Smrekyjev turnir, ki se ga bodo udeležile ekipe: Golovec, Ljubljana, Poteza Jezica, Ljubljana, Zajcki, Ljubljana, Rovigo, Italija, G.Indians, Nemčija, Beograd 96, SCG ter selekcija novih slovenskih ekip in Medvednica iz Hrvaške. Sobotne tekme bodo na sporedu ob 11.00, 13.00 ter ob 15.00. V nedeljo bodo zaključni boji potekali na Golovcu za mesta od 5. -8. pa se bodo ekipe merile na Ježici. Poteza Ježica bo igrala sobotni tekmi ob 11.00 ter 15.00 in sicer prvo tekmo proti Zajčkov ter drugo tekmo proti Indiansom iz Muenchna.
20.3.2005  Martin Miller novi predsednik CEB!
Po poročanju uradne spletne strani FIBS (italijanske baseball softball zveze) je bil na kongresu CEB v Pragi za novega predsednika evropske krovne organizacije izbran Nemec Martin Miller, ki je nasledil Alda Notarija, ki je organizaciji predsedoval od leta 1987.
2.3.2005  Predstavitev ekipe 25.3.!
Nova ekipa Poteza Ježice se bo predstavila 25.3. torej dan pred začetkom Smrekyjevega turnirja, ki bo na sporedu 26. in 27.3 in bo potekala na vseh treh igriščih v Ljubljani. Turnirja se bo udeležilo 9 ekip iz Nemčije, Italije, Srbije, Hrvaške in Slovenije.
2.3.2005  Prva tekma z Vindijo!
V soboto 9.4. se bo s tekmo proti Vindiji iz Varaždina za mlado ekipo Poteza Ježica začela nova sezona v Interligi v kateri bo letos sodelovalo 10 ekip iz petih držav. Poleg tekmovanja v Interligi bo ekipa sodelovala tudi v DP Slovenije, katere razpored in sistem tekmovanja še vedno ni znan.
2.3.2005  Iščemo mlade baseball igralce!
V sklopu Ljubljana Little League organizacije vabimo vse dečke in deklice med stare med 8 in 12 let, da se nam pridružijo pri igranju in treniranju baseballa. Najboljši se bodo udeežili turnirjev širom po Evropi (Italija, Poljska, Nemčija...). Glede na veliko število turnirjev ravno zato potrebujemo še več mladih, zato če se želiš preizkusiti napiši SMS sporočilo na 041 507 084 (Miha) in izvedel boš za bolj podrobne informacije. Lahko pa nam pišeš tudi po elektronski pošti na ljubljanalittleleague@gmail.com
Dobrodošli!
28.2.2005  MLB akademija v Italiji!
V mesecu avgustu se bodo najboljši igralci stari med 15-19 let udeležili tritedenske akademije pod okriljem MLB, ki bo potekala v Tireniji v Italiji. Izbor kandidatov iz regije bo med 2. in 10. aprilom v Karlovcu.
28.2.2005  Smrekyjev turnir 2005
Pred začetkom sezone bodo ljubljanski klubi organizirali 3. Smrekyjev turnir. Udeležbo so že potrdile naslednje ekipe in sicer: Golovec, Poteza Ježica, Zajčki, Beograd 96, Kelteks Karlovac, Gauting Indians Muenchen in
Rovigo. Preostali dve ekipi bodo organizatorji v sodelovanju z Zvezo za Baseball in Softball Slovenije določili naknadno, trenutno pa se omenja, da bo ena ekipa sestavljena iz selekcije preostalih slovenski klubov ter selekcija avstrijske Štajerske.
23.2.2005  Koledar regionalnih EMEA Little League tekmovanj
2005 EMEA REGIONAL TOURNAMENTS
Predvideni datum EMEA regionalnih tekmovanj:
Little League Baseball EMEA: 1-10 August, Kutno, Poland
Little League Baseball Transatlantic: 3-12 August, Vilseck, Germany
Junior League Baseball: 8-17 July, Kutno, Poland
Senior League Baseball: 29 July - 3 August, Miejska Gorka, Poland
Big League Baseball: 20-24 July, Kutno, Poland

Little League Softball: 1-5 July, Kutno, Poland
Junior League Softball: 3-7 August, Huizen, Netherlands
Senior League Softball: 1-5 July, Kutno, Poland
Big League Softball: 3-7 August, Huizen, Netherlands
23.2.2005  Razpis tekmovanja!
V nekaj dneh bomo razpisali tekmovanje v mlajših kategorijah, ki ga bo Ljubljana Little League organizirala v sodelovanju z Zvezo za Baseball in Softball Slovenije. Vsaka ekipa bo odigrala 12 tekem rednega dela, ki bodo večinoma med tednom, razen v primeru, da bodo prijavljene ekipe oddaljene iz Ljubljane več kot 50 kilometrov. Po koncu spomladanskega tekmovanja bo na sporedu All-Star vikend, kjer bo poleg turnirja izbrana tudi selekcija najboljših igralcev, ki si bodo s tem priborili mesto v ekipi, ki bo nastopila na regionalnem tekmovanju na Poljskem. Zmagovalec turnirja na Poljskem si pribori vozovnico za World Series, ki je vsako leto v Združenih državah Amerike.
23.2.2005  Odlično delo v Domžalah!
Po koncu lanske sezone so trenerji ekip Gusarjev, Krokodilov in Blue Jays-ov priskočili na pomoč ekipi Nosorogov iz Domžal, ki so zaradi šolskih obveznosti ostali brez trenerjev. Treningi so potekali od lanskega novembra vsak torek in četrtek med 17.30 in 19.00 uro. Mladi Nosorogi (Little League in Junior League) so pokazali veliko voljo do dela in so izredno napredovali v letošnji zimi. V letošnji sezoni bodo nastopili (popolnjeni z igralci Gusarjev in Krokodilov) v ligaškem tekmovanju.
14.2.2005  Zmaga Gusarjev!
Na turnirju Chervignanu je ekipa Gusarjev osvojila novo zmago po veliki zmagi proti ekipi New Black Panthers, katerim so se maščevali za poraz v Ljubljani pred domačimi gledalci. V Chervignanu je še posebej nadvušil Žan Palčič, ki je odlično odigral svoj prvi turir v tujini poleg njega pa so odlčino formo prikazali še Nejc Ambrožič, Denis Grabljevec, Tadej Brelih, Luka Rupert, Tim Testen ter Luka Svetlin. Ekipo sta vodila Grega Krivec in Elvir Sadikovič saj so bili ostali trenerji in vodstvo na seminarju na Poljskem. Ekipo sta odlično pripravila na nastop in tako igralcem in trenerjema iskrene čestitke. Zahvala pa gre tudi staršem, ki so nam znova priskočili na pomoč. Naslednji mednarodni turnir bo znova v Chervignanu 15. junija vendar tokrat že na zunanjih igriščih.
10.2.2005  Razpored IL pripravljen!
V Zagrebu so predstavniki ekip, ki nastopajo v Interligi s skupnimi predlogi pripravili tudi razpored tekmovanja, ki bo razen dveh tekem v Splitu ali Beogradu potekal po načelu home/away. Vsaka ekipa bo v rednem delu sezone odigrala 18 rdnega dela prvenstva.
10.2.2005  V Interligi letos 10 ekip!
Na sestanku Interlige v Zagrebu so predstavniki 10 sodelujočih ekip iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Srbije in Črne gore ter Slovenije določili sistem in razpored tekmovanja. Poteza Ježica bo tako po dolgih letih gostovala pri ekipi Beograda, kjer bodo odigrali dve tekmi. Zagotovo največja popestritev lige bodo zaključni boji, ki bodo v letošnji sezoni potekali po drugačem ključu. Prvak lige bo namreč ekipa, ki bo dosegla največjo število zmag po rednem delu prvenstva kar pomeni, da bo vsaka tekma izrednega pomena. Na sestanku v Zagrebu pa so predstavniki klubov pravtako spremenili končnico tekmovanja t.i. Final Four turnirja, ki ga bo nadomestil Interleague Super Cup, ki ga bo organiziral prvak lige. Veliko zanimanje za organiazcijo so pokazali predstavniki ekipe iz Dunaja, ki ima poleg odličnega igrišče tudi umetno razsvetljavo. V letošnji sezoni bodo v ligi tako nastopale ekipe: Diving Ducks-Dunaj, Dr. Padlo Thury-Nagykanizsa, Sleepwalker-Budimpešta, Beograd '96.Beograd, Vindija-Varaždin, Kelteks Karlovac, Nada Split, Kelteks.Karlovac ter ekipi iz Slovenije, Zajčki in Poteza Ježica. Lanski naslov brani ekipa Zagreba, ki so lovoriko osvojili tudi leta 2003.
26.1.2005  Iščemo dekleta za softball ekipo!
Po uspešnih predstavitvah in velikem interesu dijakinj na SEŠ in SGŠ bomo v spomladanskem času pričeli z vadbo softballa in sicer v dveh starostnih kategorijah in sicer 13 do 16 let ter 17 let in starejše. V poletnem času bomo organizirali obisk vsaj dveh turnirjev v tujini (na Nizozemskem in Nemčiji) zato ste vse lepo vabljene. Za več informacij pišite na info@jezica-baseball.com
25.1.2005  DA seminar v Varšavi!
Predstavniki Ljubljana Little League se bodo od 11.2.do 13.2.2005 udeležili evropskega Little League seminarja, ki bo potekal v Varšavi in na katerem bodo pregledali in določili pravila igre in prilagoditve le-teh na evropske razmere ter določili datume za trenerske in sodniške klinike, ki bodo pripravljene po regionalnem ključu. Veliko pozornosti bo namenjeno tudi varnosti igralcev in pravice in dolžnosti trenerjev in sodnikov.
25.1.2005  EMEA Series na Poljskem!
Znan je datum regionalnega tekmovanja Little League, ki se ga bo udeležila All-Star ekipa Ljubljana Little League, ki bo izbrana na osnovi rezultatov in iger prikazanih v spomladanskem in poletnem delu sezone. Turnir bo potekal v evropskem regionalnem centru v Kutnu na Poljskem in sicer of 1.8. do 10.8.2005.
25.1.2005  Znova v Chervignano!
V nedeljo 13.2.2005 bo ekipa Gusarjev (in verjetno) Medvedov gostovala na tradicionalnem turnirju v Chervignanu kjer bo nastopilo 10 ekip iz Italije in Slovenije. Gusarji na tem turnirju branijo 1. mesto zato se bodo v nasledjih 3 tednih na to tekmovanje zares dobro pripravili. Medvedom bo turnir služil kot pridobivanje novih izkušenj in priprava na spomladanski del sezone, ki se bo predvidoma začel v sredini aprila.
24.1.2005  Zahvala pokroviteljem turnirja!
Ob izvedbi 1. Ljubljana Little League Indoor turnirja so nam pomagali Grafik d.o.o., Summit Motors d.o.o., Belupo d.o.o., Avto-moto zveza Slovenije. Zahvaljujemo se tudi vsem staršem otrok, ki so nam pomagali pri izvedbi projekta in donaciji daril za srečelov.
24.1.2005  Black Panthersi na vrhu!
Zmagovalna ekipa 1. Ljubljana Little League Indoor turnirja je ekipa New Black Panthers iz Italije, ki je v finalni tekmi pred številnimi gledalci premagala domačo ekipo Gusarjev z rezultatom 13:6. Finalna tekma je bila odločena že v 3. menjavi, ko so z nekaj odličnimi udarci gostje povedli z 8:0, ki so nato zadržali visoko prednost vse do konca tekme. Gusarji so v polfinalu v odlični tekmi (po ocenah mnogih najboljši na turnirju) z rezultom 7:0 premagali ekipo Karlovca, najboljšo ekipo v obeh predtekmovalnih skupinah. V drugem polfinalu so v dramatični končnici in s doseženim home run-om v zadnji menjavi proti ekipi Vindije iz Varaždina slavili končni zmagovalci, Črni Panterji. Na turnirju so poleg naboljših nastopile še štiri ekipe in sicer Tigersi iz Chervigana, White Soxi iz Buttria (obe iz Italije) ter domači ekipi Medvedov in Krokodilov. Končni vrstni red:

1. New Black Panthers, Ronchi dei Legionari
2. Gusarji Ljubljana
3. Kelteks Karlovac
4. Vindija Varaždin
5. Tigers, Chervignano
6. White Sox, Buttrio
7. Medvedi, Ljubljana
8. Krokodili, Ljubljana
19.1.2005  Člani v Sasso Marcone!
V sklopu priprav na novo sezono se bo ekipa članov Poteza Ježica odpravila v Sasso Marcone, kraj, ki je nekaj kilometrov iz Bologne, kjer bo odigrala tri srečanja in sicer proti domači ekipi ter proti ekipi iz Serie A2 in B1. Nasprotniki bodo znani kasneje. Pogoj za odhod na priprave je seveda povezan s finančnim stanjem v društvu tako, da bo končna odločitev znana v nekaj tednih.
19.1.2005  Sprememba sporeda!
Prva tekma 1. Ljubljana Little League turnirja v dvorani ŠRC Ježica s pričetkom ob 9.15 uri bo tekma med Gusarji in Krokodili, ki bi morali po prvotnem razporedu igrati z ekipo White Sox.
19.1.2005  Trenerski seminar v Ljubljani!
Od petka do nedelje bo v Ljubljani potekal 2. mednarodni seminar za trenerje in igralce pod vodstvom 5 ameriških trenerjev iz različnih univerz širom ZDA. Seminar bo potekal v ŠC Ledina. Vabljeni vsi člani slovenskih klubov in društev. Udeležba je brezplačna.
19.1.2005  Veliko zanimanje za turnir!
Z ekipo White Sox iz Buttria bo na pot krenilo tudi 30 staršev otrok in spremljalcev tako, da bo dvorana ŠRC Ježica zagotovo nabito polna. Poleg tega pričakujemo tudi obisk trenerjev, ki ravno v času zaključnih bojev končujejo svoj letni seminar.
19.1.2005  Alpina odpovedala! Prihajajo Krokodili!
Iz pisarne baseball kluba Alpina iz Trsta so nas včeraj obvestili, da se njihova ekipa ne more udeležiti 1. Ljubljana Little League Indoor turnirja, ki bo to nedeljo v ŠRC Ježica. Namesto ekipe iz Trsta bo na turnirju nastopila ekipa Krokodilov iz Ljubljane sestavljena iz igralcev Zajčkov, Golovca ter skupine, ki jo na OŠ Poljane vodi Scott Lykins. Nastopali bodo v skupini A proti ekipam Gusarji, Vindija in White Sox iz Buttria.
10.1.2005  Znani udeleženci 1. Indoor turnirja
Na 1. Indoor Baseball Turnir, ki bo 23.1.2005 v Ljubljani (dvorana ŠRC Ježica), se je prijavilo 8 ekip iz treh držav. Udeležbo so potrdile ekipe: White Sox Buttrio, Tigers Chervignano, New Black Pathers Ronchi dei Legionari, Alpina Trst (vse iz Italije), Vindija Varaždin in Kelteks Karlovac (obe iz Hrvaške) ter dve domači ekipi in sicer ekipa Gusarjev in Medvedkov iz Ljubljane. Turnir se bo pričel ob 9.30 uri, finale je predvideno ob 16.30. Točen urnik tekmovanja bo znan v sredo 12.1. in bo objavljen na spletni strani ter forumu! Vljudno vabljeni!
5.1.2005  Znova v Chervigano!
13.2.2005 se bo ekipa Gusarjev podala na novo tekmovanje v Italiji. Tokrat bodo znova nastopili v Chervignanu na mednarodnem Indoor turnirju, ki se ga bo udeležilo 8 ekip.
5.1.2005  Turnir v Ljubljani!
V nedeljo, 23.1.2005 bo v dvorani ŠRC Ježica potekal 1. mednarodni Indoor Baseball turnir, ki se ga bodo udeležile ekipe (seznam ekip še ni zaključen) Black Panthers iz Ronchija, Tigers iz Chervignana, Vindija iz Varaždina ter ekipi Gusarjev in Medvedkov. Pričetek turnirja je predviden ob 9.30 uri finale pa ob 16. uri. Vljudno vabljeni!
21.12.2004  Forum BSD Ježica!
21.12.2004  Softball predstavitev na SEŠ!
Na srednji ekonomski šoli v Ljubljani je bila danes predstavitev softball-a, ki se jo je udeležilo 78 deklet od 1. do 4. letnika srednje šole. Dekleta so dokazala, da so izredno talentirana in upamo samo, da se nam bodo čimprej pridružile. Nagrada je več kot mamljiva saj je v načrtu že prvo leto en izmed turnirjev na Nizozemskem ali Nemčiji zato vsa dekleta, ki ste zainteresirane za bolj resno ukvarjanje s tem popularnim športom pišite na info@jezica-baseball.com ali pokličite na 041 559 388 ali 041 507 084.
21.12.2004  Gusarji in Nosorogi četrti!
Skupna ekipa Gusarjev in Nosorogov je na turnirju v Buttriu osvojila 4. mesto in ni ponovila uspeha, ki so ga Gusarji dosegli v Chervignanu, ko so osvojili 1. mesto. Po treh nesrečnih porazih, katerim je botrovala tudi neizkušenost sodniških parov je na koncu ekipa slavila zmago proti domači ekipi in na koncu osvojila predzadnje mesto. Pri ekipi Gusarjev in Nosorogov se je v napadu izkazal Nejc Ambrožič ter Jaka Smolnikar v obrambi pa Tadej Brelih in Denis Grabljevec, ki sta ujela nekaj zares težkih žogic. Serija turnirjev indoor se bo predvidoma nadaljevala v januarju in če bo na razpolago termin v veliki telovadnici na Ježici bomo le-tega organizirali v sklopu BSD Ježica.
9.12.2004  Writh in Womack v NY!
Tony Womack in Jater Wright sta nova člana New York Yankess. Mlajši Wright bo za podpis pogodbe v naslednjih treh letih prejel 21 milijonov USD, starejši Womack, lani član ekipe St. Louis Cardinalsov pa bo v dveh letih prejel 4 milijone USD. Pred podpisom pogodbe je tudi dolgoletni član ekipe NY Yankees, ki je lani igral v Philladelphi-i, Tino Martinez.
6.12.2004  Selekcija Nosorogov in Gusarjev v Italijo!
V nedeljo 19.12. se bo združena ekipa Nosorogov in Gusarjev odpravila na dvoranski turnir v Buttrio kjer bodo odigrali predbožični turnir kraja Buttrio.
22.11.2004  Zmaga Gusarjev v Italiji!
Na turnirju za 14. pokal mesta Chervignano so Gusarji osvojili 1. mesto in s tem ponovili največji uspeh mladinskih selekcij sploh (zmaga kadetov Ježice v Buttriu leta 1998). Med 10 ekipami iz Furlanije in Julijske krajine in Benečije so v finalu premagali ekipo Ronchi Black Panthers z rezultatom 11:10. Odločilni out je s diving catch-om mladim Gusarjem priboril Luka Rupert. Najboljši odbijalec turnirja je bil Tadej Brelih, najkoristnejši igralec turnirja, MVP, pa Luka Svetlin, ki je v petih tekmah dosegel pet home run udarcev in se je izkazal na poziciji lovilca in levega zunanjega igralca v finalni tekmi. Poleg Tadeja in Lukata se je v finalu posebej izkazal tudi Tim Testen, ki je udaril home run pri za pomembno vodstvo pred odločilno 5. menjavo. Za uspeh si zaslužijo pohvale vsi igralci in tudi starši, ki so mlado ekipo spodbujali na vseh tekmah in so nam bili v zares veliko pomoč. Ekipa Gusarjev je nastopila v naslednji postavi: Ambrožič Nejc, Brelih Tadej, Čeperlin Miha, Ferlan Luka, Flis Jaka, Gorišek Matic, Milanovič David, Pečnik Klemen, Repnik Jure, Rupert Luka, Svetlin Luka in Testen Tim,
11.11.2004  Forum! Dobrodošli!
Na spletni strani www.jezica-baseball.com/forum/ vam je na voljo forum kjer bomo člani Ježice in člani drugih ekip izmenjavali mnenja, ideje in izkušnje.
11.11.2004  Beltran vse bližje črtasti uniformi!
Carlos Beltran, trenutno najbolj vroče ime v Major League Baseball je blizu prestopa v New York Yankees. Beltran, ki je sredi letošnje sezone prestopil najprej iz Kansas City-ja v Houston in se z ekipo Astrosov uvrstil celo v končnico prvenstva. Igral je na tekmi All-Star in kar v petih tekmah končnice udaril Home Run. V rednem delu sezone je Beltran udaril 38 home run-ov in temu dodal še 108 RBI-jev ter ukradel 42 baz.
2.11.2004  Jezni Jenkiji po nakupih!
Po ponižujočem porazu v konferenčnem finalu (American League Championship Series) proti večnim rivalom in zmagovalcem letošnje lige, ekipi Boston Red Sox, so se New York Yankees oziroma njihov lastnik, George Steinbrenner (Big Stein) in njegovi svetovalci odločili, da vrnejo lovoriko nazaj v New York. Glaven tarče v prestopnem roku bodo zagotovo metalci saj se Kevin Brown po vsej verjetnosti poslavlja od črtastega dresa. Kadidatov za njegovo mesto je veliko in glede na to, da denar ni ovira za Yankees-e (njihov proračun za plače igralcev bo v naslednji sezoni presegel magično mejo 200 miljonov ameriških dolarjev) so v igri sama velika imena. Ob preverjenemu Mike Mussini naj bi ostal tudi letos odlični Jon Lieber, pridružila pa naj bi je jima po napovedih Randy Johnson in Pedro Martinez. Bronx Bombers (tako jih kličejo še iz časov Babe Ruth-a in Lou Gehringh-a), pa poleg metalcev iščejo tudi odličnega zunanjega igralca, ki bi ob Japoncu Matsui-u (imenovanemu tudi Godzila) in Nicku Johnsonu tvoril najnevarnejši outfield v ligi. Tako so lovke sprožili proti Carlosu Beltran-u, ki je letos blestel v uniformi Atlante. Poleg naštetih igralcev so v igri za prestop še: Carl Pavano, Brad Radke in Jason Varitek.
30.10.2004  Ekipa Novega mesta z novim imenom?
Na spletnem forumu Baseball društva Novo mesto je zapisano, da bodo na enem izmed sestankov ekipe razapravljali o novem imenu ekip, ki sodelujejo v državnem prvenstvu. Izvedeli smo že nekaj imen s strani predlagateljev in pobudnikov vendar so nas prosili, da le-teh ne izdamo pred dokočno odločitvijo. Eno izmed njih se sliši zelo dobro. Dobra poteza, ni kaj!
30.10.2004  Kmalu na strani forum!
V prihodnjem tednu (tako obljubljajo avtorji in webmaster) bomo na spletni strani BSD Ježica pripravili forum, kjer bodo registrirani uporabniki lahko pošiljali svoja mnenja in predloge na teme, ki bodo seveda v večini povezane s softball-om in baseball-om, tako slovenskim kot tudi tujim. Vabljeni!
29.10.2004  Urok Babe Ruth-a razbit!
Boston Red Sox so prvaki Major League Baseball. Po letu 1918 so slavili proti ekipi St. Louis Cardinals z rezultatom 4:0 v zmagah. V odločilni tekmi so s 3:0 "razorožili" najučinkovitejšo ekipo celotne lige in odčarali urok Babe Ruth-a. Namreč ravno on naj bi bil po mnenju vraževernih Američanov (predvsem prebivalcem New England-a) vzrok za dolgoletno sušo igralcev Bostona saj je po zmagoviti sezoni daljnega leta 1918, ko je celo metal dve tekmi in jih suvereno dobil, prestopil k večnim rivalom New York Yankees-om. O dinastiji Bronx Bombersov, kakor so ekipo Jenkijev tudi imenovali ne bi izgubljali besed saj je zmaga po tolikih letih zares velikanski uspeh za vse, ki so verjeli v to.
Poleg omenjenega "bostonskega" uroka je "začaranih" še kar nekaj drugih ekip. Med najbolj znanimi ekipami so New York Mets, ki so ob vrnitvi po zmagi v World Series ravno nad Bostonom na letališču La Guardia v New Yorku skandirali "Buckner, Buckner...". To je seveda tragični Bill Buckner, ki je v finalu Red Sox-e stal lovorike. Podobna usoda je doletela tudi slavne Detroit Tigerse, katerih navijači so po zmagi leta 1984 zažigali avtomobile in razbijali izložbe. Lastnik enega izmed lokalov je začaral uboge Tigre, ki vse od takrat niso prišli niti v končnico lige. Da O znaku Cleveland Indians-ov (glava ameriškega Indijanca) in rjavi barvi, zaščitni barvi San Diego Padres-ov, ki naj bi po pripovedovanjih prinašala nesrečo, do uroka znanih Houston Colt's (danes Seattle Mariners), ki je kot strelno orožje pomoril na tisoče ljudi ne govorimo.
Boston, ki je bil tri out-e pred izločitvijo s strani slavnih Jenkijev in porazu s 4:0 je z neverjetno serijo dokazal, da je baseball igra, ki ni odločena do zadnje izločitve igralca. Poleg tega je to dokaz, da tudi tradicija, vraževernost in naivnost ne smeta biti razlog oziroma izgovor za slabe rezultate in da je trdo delo, trening in volja tisto kar zares naredi dobre igralce prave prvake!
26.10.2004  Boston v prednosti!
V drugi tekmi finala (t.i. World Series) Major League Baseball je ekipa Boston Red Sox tudi v drugo slavila proti ekipi St. Louis Cardinals. Z zmago s 6:2 so tako na polovici poti do končnega uspeha. Omenimo naj, da so po izredni seriji, ko so v polfinalu že zaostajali s 3:0 v zmagah zmogli izreden preobrat in kot prvo moštvo v zgodovini lige (prvo prvenstvo je bilo organizirano že daljnega leta 1894) doseglo ravno to. V polfinalu so bili boljši od slavnih New York Yankess, ki so rekorderji po številu osvojenih naslovov. Zadnji finale, ki ga je igralo moštvo iz Bostona ima tudi svojega osmoljenca. Leta 1986 so bili na pragu zmage in z zares neverjetno napako igralca prve baze Bill-a Bucknerja ostali praznih rok. Legenda o Bucknerju (ki se je leto dni po tisti napaki za vedno poslovil od profesionalnega baseball-a in se umaknil v samoto gozdov Iowe) je živa še danes zato tudi vodstvo z 2:0 v zmagah še ni zagotovilo, da se jim znova ne bi kaj zalomilo. St. Louis Cardinal v letošnji končnici v šestih tekmah doma niso izgubili niti enkrat zato se nam obeta zares spektakularno finale, ki bo očitno pisalo novi list v zares dolgi zgodovini tega športa. Glavni aduti Bostona sta metalca Curt Schilling in Denis Martinez, odbijalca Manny Ramirez in Johnny Damon in odlični medbazni igralec Orlando Cabrera. Glavni adut Cardinals-ov je Albert Pujols, MVP rednega dela prvenstva in metalec Matt Morris
26.10.2004  Zbor igralcev pred novo sezono!
V dvorani ŠRC Ježica se je pred začetkom priprav na novo sezono predstavila ekipa Ježice, ki bo v sezoni 2005 nastopala v državnem prvenstvu in Interligi. Na prvem zboru je bilo prisotnih 22 igralcev (štirje so bili opravičeno odsotni) med katerimi so bili tudi starejši igralci, ki so do letošnje sezone nosili glavno breme ter mladi igralci, ki so že v zadnjih sezonah pokazali veliko znanja in želje po napredku in bodo okostje ekipe v naslednjih sezonah. Vodstvo društva se je namreč odločilo pomladiti članske vrste, ki jih bodo popolnili z mladimi igralci Ježice in igralci ekipe Ježica Tigers ter nekaterimi perspektivnimi igralci iz drugih sredin. Kljub temu so v vodstvu društva prepričani, da bo mlada ekipa uspešna in bo dosegala dobre rezultate tako doma kot v tujini. Prvi uradni trening ekipe bo tako že konec tega tedna. Poudarek bo najprej na kondicijski pripravi, ki je ključnega pomena za uspešno sezono.
27.9.2004   POTEZA Ježica brez težav do 3.mesta
LISJAKI IN ZAJČKI IZENAČENI, POTEZA JEŽICA TRETJA

Kranjski Lisjaki so v soboto presenetljivo gladko premagali Zajčke (12:2).
Veliko zaslug gre metalcoma pri Lisjakih Mravljetu in venezuelcu Delgadu. V
nedeljo so se Zajčki le prebudili in z enako mero vrnili udarec. Z rezultatom
11:1 so brez težav zmagali. Odlično je svoje delo pri zajčkih opravil metalec
Vadas. Stanje je tako izenačeno (1:1 v tekmah). Naslednji teden se bo finale
nadaljeval v Ljubljani (Polje). V boju za tretje mesto, je Poteza Ježica kljub
pomankanju ključnih igralcev z 2:0 v tekmah premagala Golovec. V nedeljo se je
odigral tudi turnir za razvrstitev od 5.-8. mesta (5.Maribor Crossroads,
6.Novo Mesto, 7.Ježica Tigers, 8. Mečarice Koper)


20.9.2004  Kranjski Lisjaki in Zajčki v finalu
Potem, ko so se Kranjski Lisjaki brez težav ze v
soboto uvrstili v veliki finale državnega baseball prvenstva je v nedeljo to uspelo se Zajčkom. Zajčki so tako izločili lanskoletnega prvaka Poteza Ježico in
čeprav jim je to uspelo z zamgami 3 :1, delo se zdalec ni bilo lahko. Predvsem razburljiva pa je bila zadnja (nedeljska tekma); v prvi menjavi so povedli Zajcki z 2: 1 po Home runu Klemna Gajzerja. Nato so Zajcki v tretji menjavi dosegli se pet tock in v peti menjavi
(inningu) se dve. Rezultat po zakljucenih šestih
menjavah je bil tako 9 proti 1 za Zajčke. Poteza
Jezica je ves ta čas imela le nekaj osamljenih
udarcev, ki pa ji niso prinesli tock. V sedmi menjavi se je Poteza Ježica prebudila in z "Grand slamom" (home runom ob zasedenih vseh treh bazah), ki ga je udaril Uros Djinovski, znizala zaostanek na 9 : 6.
Zajčki so bili ze v sedmi menjavi primorani zamenjati obetavnega mladega metalca Roka Vadasa, zato je bilo jasno, da bo Ježica se dosegala tocke. Zajčki so ob zbranem napadu v osmi menjavi dosegli 6 točk in tako
zadali usodni udarec Potezi Jezici. V devetem, zadnjem napadu za ekipo Poteza Ježice je ta zaostajala za kar
devet tock, vendar pa se igralci kljub velikanskemu zaostanku niso vdali. Uspelo jim je doseci sedem točk.
Koncni rezultat je bil tako 15 : 13 za Zajčke, ki so se zasluzeno uvrstili v veliki finale.
Home rune so za Zajčke udarili Gajzer, Alauf in Arnez. Za Ježico pa se Sadikovic.

Na nedeljski tekmi pa se je se enkrat vec pokazala rak rana slovenskega baseballa, saj je bilo sojenje (za obe ekipi) katastrofalno. Problem je toliko bolj perec predvsem zato, ker ne gre za sodniško nepristranskost,
temvec za nestrokovnost in pomankanje znanja, saj se vsi sodniki preprosto izgubijo v dolocenih situacijah in niso dorasli nivoju, ki ga je dosegel slovenski baseball. Vendar pa je to problem s katerim se bo v prihodnosti morala "pozabavati" ZBSS
17.9.2004  3. tekma polfinala DP sobota ob 15ih
V soboto 18.9. ob 15:00 se na Ježici začne tretja tekma polfinala. Poteza Ježica bo igrala proti Zajčkom, ki trenutno vodijo 2:0 v tekmah. Ježičane še vedno pestijo poškodbe ( J.Drobnak, El. Sadikovič) vendar so prejšni vikend kljub porazu proti Splitu (3:2) pokazali veliko boljšo igro. Vse kaže da se forma ježičanov dviga ali bo to dovolj za zmago bo jasno jutri.
13.9.2004  Nosorogi na tleh!
Ekipa Gusarjev je v petek v prijateljski tekmi premagala ekipo Nosorogov iz Domžal z rezultatom 4:3. Najboljši pri Gusarjih so bili metalci Denis Grabljevec, Tim Testen ter Tadej Brelih in odbijalec Luka Rupert, ki je s svojim udarcem Gusarjem omogočil 3 točke (RBI's).
12.9.2004  Končan F4 Interlige. Poteza Ježica tretja
Končan je zaključni (FinalFour) turnir Interlige 2004. Dopoldne sta se za
tretje mesto pomerili slovenski ekipi Poteza Ježica in Zajčki. Ježičani so
celotno tekmo zanesljivo vodili in jo predčasno zaključili v 7. menjavi
(inningu) z rezultatom 16:6. Popoldanske finale je bil v znamenju hrvaških
ekip. Pomerili sta se ekipa Zagreba (lanski zmagovalec lige), ter Nada Split
SSM. Za Zagreb je odlično opravil svoje delo metalec Pavlakovič. Na drugi
strani se je še enkrat znova pokazalo, da Spličani težko zmagajo brez
svojega prvega metalca Teda Mone iz Japonske, ki je odmetal polfinalno
tekmo. Do četrte menjave je bila tekma popolnoma izenačena. V četrti
menjavi so zagrebčani osojili prvo točko in tako z minimalno razliko
povedli. V nadaljevanju so številne napake Splita v obrambi in udarci
zagrebčanov pripeljali do končnega rezultata 12:3. Na kocu so podelili tudi
idividualne nagrade za najboljše igralce zaključnega turnirja:

najboljši obrambni igralec:Drobnak Igor(Poteza Ježica)
najboljši metalec: Grofelnik(Zagreb)
najboljši napadalni igralec: Petrič Davor(Zagreb)
najbolj koristen igralec -MVP : Pavlakovič Marko (Zagreb)

končni vrsti red:
1.Zagreb
2.Nada Split SSM
3.Poteza Ježica
4.Zajčki


Sobota 11.9.
Zajčki : Zagreb 0:10
Poteza Ježica : Nada Split SSM 2:3

Nedelja 12.9.
tekma za 3.mesto Poteza Ježica:Zajčki 16:6
tekma za 1.mesto Zagreb:Nada Split SSM 12:3

10.9.2004  Danes tekma z Nosorogi!
Po tekmi v sredo, ki so jo Gusarji Little League odigrali proti ekipi Golovca se bodo danes pomerili še z ekipo Nosorogi iz Domžal. Vzporedno bo imela ekipa Blue Jays trening pred veliko tekmo obeh ekip iz Ježice, ki bo v ponedeljek namesto treninga ob 16. uri. Danes bo tekma na sporedu ob 16.30 uri. Tekmo bo sodil Uroš Djinovski.
9.9.2004  FinalFour Interlige ta vikend na Ježici
V soboto 11.9. in nedeljo 12.9. bo na igrišču Ježica zaključni turnir oz. FinalFour Interlige. Prvi polfinalni par Zajčki:Zagreb igra ob 11:00, domača ekipa Poteza Ježice pa ob 15:00 proti ekipi Split SSM. Vsi ljubitelji baseballa vljudno vabljeni.
6.9.2004  Gusarji drugi!!!
Na mednarodnem turnirju, ki je bil konec tedna v Buttriu je ekipa Gusarjev (Ježica Ljubljana Little League) v dramatični finalni tekmi izgubila z rezultatom 6:5 proti ekipi Black Panthersov iz Ronk in tako na koncu zasedla odlično 2. mesto. Poleg pokala za drugo mesto je pokal za najboljšega odbijalca osvojil Tim Testen. Poleg Tima so za ekipo Gusarjev nastopili še: Denis Grabljevec, Martin Godnič, Tadej Brelih, Nejc Ambrožič, Luka Rupert, Miha Čeperlin, Uroš Jesihar, Jaka Flis, Luka Svetlin in Andraž Patarčič. Gusarji so na celotnem turnirju prikazali zares odlično igro v obrambi in napadu. Turnirja se je udeležilo 5 ekip in Furlanije-Julijske krajine in predvidoma dve ekipi bosta v mesecu septembru gostovali na Ježici.
31.8.2004  V Buttrio že v petek!
Ekipa Gusarji Little League, se bo od petka do nedelje udeležila mednarodnega turnirja v kraju Buttrio pri Vidmu. Na turnirju bo nastopilo 5 ekip, ki bodo igrale med seboj po ligaškem sistemu round robin. Turnirja se bo poleg 14 igralcev in 2 trenerjev udeležila tudi ekipa Blue Jays (Junior League), ki bo proti svojim vrstnikom iz Italije igrala večerno prijateljsko tekmo.
22.8.2004  Seznam novih članov!
Ta teden so se nam pridružili štirje novi igralci in sicer Miha, Jakob, Tom ter Aleš!
22.8.2004  Nov član-nova kapa še teden dni!
Tudi v naslednjem tednu bomo vsakemu igralcu Gusarjev ali Modrih šoj podarili originalno kapico Tampa Bay če bo na trening pripeljal novega soigralca. Vsem tistim, ki boste pripeljali tri ali več novih članov bomo podarili Wilson rokavico.
13.8.2004  V ponedeljek trening Poteza Ježice!
V ponedeljek 16.8.2004 se za ekipo Poteza Ježice začnejo priprave na drugi del sezone. Prvi preizkus forme bodo lahko preverili ža konec drugega tedna, ko se ekipa odpravlja na turnir v Beograd, ki bo služil za uigravanje prek končnico DP in vrhuncem sezone Final Four turnirjem, ki bo 11. in 12.9. na Ježici (sodelujejo še Split, Zajčki in Zagreb).
11.8.2004  Novi člani! Nova kapa!
Vsak igralec, ki bo s seboj na trening Gusarjev ali Modrih Šoj (Blue Jays) prihodnji teden pripeljal novega soigralca bo za nagrado dobil originalno kapico Tampa Bay Devil Rays-ov.
11.8.2004  Začetek treningov v ponedeljek!
V ponedeljek 16.8.2004 se bodo v sklopu priprav za turnir v Buttriu in jesensko ligo začeli treningi za najmlajše (9-15 let) in sicer v dveh skupinah-Gusarji (Little League 9-12) in Blue Jays (Junior League 13-15). Treningi bodo vsak ponedeljek, sredo in petek ob 16. uri na igrišču BSD Ježica. Vabljeni tudi novi igralci v obeh starostnih skupinah, ki še nikoli niste igrali baseball-a.
8.8.2004  Slovenijo ustavila le Nemčija!
Na evropskem prvenstvu skupine B v Nemčiji je ekipo Slovenijo na poti do uvrstitve v skupino A v finalni tekmi zaustavila domača ekipe, ki je slavila končno zmago z rezultatom 9:3, ki je bila sploh edina tekma, ki so jo domači igralci odigrali v 9. menjavah na celotnem turnirju. Po zmagah v skupini B proti Madžarski, Švici in Izraelu ter porazu proti Nemcem je slovenska ekipa v polfinalu opravila še z Irci, ki so bili prepričani, da se bodo prvič v zgodovini uvrstili v 1. ligo evropslega baseballa. Sloveniji to letos žal ni uspelo (ji je pa v letih 1995, 1997 in 1999, ko je bila članica elitne skupine A). Novo priložnost bodo slovenski igralci morda dobili na prvenstvu leta 2006 in zmagovalec le-tega bo nastopil v kvalifikacijah za OI 2008 v Pekingu. Za slovensko ekipo so odlično nastopali člani Poteza Ježice Luka Kreitmayer, Jaka Šerbec, Jaka Trobec, Elvir in Edin Sadikovič, Domen Rotar in Miha Brezavšček.
4.8.2004  Slovenija tudi v drugo uspešna!
Na evropskem prvenstvu skupine B v Nemčiji je slovenska reprezentanca tudi v drugi tekmi zabeležila zmago proti reprezentanci Švice. Rezultat, sicer slabe tekme je bil 14:11 za Slovenijo, ki bo danes igrala proti domačinom, ki so favoriti turnirja. Pri slovenski ekipi so se znova izkazali igralci Poteza Ježice Jaka Šerbec (3 hiti), Jaka Trobec (2 hita, 2 točki), Elvir Sadikovič v obrambnih nalogah na položaju catcherja in Luka Kreitmayer (1 točka).
3.8.2004  Zmaga proti Madžarski!
V 1. tekmi evropskega prventstva skupine B v Nemčiji je Slovenija včeraj premagala reprezentanco Madžarske s 7:5. Pri slovenski ekipi so se odlično odrezali člani Poteza Ježice Jaka Trobec, Jaka Šerbec in Luka Kreitmayer. Danes igra slovenska izbrana vrsta proti Švici ob 15. uri. Nasprotniki v skupini A so še Izrael in Nemčija
3.8.2004  Zmaga je ostala doma!
Zmagovalci letošnjega regionalnega Little League tekmovanja so postali igralci ekipe s Poljske, ki je v finalu premagala ekipo Litve z rezultatom 7:0. Slovenska ekipa, Ježica Ljubljana Little League je tekmovanje končala na 9. mestu, ki je za ekipo v kateri je bilo kar 6 baseball nadebudnežem brez vseh izkušenj na tekmah izjemen uspeh. Prav veselimo se že turnirja v Buttriu v začetku meseca Septembra kjer jim bodo izkušnje prišle še kako prav. V Slovenijo naše mlade igralce pričakujemo jutri popoldne!
2.8.2004  Dvakrat neodločeno!
Včeraj je ekipa Ježica Ljubljana Little League odigrala dve prijateljski srečanji proti ekipama Škotske in Romunije in dvakrat, kot se za prijateljske tekme spodobi, remizirali. Priložnost so dobili tisti igralci, ki so na turnirju igrali manj a se le-to včeraj dobro izkoristili. Ekipa se vrača domov jutri in jih v Ljubljani pričakujemo v sredo popoldne!
1.8.2004  Znani polfinalni pari! Ježica LL danes s Škoti!
Na tekmovanju Little League EMEA Series sta znana oba polfinalna para in sicer Nizozemska proti Litvi ter Avstrija proti Poljski. Finale je na spordu jutri. Ob 11. uri pa se bo naša ekipa Ježica Ljubljana LL pomerila v prijateljski tekmi s škotsko ekipo, ki jo je v tekmi rednega dela premagala z rezultatom 12:10.
30.7.2004  Kljub dobri igri poraz!
V zadnji tekmi predtekmovanja je ekipa Ježica Ljubljana Little League izgubila proti favorizirani ekipi Francije z rezultatom 19:7. Mldai igralci naše ekipe iz tekme v tekmo napredujejo kar kažejo tudi rezultati. Tekmo st azelo dobro odigrala oba metalca (pitcherja) v ljubljanski ekipi Tim Testen in Jaka Mencin. S srečanjem proti mladim Galskim petelinom je uradni del tekmovanja končan. Konec tedna se bodo mladi igralci v prijateljski tekmi pomerili z vrstniki iz držav, ki so pravtako izpadli iz nadaljnega tekmovanja. V nedeljo si bodo privoščili tudi kopanje v bazenu pod budnim očsom naših trenerjev. Jutri bosta na sporedu obe četrtfinalni srečanji, ki jim bosta v nedeljo sledili še polfinali. Veliki finale in s tem vozovnice za Williamsport bo v ponedeljek.
29.7.2004  Poraz proti Bulgariji!
v 4. tekmi Little League evropskega tekmovanja je ekipa Ježica Ljubljana Little League še tretjič izgubila. Poraz proti Bulgariji pomeni dokončno slovo od 3. mesta, ki vodi v četrtfinale vendar naši mladi ekipi ne moremo zameriti saj so se srčno borili po svojih najboljših močeh. Današnjo tekmo so slabo začeli in že v prvi menjavi zaostajali 9 točk a jim žal do konca tekme in tako visoke prednosti do konca tekme ni uspelo zmanjšati. Končni izzid je bil 17:4. Točke za ekipo Ježica Ljubljana LL so dosegli: Tim Testen, Blaž Kramarič, Nejc Ambrožič in Denis Grabljevec. Kljub porazu igra ekipa iz tekme v tekmo bolje kar je dobra napoved pred jesenskim nastopom na turnirju v Buttriu kamor so naši mladi igralci povabljeni predvsem po zaslugi dobre igre. Jutri se bodo v zadnji tekmi prvenstva pomerili z ekipo Francije.
28.7.2004  Zmaga proti Škotski!
V 3. tekmi Little League regionalnega tekmovanja je ekipa Ježica Ljubljana Little League zabeležila svojo prvo zmago. Z rezultatom 12:10 je bila boljša od Škotske, ki je po vodstvu naše ekipe s 12:5 v zadnjem napadu dosegla 5 točk vendar je odlični Miha Čeperlin zaključil tekmo s svojim 12-tim strike out-om. Poleg Mihe so se izkazali vsi igralci ekipe še posebno pa Denis Grabljevec in Nejc Ambrožič v obrambi in napadu. V napadu so dobro igro prikazali in ob tem osvojili točke Tim Testen (3), Jaka Mencin (2), Denis Grabljevec (2), Miha Čeperlin (2), Luka Rupert (1), Nejc Ambrožič (1) in Blaž Kramarič (1). Končni rezultat tekme je 12:10. Jutri se bodo mladi igralci pomerili ob 12.30 uri z ekipo Bulgarije za vstop v četrtfinale!
27.7.2004  Potrjen nastop v Buttriu!
Prvi konec tedna v mesecu septembru se bo ekipa dečkov in deklic (Little League) Ježica Ljubljana udeležila tradicionalnega turnirja v Buttriu.
27.7.2004  Druga tekma proti Moldaviji!
2. dan tekmovanja EMEA Little League Series se bo ekipa Ježica Ljubljana Little League ob 12.30 uri pomerila z ekipo Moldavije, ki je včeraj tesno izgubila z ekipo Francije z rezultatom 6:3. V skupini B je Bulgarija visoko, 18:0, premagala novinko na regionalnem tekmovanju, Škotsko.
26.7.2004  Poraz proti Nizozemski!
V 1. tekmi Little League tekmovanja je ekipa Ježica Ljubljana Little League izgubila proti favoritu prvenstva, ekipi Nizozemske. Kljub zelo dobri igri v obrambi so na koncu morali priznati premoč. Končni rezultat tekme je bil 14:0. Pri ekipi Ježica Ljubljana LL sta tekmo dobro odigrala oba metalca Denis Grabljevec in Rok Ramovš. Jutrišnji nasprotnik bo ekipa Moldavije.
27.6.2004  Odlične tekme! Poteza Ježica uspešna!
V nadaljevanju Interlige in državnega prvenstva sta se ta konec tedna med seboj pomerili obe slovenski ekipi, ki sta pokazali odlično igro in dobre obete pred nadaljevanjem prvenstva in končnico. V prvi tekmi v Polju je domača ekipa vodila vse do 7. menjave z rezultatom 4:0. Po nekaj zamenjavah pri ekipi Poteza Ježica so se državni prvaki zbrali in znižali zaostanek na 4:2 in v zadnji 9. menjavi izenačili. V dodatnih menjavah sta bili obe ekipi blizu uspeha, ki pa je na koncu pripadel Poteza Ježici, ki je po uspešnih udarcih v 11. menjavi povedla za dve točki in slavila na koncu s 6:4. Pri ekipi Poteza Ježica je potrebno izpostaviti odlično obrambno igro Jake Trobca, metanje Luke Kreitmayerja in zamenjave kar petih metalcev. Točke za Poteza Ježico so prispevali: Elvir Sadikovič, Jaka Trobec, Chris Taddonio, Jure Drobnak, Jaka Šerbec in Gašper Freyer.
V nedeljo sta se tekmeca pomerila v Stožicah kjer je domača ekipa slavila po 7. menjavah z rezultatom 12:2. Potrebno je poudariti, da so igralci Poteza Ježice udarili dva t.i. grand slam-a (osvojitev 4 točk z enim udarcem), ki sta jih dosegla Jure Drobnak v 3. menjavi in Jaka Šerbec v 6. menjavi. Poelg omenjenih je svojo nalogo odlično opravil Matej Berginc, ki je Zajčkov dovolil le 2 točki ob skupaj 6 udarcih. Pri domači ekipi so polega omenjenih odlično igrali še Igor Drobnak, Chris Taddonio in Jaka Trobec. Poteza Ježica si skupaj s kranjskimi lisjaki deli 1. mesto v DP in ravno lisjaki bodo naslednji teden nasprotnik Poteza Ježice.
17.6.2004  Vpisujemo nove člane!!!
V sredo 23.6.2004 ob 16. uri vabimo vse otroke med 10-12 letom starosti, da se nam pridružijo pri spoznavanju baseball-a in možnostjo obiska poletnih treningov, ki bodo potekali cel junij in julij pod vodstvom ameriških trenerjev Scotta Lykinsa in Chrisa Taddonia. Za najboljše pripravljamo posebno presenečenje!!! Dobrodošli!
13.6.2004  Novi zmagi za Poteza Ježico!
V tekmah za točke DP je ekipa Poteza Ježica dvakrat premagala ekipo Golovca, ki v letošnji sezoni nastopa le v domači ligi. V sobotni tekmi je ekipa Poteza Ježica po izenačenem začetku v dveh zaporednih napadih dosegla 10 točk in tekmo nato mirno pripeljala do konca. Pri domačih se je izkazal mladi metalec Igor Drobnak, ki je v treh menjavah prejel le 1 točko in Jaka Šerbec s 7 RBI-ji! V nedeljski tekmi sta obe ekipi kljub slabemu vremenu prikazali dobro igro in v 4. menjavi so igralci Golovca celo povedali z 3:1. Odgovor na vodstvo domače ekipe je sledilo takoj v 5 menjavi, ko so igralci Poteza Ježice dosegli 5 točk kar so ponovili tudi v 6. menjavi in tekma je bila tako odločena. Omenimo naj, da je 7 dobrih menjav odmetal Jaka Trobec, ki se je danes zvečer priključil ekipi Kranjskih lisjakov, ki jim bo pomagal (skupaj s trenerjem Lykinsom) do 1. mesta na EP skupine B, ki bo v bulgarskem Blagoevgradu. V napadu je znova zelo dobro odbijal Jaka Šerbec, ki je soigralcem pomagal do 4 točk.
11.6.2004  Izjemni Tigri!
V tekmi proti Mečaricam iz Kopra so Ježica Tigers prikazali izredno napadalno igro in na Občinah (Italija) dosegli svojo tretjo zmago v DP. Končno zmago so slavili z rezultatom 27:15.
11.6.2004  Prihaja Chris Taddonio!
V sredo bo na dunajsko letališče prispel Chris Taddonio, ki bo okrepil strokovni štab ekipe Poteza Ježice. Namen prihoda priznanega strokovnjaka je povezan z načrti vezanimi na razvoj in pričetek programa Little League. Chris Taddonio je lansko leto z ekipo Riminija osvojil 3. mesto v Seria A in je bil po ocenah strokovnjakov izbran za najboljšega igralca končnice v Italiji. Pred poškodbo ahilove tetive je bil kandidat za italijansko državno reprezentanco, ki bo sodelovala na OI v Atenah.
11.6.2004  Z Golovcem za točke v DP!
Konec tedna se bo ekipa Poteza Ježica pomerila za točke državnega prvenstva proti ekipi Golovca, ki v letošnji sezoni nastopa le v tekmah DP. Golovec je precej pomladil ekipo in bo konec tedna zelo neugoden nasprotnik kar so dokazali na tekmi za 3. mesto na Smrekijevem turnirju pred začetkom sezone. Pri ekipi Poteza Ježica bo odsoten le Uroš Djinovski.
7.6.2004  Pester konec tedna! Ježici 2 zmagi!
V sobotnem derbiju vodilnih na lestvici je tesno zmago slavila ekipa
Zagreba, ki je tako z 10. zmagami trenutno prva na lestvici. V Ljubljani sta
pri edinih slovenskih ekipah, ki sodelujeta v letošnjem tekmovanju Poteza
Ježici in Zajčkih gostovali obe madžarski ekipi, ki sta zabeležili 4 poraze
in se s tem oddaljile od možnosti uvrstitve na zaključni turnir
četverice(finalfour). Poteza Ježica je v soboto suvereno odpravila ekipo Dr.
Padlo Thury. Srečanje je bilo izenačeno vse do 6. menjave, ko so Ježičani
osvojili kar 9 točk in tekmo nato v 7. menjavi pripeljali mirno do konca.
Izpostaviti je potrebno Jureta Drobnaka, ki je tekmo končal s tremi udarci
(hiti). V nedeljski tekmi proti Sleepwalkersom je ekipa Poteza Ježice po
slabem začetku v 1. menjavi(0:4) le našla ritem in z dobro igro v obrambi
zmagala tesno(8:6) kljub temu, da je na bazah pustila kar 11 igralcev.
Zajčki so vse boljši formi in tekme vse večkrat v končnici odločijo sebi v
prid. Z dvema tesnima zmagama so obdržali 3. mesto. Naslednja dva vikenda
sta zaradi evropskih pokalov prosta tekem interlige. Naslednje kolo bo
26.&27.6. ko se bosta slovenski ekipi pomerili med sabo. Te dve tekmi bosta
veliko odločali, ker se obe ekipi še borita za sigurno uvrstitev v
final-four.
4.6.2004  Little League na Ježici!
BSD Ježica je s podpisom pogodbe z Little League Europe uradno postala članica Little League, največje baseball organizacije s sedežem v Williamsportu, PA, ki vključuje preko 20 miljonov igralcev z vsega Sveta. S programom Little League bo Ježica organizirala tekmovanja v starostnih kategorijah Little League (9-12 let) in Junior League (13-15) zato vse zainteresirane ekipe vabimo k sodelovanju že v jeseni 2004. Za več informacij oziroma za predstavitev programa in vključitve vanj nam pišite na naš e-naslov.
4.6.2004  Prireditev uspela!
V nedeljo je bila na igrišču BSD Ježica zabava ob 30. letnici baseballa na Ježici. Med številnimi gosti in prijatelji baseballa so bili tudi člani ekipe iz leta 1974, ki so se v eshibicijski tekmi pomerili s softball ekipo Ježice kateri je sledila nato še tekma med starši in otroki, ki branijo barve v mlajših kategorijah. Po končanem programu so se zbrani lahko tudi sami preizkusili v odbijanju žogice in lovljenju.
4.6.2004  Ježica dvakrat poražena!
V tekmah rednega dela prejšnji konec tedna je ekipa Poteza Ježica zabeležila dva visoka poraza, ki sta rezultat slabe igre v napadu in v obrambi. S porazoma v soboto proti Splitu in v nedeljo proti Karlovcu je ekipa Poteza Ježice šele na 4. mestu Interlige.
28.5.2004  V nedeljo tekma proti Kelteksu!
V nedeljo se bo ekipa Poteza Ježica v deseti tekmi sezone pomerila z večnim tekmecem ekipo Kelteksa iz Karlovca, ki v letošnji sezoni nastopa s pomlajeno ekipo. Kljub slabemu začetku igrajo vse bolje zato bo potrebno v nedeljo tekmo odigrati z vso močjo. Po tekmi se bodo igralci obeh ekip skupaj udeležili zabave ob 30. letnici baseball-a na Ježici. Tekma bo ob 11. uri!
27.5.2004  Veliki derbi v soboto!
V soboto se bosta v sklopu Interlige srečali vodilni ekipi Poteza Ježica in Nada iz Splita pri kateri že drugo leto zapored igra odlični japosnki metalec Ted Monna in nova okrepitev Damir Karin, ki je pozimi prestopil iz Karlovca. Igralci Poteza Ježice so na zadnjih treningih pokazali zavzetost in borbenost in so po porazu v Splitu pripravljeni na boj za nove prvenstvene točke.
22.5.2004  Tigri počivali!
Tekmi med ekipama Ježica Tigers in Maribor Crossroads je prestavljena na kasnejši datum, ki ga bo objavil komisar tekmovanja.
20.5.2004  30 let baseballa na Ježici
Zabava na Ježici se bo pričela ob 11.00 s tekmo Interlige med domačo Poteza Ježico in Kelteksom iz Karlovca. Sledila bo tekma v "Slow pitchu" med pionirji baseballa na Ježici in žensko ekipo. Dovolj pa bo časa tudi za vse ostale, ki bi se želeli preizkusiti v baseballu.
Poskrbljeno bo za hrano in pijačo ter dobro glasbo. Pridite in uživajte z nami!
17.5.2004  Visoka zmaga!
Ekipa Poteza Ježica je v soboto v tekmi proti Vindiji iz Varaždina zabeležila novo zmago z rezultatom 15:5 in si je ob presenetljivem porazu Nade iz Splita v Beogradu znova priborila prvo mesto na lestvici. Prihodnji teden čaka ekipo Poteza Ježice težko gostovanje v Splitu kjer se bosta tekmeca pomerila v dveh tekmah.
11.5.2004  Gostovanje v Budimpešti in Zagrebu
Ekipa Sleepwalkersov ni bila enakovreden nasprotnik Potezi Ježici, saj so jih te premagali z rezultatom 12 : 1. Tudi tolažilno točko pa so Sleepwalkersi dosegli po napaki Ježiške obrambe.
Nedeljska tekma proti Zagrebu je povsem upravičila sloves derbija. Poteza Ježica je prva povedla z rezultatom ena proti nič v tretji menjavi. Domačinom je uspelo izenačiti s taktično igro v napadu, vendar so se ježičani že v naslednjem napadu ponovno oddaljili na tri proti ena.
Ta rezultat je obveljal do druge polovice šeste menjave, ko je Poteza Ježica zamenjala metalca. Luka Krajtmajer žal tokrat ni imel najboljšega dneva, saj so se njegovi netočni meti "pokrili" z napakami obrambe in domačini so si priigrali večji naskok.
Poteza Ježica se ni vdala in je napadala vse do konca, vendar pa ji je zmanjkalo nekaj udarcev in kanček športne sreče. Končni rezultat je bil tako 10 proti 6 za ekipo Zagreba, to pa nam obljublja spektakularno tekmo 3. julija , ko bodo Zagrebčani gostovali na Ježici.
Pohvaliti je potrebno predvsem igro mladega Igorja Drobnaka, ki se je po lažji poškodbi odlično vrnil v ekipo. Navdušujočo igro pa je prikazal tudi Miha Levec, ki lahko ob takšnih predstavah računa na vedno več priložnosti tudi v začetni postavi.
28.4.2004  Konec tedna brez tekem!
Zaradi praznikov se bo tekmovanje v Interligi nadaljevalo šele naslednji konec tedna, ko bo ekipa Poteza Ježica znova gostovala na Madžarskem pri ekipi Sleepwalkers iz Szentendra. Po tekmi blizu madžarske prestolnice se bodo člani prve ekipe odpravili na gostovanje v Zagreb kjer jih znova čaka lanskoletni prvak ekipa Zagreba, ki so jo igralci Ježice premagali v 4. kolu z rezultatom 1:0. Ekipa Poteza Ježica trenutno vodi na lestvici s štirimi zmagami pred ekipo Splita, ki je zmagala trikrat.
26.4.2004  Tigri kljub porazoma zadovoljivo!
Svoj krst v 1. slovenski baseball ligi so doživeli tudi Ježica Tigers-i, ki so proti favorizirani ekipi Golovca sicer dvakrat izgubili a so s prikazano igro navdušili. Prva tekma se je končala z rezultatom 15:24 kjer sta obe ekipi odlično igrali v napadu. V drugi tekmi je pravtako slavila gostujoča ekipa z rezultatom 14:6. Drugo tekmo je zelo dobro odmetal Engelbert Karčovnik sicer član Poteza Ježica.
25.4.2004  Padli tudi lanski prvaki!
Kot se za derbi spodobi je bila tekma v Zagrebu napeta in razburljiva, odločile pa so jo malenkosti. Poteza Ježica je premagala Zagreb z ena proti nič in kot pove že rezultat je bila to tekma metalcev. Ponovno se je dokazal Matej Berginc in čvrsta obramba Poteze Ježice, ki ni prejela niti točke. V napadu pa so ježičani naredili ravno dovolj za pomembno zmago. V sedmi menjavi je zmagovalno točko, po udarcu Scotta Lykinsa dosegel Luka Krajtmajer.
25.4.2004  Deževna zmaga v Karlovcu
Tekma tretjega kroga v Karlovcu je bila odigrana v mrazu in dežju. Sodniki so jo prekinili po končani šesti menjavi, ko je Poteza Ježica vodila z rezultatom pet proti tri. Težko delo so zaradi dežja in razmočenega terena imeli predvsem metalci. V ekipi Poteze Ježice je debitiral tudi petnajst letni Denis Kofol,ki se je odrezal odlično.
21.4.2004  In v nedeljo v Zagrebu!
V nedeljo bo ekipa Poteza Ježica gostovala pri lanskemu zmagovalcu Interlige ekipi Zagreba, ki je v 1. kolu izgubil proti Nadi iz Splita z rezultatom 14:3. Glede na podatek, da hrvaške ekipe uporabljajo lesene palice že več sezon bi bila zmaga proti domačinom zares fantastičen rezultat. Poteza Ježica ima v letošnji sezoni izredno težak razpored saj igra skupaj kar 6 tekem z glavnima favoritoma za končno zmago, Splitom in Zagrebom.
21.4.2004  V soboto v Karlovcu!
V soboto bo ekipa Poteza Ježica gostovala pri ekipi Kelteks iz Karlovca. Domača ekipa v letošnji sezoni nastopa s pomlajeno postavo vendar so kljub temu nevaren nasprotnik za vsako ekipo. Pri ekipi Poteza Ježica lahko trener Lykins ponovno računa na Luko Kreitmayerja in Jako Šerbca, ki sta bila odstotna na prvih dveh tekmah. V ekipi zaradi poškodb še vedno ni Igorja Drobnaka in Domna Rotarja, ki se bosta vrnila v ekipo na tekmah 5. in 6. kola.
18.4.2004  Zmaga Poteza Ježice v gosteh!
V tekmi 2. kola Interlige je Poteza Ježica v gosteh premagala ekipo Dr. Padlo Thury z rezultatom 8:1. Z izredno predstavo se je pri gostujoči ekipi izkazal Matej Berginc, ki je odlično odmetal vseh 9 inningov. V napadu in obrambi se je še posebno izkazal Aleš Mravlje, ki je dosegel nekaj pomembnih udarcev in točk (RBI's). Kot tudi včeraj proti ekipi Beograda je tudi danes dobro delovala obramba, ki je v prvih dveh tekmah prejela skupaj le 2 točki. Pri Poteza Ježici je v vlogi DH nastopil tudi 17-letni Simon Mikluž, ki je svojo nalogo opravil dobro.
17.4.2004  Visoka zmaga proti Beogradu!
V prvi tekmi letošnje Interlige je ekipa Poteza Ježica premagala goste iz Beograda z rezultatom 12:1 (v 7 inningu). Pri domačih se je še posebno izkazal metalec Tine Zaletel, ki je odmetal celo tekmo (complete game). V napadu in obrambi sta se odlično odrezala Elvir Sadikovič (C) in Jaka Trobec (SS). Predstavili sta se tudi obe okrepitvi Matej Berginc (LF) in Aleš Mravlje (RF), ki sta odigrala zelo dobro v napadu in obrambi.
15.4.2004  Prva tekma proti BG!
V soboto se bosta v 1. kolu letošnje Interlige pomerili ekipi Poteza Ježica in Beograd 96. Tekma bo ob 15. uri v parku Štefana Beleta na Ježici. Pri državnih prvakih in finalistih lanske Interlige bosta zagotovo manjkala Igor Drobnak (1B) in Domen Rotar (P/2B) zaradi poškodb ter Luka Kreitmayer zaradi študijskih obveznosti. Metalec za tekmo bo določen na zadnjem jutrišnjem treningu. V soboto se bodo prestavile tudi vse tri nove okrepitve v letošnji sezoni (trener/igralec Scott Lykins, Matej Berginc in Aleš Mravlje-posojen igralec)
12.4.2004  Konec tedna začetek IL!
Konec tedna se bo pričela že šesta sezona v tekmovanju Interleague v kateri sodelujejo moštva iz Hrvaške, Madžarske, Srbije in Črne gore in Slovenije. Slovenci bomo imeli letos v tekmovanju le dve ekipi kar je najmanj od ustanovitve lige (Golovec je iz tekmovanja izstopil zaradi pomanjkanja igralcev za tekme v tujini). Veliki favoriti tekmovanja so zagotovo vodilne hrvaške ekipe, ki igrajo s lesenimi palicami že več let zato bo preboj katere koli od ostalih ekip na zaključni turnir velik uspeh. Strokovnjaki največ možnosti za letošnji naslov pripisujejo ekipi Splita, ki se je še dodatno okrepila ter branilcu naslova iz lanskega leta, ekipi Zagreba. Svoje načrte imajo zagotovo tudi ostale ekipe saj so se v večini vse dodatno okrepile. Kljub temu, da je bilo pred začetkom sezone veliko zapletov okoli razporeda se nam znova obeta še ena odlična sezona. Vsaka izmed ekip bo v sezoni odigrala 16 tekem in najboljše štiri ekipe se uvrstijo na zaključni turnir, ki ga organizira vodilno moštvo v rednem delu. Zaključni turnir Final Four bo konec drugega tednu v septembru.
12.4.2004  3. mesto za Poteza Ježico!
2. dan Smrekyjevega turnirja je v prvi polfinalni tekmi Poteza Ježica tesno izgubila z ekipo Roviga z rezultatom 3:2. V tekmi za 3. mesto je Poteza Ježica premagala ekipo Golovca z rezultatom 2:1. Odločilno točko je dosegel Elvir Sadikovič na RBI udarec Jake Šerbca. Tekme je zelo dobro odmetal Aleš Mravlje. Zmagovalec turnirja je ekipa Zajčkov iz Ljubljane, ki so bili v finalu boljši od Roviga 11:3.
10.4.2004  Zmaga in poraz Poteza Ježice
Prvi dan 2. Smrekyjevega turnirja je Poteza Ježica najprej ugnala Zajčke z rezultatom 2:0. Tekmo je odlično odmetal Tine Zaletel. V drugi tekmi je brez svojih ostalih standardnih metalcev (metal je Jaka Trobec in je svojo nalogo opravil več kot odlično) Poteza Ježica izgubila proti ekipi Beograda z rezultatom 6:7.
6.4.2004  Tekma z Zajčki odpovedana!
Zaradi slabih vremenskih razmer je bila tekma med ekipama Poteza Ježica in Zajčki odpovedana.
2.4.2004  Razpored Smrekyjevega turnirja!
10. in 11. aprila bo v Ljubljani potekal 2. Smrekyjev turnir. Na Ježici (kjer bosta v skupini B poleg domače ekipe Poteza Ježica nastopili še ekipi Beograda in Zajčkov) se bosta najprej ob 11. uri pomerili ekipi Poteza Ježica in Zajčkov ter ob 13. uri še Poteza Ježica in Beograd. Tekma med Beogradom in Zajčki bo ob 16. uri v Polju, ki bo odigrala v sklopu baseball maratona.
1.4.2004  Zmaga Poteza Ježice!
Včeraj sta se v prijateljski tekmi (prvič tudi s lesenimi palicami) na Ježici srečali ekipi Poteza Ježica in Zajčki. Po izenačeni igri v prvih dveh menjavah je Ježica povedla (1:0) in vodstvo zadržala do konca in zmagala z rezultatom 5:1 ( v 5 inn.). Pri domači ekipi so se v prvi tekmi sezone izkazali Luka Kreitmayer (3 IP, 1H, no runs scored, ERA 0.00), Jaka Trobec (2R) in Gašper Freyer (2H, 2RBI's). Pri gostih je dobro metal Uroš Rudolf (2IP, ERA 0.00).
31.3.2004  Matej Berginc prestopil!
Matej Berginc je novi član Poteza Ježice. Igralec, ki je lansko sezono igral za Lisjake iz Škofje Loke in pred tem za Zajčke iz Ljubljane se bo ekipi pridružil že na današnji tekmi proti Zajčkom. Poleg njegovih izrednih metalskih sposobnosti lahko Matej odlično odbija kar bo še dodatno okrepilo napad Poteza Ježice.
29.3.2004  Otroci stari med 8-14 let vabljeni!
Vse otroke stare od 8 do 14 let, ki bi radi zvedeli več o baseball-u vabimo, da se nam pridružijo. V prihodnjih tednih bomo namreč začeli z novo baseball sezono in treningi za najmlajše. Za več informacij pišite na spletno pošto društva ali pokličite Andreja na 041 55 77 55.
29.3.2004  Tekma z Zajčki v sredo!
V sredo 31.3.2004 bo prijateljska tekma med ekipama Poteza Ježica in Zajčki iz Ljubljane na igrišču BSD Ježica ob 16.30 uri. Pri ekipi Poteza Ježica se bosta predstavili obe novi okrepitvi Scott Lykins (v vlogi trenerja/igralca) ter Aleš Mravlje, ki bo za ekipo Poteza Ježica nastopal samo na tekmah Interlige. V primeru slabega vremena tekma odpade.
29.3.2004  1. Wilson Baseball Kids Day uspel!
1. Wilson Baseball Kids Day je obiskalo 25 otrok, ki so se spoznali s pravili in osnovami baseball-a. Po kratkem uvodu so kasneje tudi sami preiskusili svoje spretnosti v osnovnih prvinah igre. Po koncu predstavitve so otroci odigrali medsebojno srečanje, ki je bil dokaz, da imajo otroci izredno mero talenta in smisla za baseball in šport na splošno. Na koncu sta Scott Lykins, novi trener Ježice, in Jaka Trobec, najboljši igralec Ježice vsem udeležencem podelil darila glavnega pokrovitelja.
26.3.2004  Podpis pogodbe s Poteza d.d.
Ekipa Ježice bo v sezoni 2004 nastopala pod imenom Poteza Ježica v vseh tekmovanjih v katerih ekipa sodeluje.
19.3.2004  V DP tudi Ježica Tigers!
BSD Ježica je za sezono 2004 v DP prijavilo dve ekipi in sicer poleg prve ekipe tudi ekipo Ježica Tigers, ki je sestavljena iz mladih igralcev, ki v prejšnji sezoni niso dobili dovolj priložnosti ter članov LMS, katerim bodo s svojimi izkušnjami pomagali izkušeni igralci kot so Andrej Ofentavšek, Boštjan Bukovec, Peter Brajnik, Grega Krivec... Cilj ekipe je osvojitev 6. mesta v DP.
19.3.2004  1st Wilson Baseball Kids Day!
On behalf of Baseball Softball team Ježica from Ljubljana we would kindly like to invite kids (age 8-14) and their parents to 1st Wilson Baseball Kids Day which is going to be held on Sunday, March 28th 2004 at 18.00 at ŠRC Ježica gym in Bežigrad (see attached map). Present will be a head coach of the Ježica team Scott Lykins from Ventura, California, former Minor League player, with his assistants and all the members of the team who will present kids first lessons for the game of baseball (gloves, balls and other gear has been taken care of). At the end of the presentation (19.30) we are organizing a baseball raffle with nice baseball gifts.
19.3.2004  1. Wilson Baseball Kids Day
V nedeljo 28.3.2004 bo v dvorani BSD Ježica 1. Wilson Baseball Kids Day (za otroke stare od 8 do 14 let), ki ga bo vodil novi trener Ježice Scott Lykins s svojimi pomočniki. Prisotni bodo tudi igralci prve ekipe, ki bodo navzočim prikazali osnove baseballa. Po predstavitvi bodo otroci lahko tudi preiskusili svoje sposobnosti zato ne pozabite športne opreme. Za ostalo opremo (rokavice, palice, žogice je poskrbljeno). Udeležba je brezplačna.
Baseball Softball društvo Ježica | dodaj med priljubljene | info@jezica-baseball.com